مجادلات سیاسی مانع تحقق شعار سال همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76591 تاریخ انتشار:  1396-01-29 - 05:45 تعداد بازدید:  180
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در گفت‌وگو با نمایندگان مجلس عنوان شد
مجادلات سیاسی مانع تحقق شعار سال

مادستان

 گروه شهرستان‌ها: سال 95 به گفته مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شد و این به معنای این بود که مدیران باید در این زمینه تمام مهارت خود را به کار می‌گرفتند که در این میان شاهد برکناری تعدادی مدیران ناکار آمد در این امر بودیم.
حال آنکه سال 96 مجدداً سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری شد و شاید یکی از دلایل آن موفق نبودن مدیران در این زمینه در سال گذشته بوده است و به طور قطع یکی از دلایلی که سال گذشته این شعار محقق نشد قاچاق کالا بود و این خود به تنهایی ضربه مهیبی به چرخه تولید و اقتصاد کشور زد.
اما در کنار این مسائل باید دید که چرا سال‌جاری همچنان سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است، از سوی دیگر باید دانست تحقق شعار سال در گروي چه چیزی است و نمایندگانی که سال 94 با انتخاب ما به مجلس رفتند چه نقشی در تحقق این نام دارند.

 

کالای قاچاق، مانع تحقق
اقتصاد مقاومتی در 95 شد
رئیس مجمع نمایندگان استان همدان با تأکید بر اینکه راه علاج کشور در «اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال» است، گفت: به علت اینکه در زمینه اقتصاد مقاومتی کار نشده، مقام معظم رهبری شعار امسال را مجدداً اقتصاد مقاومتی نامگذاری کردند.
امیر خجسته با بیان اینکه در سال‌های گذشته در کشور تولید و اشتغال ایجاد نشده است، اظهار کرد: مجادلات و بحث‌های سیاسی و جناحی در کشور به نحوی ادامه پیدا کرد که نگذاشت شعار سال عملی شود.
وی با اشاره به اینکه همه باید در تحقق اقتصاد مقاومتی متمرکز شوند، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی محقق می‌شود که مدیریت کشور با هر گرایشی متحد شوند در حالی که امروز با تمامی امکانات و پتانسیل‌های موجود نمی‌توانیم این شعار را محقق کنیم.
 امروز قاچاق کالا، تولید کشور را نابود کرده
نماینده مردم همدان مجادلات سیاسی، قاچاق کالا و مفاسد اقتصادی را از دلایل مهم محقق نشدن اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و ادامه داد: امروز قاچاق کالا، تولید کشور را نابود کرده و هیچکس این موضوع را کنترل نکرده است.وی با اشاره به اینکه تا زمانی‌که مفاسد اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، اقتصاد مقاومتی عملی نمی‌شود، گفت: متأسفانه با وجود تأکیدی که مقام معظم رهبری در مبارزه با مفاسد اقتصادی داشتند، در برابر مفاسد اقتصادی و اختلاس‌های رخ داده سکوت است.خجسته با بیان اینکه هیچکس در رابطه با اقتصاد مقاومتی کار نکرده است، ادامه داد: مجلس و دولت با تمام قدرت باید برای تحقق شعار سال ورود کرده و مسائل ذکر شده را مدنظر داشته باشند. وی با تأکید بر اینکه دولت ورود جدی در اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال داشته باشد، اظهار کرد: برای تحقق شعار امسال باید مجادلات سیاسی، به هم پریدن‌ها و آسیب‌ها را برطرف کرده و با امید وارد کار شد.
وی خاطرنشان کرد: باید قوه مقننه، مجریه و قضايیه به سمت کار، تولید و اشتغال بروند و مدیران ضعیف و ناتوان و پیر کنار روند.

 

دستگاه دولتی نمی‌تواند موضوع اشتغال را حل کرد
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در رابطه با نامگذاری سال 96 تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال" از سوی مقام معظم رهبری با بیان اینکه اساسی‌ترین نیاز امروز کشور بحث اشتغال و تولید داخل است، گفت: دغدغه امروز تمامی خانواده‌ها و جوانان فارغ‌التحصیل اشتغال است و بر همین اساس مقام معظم رهبری چنین موضوعاتی را در شعار امسال مورد توجه قرار دادند.
محمد کاظمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خانه ملت با یادآوری اینکه تمامی جوانان نمی‌توانند در دستگاه‌های دولتی مشغول به کار شوند، تصریح کرد: واقعیت آن است که در دستگاه‌های دولتی نمی‌توان بحث اشتغال را حل کرد بنابراین باید در خارج از دولت و توسط بخش خصوصی معضل بیکاری را مرتفع کرد.
وی با بیان اینکه زمینه حضور بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال باید فراهم شود، افزود: دولت باید فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال را در دستور کار قرار داده و برای تحقق آن برنامه‌ریزی کند.
دیگر نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه معتقد است: برای تحقق شعار "اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال» در حوزه فرهنگ باید به جای واردات‌محور بودن به سمت تولیدمحوری حرکت کرد.
حجت‌الاسلام احد آزادیخواه ضمن تأکید بر ضرورت تحقق شعار سال جدید مبنی بر «اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال» در حوزه فرهنگ، گفت: خوشبختانه توان بالقوه‌ای در عرصه فرهنگ وجود دارد و می‌توان ارزآوری خوبی در حوزه اقتصاد فرهنگ به دست آورد.

 

 اقتصاد مقاومتی مدل توسعه یافته اقتصاد کشور است
نماینده مردم شهرستان تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: باتوجه به بیکاری جوانان و رکود اقتصادی، رهبر شعار امسال را اقتصاد مقاومتی،تولید واشتغال نامگذاری کردند تا در چار‌چوب اقتصاد مقاومتی و همان خودکفایی و الگوی اقتصادی مشکل بیکاری حل گردد و این زمانی انجام خواهد شد که لوازم کسب‌وکار و رونق بخشی تولید در کشور تسهیل شود، افزایش تولید در چار‌چوب اقتصاد حل شود، جوانان صاحب کار و همچنین تورم کاهش پیدا کند.
به گفته محمد‌مهدی مفتح این امر نیاز به تمرکز و برنامه‌ریزی بر نقطه کلیدی که همان تولید و اشتغال است دارد و همه دستگاه‌ها با همسویی و هم‌افزایی برنامه‌ریزی اهداف خود را به نتیجه برسانند و تولید در حوزه‌هاي صنعت و کشاورزی و خدمات عملیاتی شود.
وی با اشاره به انتخاب مجدد اقتصاد مقاومتی افزود: باتوجه به مشکلات اقتصادی، چندین سال است که شعار سال با اقتصاد مقاومتی شکل می‌گیرد در اصل اقتصاد مقاومتی یک عنوان کلی است که یک نوع مدل و الگو برای مردم و تمرکز و همت برای مسئولان است.
مفتح در پاسخ به این سؤال که مجلس چه نقشی در اقتصاد مقاومتی دارد و چه کمکی می‌تواند انجام دهد اذعان داشت: مجلس دو وظیفه قانونگذاری و نظارت را بر عهده دارد و در همین راستا در اقتصاد مقاومتی نیاز به قانون و در حوزه تولید نیاز به قانونگذاری داریم و برای آزاد شدن فضای کسب‌وکار و رونق بخشی تولید گاهی نیاز به حذف قانون و یا اضافه کردن قانون را داریم و در کنار این دو مجلس در امر نظارت و اجرا وظیفه خود را به خوبی انجام خواهد داد.

 

تحقق شعار سال در گرو اصلاح سه قانون بانکی، مالیاتی و تأمین اجتماعی

نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با همدان‌پیام با اشاره به شعار سال ۹۶ گفت: نامگذاری‌های مقام معظم رهبری مبتنی بر اولویت‌ها و ضرورت‌های کشور است و تحقق اقتصاد مقاومتی در گروي توسعه تولید داخلی و توجه ویژه به اشتغال خواهد بود.
حسن لطفی با اشاره به چرایی نامگذاری سال 96 به نام "اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال" افزود: با عدم تحقق مناسب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال گذشته، مقام معظم رهبری بار دیگر سال جدید را بر مبنای اقتصاد نامگذاری کردند و در کنار اقتصاد مقاومتی بر تولید و اشتغال نیز به طور ویژه تأکید داشتند.
وی با اشاره به اینکه لازمه تحقق شعار سال در گروي اصلاح 3 قانون بانکی، دارایی و مالیات و همچنین قانون کار و تأمین اجتماعی می‌باشد، افزود: آنچه که امروزه منجر به فلج شدن تولید و صنعت در کشور شده است قوانین بانکی، مالیاتی و تأمین اجتماعی می‌باشد که با اصلاح قوانین فوق سرمایه‌گذار می‌تواند با فراغ بال و همچنین اطمینان خاطر بیشتری در راستای توسعه تولید داخلی گام بردارد. نماینده مردم رزن زیر بنای تمامی مشکلات اجتماعی و فرهنگی در جامعه را بیکاری عنوان کرد و گفت با توجه به اینکه یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی بهبود شرایط و زیرساخت‌های تولید و اشتغال می‌باشد لذا حرکت در راستای رفع بیکاری و گسترش اشتغال می‌تواند راهبرد مطلوبی در بهبود و تحقق شعار سال 96 داشته باشد.
حسن لطفی در پایان نقش مجلس را در نظارت بر اجرای قوانین و تصحیح مصوبات اساسی عنوان کرد و گفت نقش نظارتی مجلس بر حسن اجرای قوانین از جمله مواردی می‌باشد که در صورت اجرای مناسب، مردم جامعه تأثیر آن را احساس خواهند کرد.

 

 

باید به اقتصاد
توجه بیشتری داشته باشیم
نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی درباره شعار سال گفت: امسال بنا به درایت و تدبیر مقام معظم رهبری به نام اشتغال و تولید در کنار تکرار اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است.
به گفته حسن بهرام‌نیا اقتصاد ضرورت و پیش نیاز توسعه کشور است و تکرار کلمه اقتصاد مقاومتی به معنای این است که دولت در تحقق این شعار موفق عمل نکرده است و باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرد.
وی افزود: اگر بنا داریم در همه عرصه‌های داخلی و بین‌المللی موفق عمل کنیم باید به اقتصاد به عنوان لازمه این پیشرفت توجه بیشتری داشته باشیم تا به اقتصاد پویایی برسیم که در غیر این صورت ما را به انزوا خواهد برد. بهرام‌نیا گفت: در تحقق شعار سال و ایجاد اشتغال و توسعه تولید داخلی، همه قوای 3گانه موظف هستند تا موانع موجود را رفع و خلأهای قانونی را پر کنند تا راه کار هموار شود.
وی گفت مجلس هم برای تحقق اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه دولت را موظف به استفاده از تمام ظرفیت‌ها کرده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com