شهر دباغی‌های قدیم محروم از یک نمایشگاه چرم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72468 تاریخ انتشار:  1395-05-02 - 05:45 تعداد بازدید:  783
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هنرمندان همدانی از حفظ اصالت چرم غافل نشوند
شهر دباغی‌های قدیم محروم از یک نمایشگاه چرم

نویسنده : میترا عباسی

گردشگری

■ تجلیل از هنرمند همدانی در همایش ملی
چرم‌ساز برجسته همدانی، که پیش از این در سال 92 به خاطر ساخت عصای چرم موفق به اخذ نشان ملی شده بود در همایش ملی که به منظور تجلیل از هنرمندان صنایع دستی به میزبانی سازمان میراث فرهنگی کشور با حضور تعدادی از معاونان رئیس‌جمهور در تهران برگزار شد مورد تجلیل قرار گرفت تا افتخاری دیگری را به کارنامه هنری همدان بیفزاید.
 صنعت چرم از صنایع به جای مانده از دوران قاجار است، که در همدان نیز در زمان امیرکبیر توسعه این صنعت باعث شد همدان به عنوان شهر دباغ‌خانه‌ها در دنیا معرفی شود اما به مرور زمان این صنعت دستخوش تغییراتی شد که در نهایت در سال 1311 صنعت چرم صنعتی توسط اردشیر یگانه وارد همدان و جایگزین چرم‌سازی سنتی شد البته در حال حاضر چند سالی است هنرمندان در همدان به عنوان یکی از خاستگاه‌های مهم هنر چرم سعی کرده‌اند همانند ادوار گذشته چرم‌سازی سنتی را تقویت کنند و البته تا حدود زیادی هم در این زمینه موفق عمل شده و وجود 100 تا 150 کارگاه فعال چرم‌سازی در همدان شاهدی است بر این ادعا.
علیزاده هنرمندی است که از 8 سالگی به دلیل علاقه‌اش به پیشه پدری‌اش وارد عرصه چرم‌سازی می‌شود و اکنون بیش از 25 سال است که در هنرش ثابت‌قدم مانده است که البته این هنرمند برجسته توجه به (کیفیت) را رمز ماندگاری هنرش می‌داند.
وی که هم اکنون با 3 نیروی کار، کارگاه چرم‌سازی‌اش را اداره می‌کند سالانه 40 هزار قطعه چرم، شامل کیف، لوازم شکار، لوازم سوارکاری و... تولید می‌کند.
 این هنرمند همدانی معتقد است: عرضه چرم در همدان با داشتن بیش از هزار و 500 کارگاه فعال و خانگی زیره به کرمان بردن است، از این‌روست که بیشتر آثار تولید شده‌اش را به بابل، شیراز، رشت، دزفول، اهواز، کرمانشاه و... صادر می‌کند.
وی می‌گوید: برای توسعه و رونق بیشتر صنعت چرم بهتر است نمایشگاه‌هایی که در همدان برگزار می‌شود در فصولی باشد که مسافرپذیر است چه اینکه در همدان به دلیل تعدد آثار چرم استقبال کم است.
 علیزاده که تاکنون شاگردان زیادی را آموزش داده است که هم اکنون به صورت مستقل فعالیت می‌کنند با رضایت از وضعیت فعلی صنعت چرم در سا‌ل‌های اخیر بیان می‌کند: سال‌ها بود این صنعت با رکود مواجه بود و مسئولان توجه خاصی به این صنعت نداشتند اما در سال‌های اخیر حمایت‌های خوبی از این صنعت شده است و هنرمندان زیادی بیمه شده‌اند تسهیلات خوبی اعطا شده که این مسأله آینده‌ای روشن را برای صنعت چرم رقم می‌زند.
این هنرمند اما، معتقد است علی‌رغم توجهاتی که اخیراً به این صنعت شده است مشکلاتی نیز سر راه صنعت چرم وجود دارد و در این راستا به نظارت نکردن دقیق بر ساخت ادوات چرم و همچنین توجه نکردن به کیفیت کار هنرمندان اشاره می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر تعداد زیادی از هنرمندان بدون آموزش و مربی آثاری را تولید می‌کنند که این مسأله باعث می‌شود کیفیت در کارها رعایت نشود که این مسأله در درازمدت ممکن است باعث افول صنعت چرم شود از این‌رو هم برگزاری کارگاه و کلاس‌های آموزشی و هم بازاریابی مطمئن، از جمله مشکلاتی است که امیدواریم مسئولان به مرتفع کردن آنان توجه کنند.
علیزاده شرکت در نمایشگاه‌ها را باعث کیفیت‌بخشی آثار هنری عنوان می‌کند و می‌افزاید: در این نمایشگاه‌ها هنرمندان با ایده‌های نو، خواسته و سلایق خریداران و حتی بازارهای فروش آشنا می‌شوند از این‌رو شرکت در نمایشگاه را به هنرمندان عرصه‌های مختلف توصیه می‌کند.
این هنرمند مطرح در چرم در ادامه از راه‌اندازی انجمن چرم‌سازان همدان در یک ماهه گذشته خبر می‌دهد و بیان می‌کند: با راه‌اندازی این انجمن سعی داریم با متمرکز کردن هنرمندان این عرصه، برگزاری کلاس‌های آموزشی و نهادینه کردن این مسأله که ادارات در تجلیل از پرسنل و یا هدیه دادن به میهمانان کاری خود از صنایع دستی استفاده کنند، گامی استوارتر در اعتلای صنعت چرم به روش دباغی سنتی برداریم.
وی در پایان، اصالت هنر چرم را در دباغی چرم به روش سنتی عنوان می‌کند و می‌گوید: هنرمندان همدانی حفظ اصالت هنر چرم را جدی بگیرند. در دباغی سنتی از مواد گیاهی استفاده می‌شود و در دباغی صنعتی از مواد شیمیایی از این رو امیدواریم هنرمندان همدانی به حفظ اصالت هنر چرم بیندیشند و سعی در اعتلای هنر چرم‌سازی به روش سنتی کنند چه اینکه هنر تا زمانی که به ادوات صنعتی آلوده نشده باشد هنر است و پس از آن صرفاً یک صنعت است و دیگر نمی‌توان آن را هنر تلقی کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com