جایگاه روزنامه نگاری محلی از نگاه کارشناسان و متخصصان این حوزه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  81048 تاریخ انتشار:  1396-05-21 - 05:45 تعداد بازدید:  222
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روزنامه نگاری محلی در ایران
جایگاه روزنامه نگاری محلی از نگاه کارشناسان و متخصصان این حوزه

یادداشت

مطبوعات زبان گویای بین آحاد مردم با مسئولان است که روزنامه نگاران نقش اصلی در مطبوعات  را بازی می کنند و لازم به یادآوری است که با بزرگتر شدن شهرها نقش مطبوعات و ارایه اخبار بیشتر به چشم می آید و ظهور و بروز دارد، چرا که نشریات محلی برخلاف  نشریات سراسری  اهداف و کارکردهای متفاوتی دارند.
 مهمترین کارکرد رسانه محلی  طرح مسائل کوچک و مهم زندگی است که در میان اهالی آن منطقه و اداره های فعال حساسیت زیادی دارد. این تفاوت کارکرد روزنامه نگاری محلی در مقابل روزنامه های سراسری می طلبد که نوعی تفاوت روش هم به دنبال داشته باشد. همین تفاوت ها این ضرورت را به همراه داشته است که روزنامه نگاری محلی متولد شود، انتشار یابد و اساسا جایگاه  مخصوص به خود را دارا شود. اما این نوع روزنامه نگاری بر اساس ویژگی های مخصوصی که دارد یکسری مشکلات و محدودیت ها را به همراه داردکه در پژوهش مقابل از نگاه 60 کارشناس متخصص و فعال روزنامه نگاری محلی درباره میزان شناخت روزنامه نگاران نسبت به روزنامه نگاری محلی برخی از فاکتورهای مهم با تجزیه و تحلیل آماری توصیف شد.
پژوهش حاضر با هدف کلی بررسی و شناخت رویکرد و کارکرد روزنامه های محلی و شرایط و فضای فعالیت آنان به میزان تاثیر تخصصی، آموزش و .... بر کار خبر رسانی و روزنامه های محلی انجام شد و با توجه به مشکلات و محدودیت روزنامه نگاران محلی در رسانه های محلی  در وهله  نخست این سوال در ذهن ایجاد می کند که شناخت دست اندرکاران  و روزنامه نگاران محلی از جایگاه حرفه ای روزنامه نگاری محلی چه میزان است؟ لذا تحقیق با این سوال آغاز شد، با توجه به ابعاد مسئله مورد مشاهده در جامعه کنونی ایران، و همچنین با توجه به مطالبات مقدماتی و شواهد موجود روزنه ای در کشف و بکارگیری راه کارهایش پیش روی مطبوعات بگشاید.
مرور یافته های توصیفی بیانگر آن است که فعالان این حوزه به آموزش های تخصصی، علاقه، انگیزه، داشتن تخصص روزنامه نگاری رعایت اصول حرفه ای برای جذب مخاطب، پاداش روزنامه نگاران محلی، داشتن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، آشنایی و آگاهی دارند و آن را در رشد روزنامه نگاری محلی موثر می دانند و در خصوص تیراژ، انتشار مرتب، نیرو انسانی متخصص و صفحه بندی فنی  را دلایل  موثر در پیشرفت این جایگاه برشمردند. بیشتر متخصصان و فعالان  بر این امر واقف  هستند که برای تثبیت جایگاه  روزنامه نگاری محلی، کارشناسان  و دست اندرکاران  باید شرایط اقلیمی آن منطقه، خصوصیات اهالی ساکن، تنوع خبر، گزارش، علاقه خبرنگار، پوشش اخبار در حوزه فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و سیاسی آشنایی کامل داشته باشند. چه بسا می توان با کسب نتایج به-دست آمده از بررسی دیدگاه ها، پیشنهاداتی برای تثبیت جایگاه روزنامه نگاری محلی ارائه داد. برنامه ریزی موثر  برای ارتقای جایگاه روزنامه نگاری محلی و نیز رفع مشکلات و موانع پیش روی آنها مهمترین راهکار است تا بتوانیم تعریفی برای روزنامه نگاری محلی داشته باشیم و در تمام کشور به رسمیت شناخته شود. چنانچه روزنامه نگاری محلی به جایگاه مطلوب خود برسد به نوعی به اقشار محلی (قومیت ها) که یکی از آرمان های انقلاب اسلامی  است، بها داده ایم و باید این جایگاه را هم از نظر مخاطبان نیز بررسی کنیم. پیشنهاد می گردد مسئولان مطبوعات کشور تدابیری در جهت رفع مشکلات  و توسعه روزنامه نگاری محلات در تمام نقاط کشور بیاندیشند چرا که این تدابیر می تواند در راستای تهیه امکانات خبرنگاری و چاپ هر منطقه و استفاده از برنامه های آموزشی در هر منطقه موثر واقع شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com