قانون تعیین‌کننده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108109 تاریخ انتشار:  1399-02-14 - 08:28 تعداد بازدید:  705
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فرماندار نهاوند در پاسخ به اهالی ۲ روستای بخش خزل
قانون تعیین‌کننده است

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


 ۲ روستای شیراوند و عباس‌آباد با فاصله کمتر از یک کیلومتر و شاید در حد یک کوچه از هم قرار گرفته است. این 2 روستا از توابع بخش خزل شهرستان نهاوند است. اهالی روستای شیراوند به‌دلیل دارا بودن اراضی کشاورزی بیشتر از طریق کشاورزی و روستای عباس‌آباد از طریق دامداری گذران معیشت دارند.
اختلافات بر سر مالکیت بخشی از مراتع و کوه‌های حاشیه ۲ روستا، سبب شد تا اهالی ۲ روستای شیراوند و عباس‌آباد روز گذشته ۱۳ اردیبهشت‌ماه، مقابل فرمانداری جمع شوند و از قانون و نماینده دولت در شهرستان بخواهند بین آنها داوری و حق‌شان را تعیین تکلیف کند. هرچند پیش از این نیز اختلافاتی بر سر این موضوع بین اهالی رخ داده است که کدخدامنشی و میانداری بین اهالی نتوانست به آن خاتمه دهد.
 حق مالکیت داریم شراکت نمی‌پذیریم
اهالی عباس‌آباد می‌گویند این کوه‌ها از سال‌ها پیش، آن زمان که عباس‌آباد نام «شاهین دره» داشته است، به‌نام روستای آنها بوده است و برای ادعایشان هم سند و مدرک لازم را دارند.
حالا اهالی روستای بالادستی یا همان شیراوند، مدعی هستند که باید شرایط برای استفاده آنها از این کوه‌ها با چرای دام‌هایشان فراهم شود، اما عباس‌آبادی‌ها یا همان شاهین‌‌دره‌ای‌های سابق اجازه نمی‌دهند و همین اختلافات را تشدید می‌کند.
 ممنوعیت چرای دام تا نیمه اردیبهشت
از طرفی منابع طبیعی بنا بر قانون، تا نیمه اردیبهشت اجازه چرای دام در مراتع را ممنوع کرده است اما این اختلافات سبب شده تا آنها این ممنوعیت را هم از چشم اهالی روستای مقابل ببینند و همین ضرورت رسیدگی به این موضوع را تا پیش از آنکه فاجعه به بار بیاورد، تأکید و دوچندان کرده است.
 تقسیم اراضی در گذشته انجام شده است
اهالی عباس‌آباد می‌گویند؛ از این مراتع سال‌ها پیش به‌عنوان اراضی کشاورزی استفاده می‌کرده‌اند و حالا چند سالی است که به‌عنوان محل چرا، دام‌هایشان از آن استفاده می‌کند. آن‌طورکه از صحبت‌های آن‌ها پیداست در گذشته این مراتع تقسیم اراضی شده است‌ و شیراوندی‌ها اراضی خودشان را به کشاورزی تغییر کاربری داده و درحال استفاده از آن هستند و حالا شیراوندی‌ها می‌خواهند در این تقسیم‌بندی مجدد شریک شوند که عباس‌آبادی‌ها مخالف هستند و این اجازه را نمی‌دهند و همین تنش‌ها را در فصل چرای دام تشدید کرده است.
 موقعیت اقتصادی اجازه شراکت نمی‌دهد
از آنجاکه اهالی روستای شیراوند با کشاورزی در هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی گذران زندگی می‌کنند و عباس‌آبادی‌ها می‌گویند موقعیت اقتصادی‌شان جوابگوی معیشت و زندگی‌شان نیست و نمی‌توانند اجازه استفاده از مراتع‌شان را به شیراوندی‌ها بدهند.
 مراتع درحال‌حاضر هم اشباع شده است
 آنها اغلب دامدار هستند و می‌گویند دام‌ها را هم از محل تسهیلات و وام کمیته امداد خریداری کرده‌اند که حدود ۲ هزار و ۳۰۰ دام (گوسفند) را شامل می‌شود و به‌دلیل بالا بودن این تعداد حتی ظرفیت مراتع هم پاسخگوی دام‌های آنها نیست و اشباع شده است برای همین هم اغلب در حیاط و.. گله‌داری می‌کنند.پیش از این هم به گفته اهالی ۱۲۰ هکتار از اراضی این روستا با موافقت مردم در قالب مراتع به منابع طبیعی واگذار شده است.
 ممنوعیت چرای دام با اختلافات موجود بی‌ارتباط است
فرماندار نهاوند با بیان اینکه ممنوعیت چرای دام درحال‌حاضر توسط منابع طبیعی اعمال شده است و این ممنوعیت به اختلافات اهالی این 2 روستا ارتباطی ندارد، گفت: هرساله از ابتدای فروردین تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه چرای دام در مراتع ممنوعیت دارد و استفاده از مراتع در این محدوده زمانی، موجب آسیب دیدن پوشش گیاهی و لگدکوب شدن مراتع می‌شود. به گفته مراد ناصری، با توجه به بارندگی‌های این فصل و گلی بودن مراتع، چرای زودرس دام سبب تخریب بیشتر مراتع و از بین رفتن گیاهان خوش‌خوراک در مراتع می‌شود، بنابراین ارتباطی به اختلافات میان اهالی 2 روستا ندارد.
 قانون تعیین‌کننده است
ناصری در ادامه درباره مشکل بین این 2 روستا هم می‌گوید: با تجمع مردم و اختلاف‌افکنی بیشتر و تشدید ناراحتی‌ها به نتیجه‌ای نمی‌رسند.
ناصری با تأکید بر اینکه مردم به با گمان و ظن به یکدیگر به اختلافات دامن نزنند، گفت: اهالی اگر مدعی هستند که حق با آنهاست، می‌توانند با انتخاب یک فرد به‌عنوان نماینده از طریق قانون کارشان، را ادامه و پیگیری کنند؛ مشکل زودتر از آنچه تصور می‌کنند حل خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com