کشف ظرف سفالی باستانی در یکی از روستاهای شهرستان درگزین به شکل تصادفی و هنگام حفر قبر از سوی اهالی بومی منطقه کشف شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از کشف ظرف سفالی مربوط به دوره متأخراسلامی در یکی ازروستاهای شهرستان درگزین استان همدان خبر داد.
به گزارش همدان پیام، محسن معصوم علیزاده گفت: کشف ظرف سفالی باستانی در یکی از روستاهای شهرستان درگزین به شکل تصادفی و هنگام حفر قبر از سوی اهالی بومی منطقه کشف شد.
معصوم علیزاده افزود: بلافاصله موضوع کشف ظروف سفالی توسط حفار قبر، دهیار و شورا موضوع را به نیروی انتظامی و یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان درگزین گزارش شده و بلافاصله بازدید میدانی برای انجام کار کارشناسی، مستندنگاری و انتقال ظروف سفالی در محل آغاز شد.
وی افزود: ظرف سفالی کشف شده تحویل مراجع قضایی شد تا پس از سپری مراحل اداری برای گزارش کارشناسی به واحد باستان شناسی استان تحویل داده شود.
کشف و ضبط ۲ دستگاه فلزیاب غیرمجاز در شاهنجرین
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان همچنین از کشف و ضبط 2دستگاه فلزیاب غیرمجاز و دستگیری یک متهم در شهرشاهنجرین خبر داد.
معصوم علیزاده اظهار کرد: در پی گشتزنی مأموران انتظامی در یکی از روستاهای شهر شاهنجرین واقع درشهرستان درگزین استان همدان، پس از مشکوک شدن، خودرو متهم را متوقف کرده و در بازرسی از این خودرو ۲ دستگاه فلزیاب به همراه متعلقات را کشف کردند.
وی در ادامه افزود: متهم پس از هماهنگی با یگان حفاظت اداره کل برای سیر مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح دلالت داده شد.
معصوم علیزاده گفت: خرید، فروش، نگهداری و استفاده از دستگاههای فلزیاب منوط به صدور مجوز از ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است در غیر این صورت با متخلفان طبق قانون برخورد میشود.
نگهداری اشیای تاریخی به صورت شخصی در چه شرایطی امکان پذیر است؟
گفتنی است، آثاری که دارای تاریخ صد سال باشند مردم مجاز به نگهداری آنها هستند و اشیایی که از جنسی هستند که اگر زیر خاک قرار بگیرند از بین میروند نگهداری آنها مجاز است. شاید تاکنون بسیار به این اندیشیدهاید که اگر فروش عتیقهجات که غالباً جزو میراث فرهنگی و تاریخی یک کشور هستند، غیرقانونی تلقی میشود، پس چگونه برخی افراد یا کلکسیونرها این اشیاء را در مجموعههای شخصی خود نگهداری میکنند؟ به عبارت دیگر آیا دولتها چشم خود را بر اینگونه تجارتها میبندند؟
وزارتخانه میراث فرهنگی بارها اعلام کرده است با افرادی که اشیای تاریخی را به صورت غیرمجاز نگهداری کنند، برخورد میکنیم.
اگر اشیای نگهداری شود که داشتن آن مجاز باشد هیچ مشکلی ندارد و دفتر امور موزهها کمکهایی به آنها برای نگهداری بهتر نیز ارائه میدهد. ولی اگر اشیای غیر مجاز نگهداری شود با افراد خاطی در صورت اطلاع برخورد میشود و اگر افراد آنها را در اختیار داشته باشند متخلف محسوب میشوند.
شناسنامه هر کشوری آثار باستانی و میراث فرهنگی آن است. آثار باستانی است که قدمت، تاریخچه و تمدن هر سرزمینی را مشخص میکند، پس حفاظت و حراست از آنها امری ضروری است و نسلهای مختلف نیز چون پیشینیان باید از این میراث اجدادی پاسداری کنند. موزهها، باغهای ملی، عمارتها و کاخها محل مناسبی برای نگهداری پارهای از این آثار میباشند. کشور ما ایران نیز در ردههای نخست دارنده آثار باستانی و ابنیههای تاریخی و فرهنگی در جهان است و دارای کهنترین فرهنگ و تمدن جهان است ما نیز چون کشورهای دیگر جهان وظیفه صیانت از این میراث پدری را داریم.