1403-01-221403-02-01bool(false) ردپای داروهای ماهواره‌ای در عطاری‌ها و سوپرمارکت‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71854 تاریخ انتشار:  1395-04-02 - 05:45 تعداد بازدید:  182
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ردپای داروهای ماهواره‌ای در عطاری‌ها و سوپرمارکت‌ها

اجتماعی

  افزایش مصرف داروهای ماهواره‌ای در جامعه از یکسو می‌تواند به افزایش هزینه‌های سلامت منجر شود و از سوی دیگر مخاطراتی برای سلامت مردم به همراه داشته باشد.
به گزارش مهر، خانم جوانی وارد داروخانه می‌شود، بروشور دارویی را به داروساز داروخانه نشان می‌دهد و از دکتر داروساز می‌خواهد که در خصوص کیفیت این دارو اظهارنظر کند.
دکتر داروساز پس از چند دقیقه بررسی بروشور با تعجب می‌گوید که تاکنون این دارو را ندیده و اطلاعی از کارایی آن ندارد.
خانم جوان با ناراحتی می‌گوید که دارو را با توجه به تبلیغ ماهواره از طریق شماره تلفنی که در آن اعلام شده بود خریداری کرده ولی پس از مصرف کمی از آن دچار عوارض جانبی جدی شده است.
محمود هادی پور، داروساز می‌گوید: بسیاری از مردم تحت‌تأثیر تبلیغات ماهواره‌ای برای دریافت دارویی خاص به داروخانه مراجعه می‌کنند ولی عمده داروهایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شود در فهرست رسمی دارویی کشور ثبت نشده است.
هادی پور معتقد است که تبلیغات ماهواره‌ای عمدتاً در دو زمینه درمانی پررنگ هستند. نخست؛ درمان مشکلاتی که در جامعه تابو هستند و مبتلایان به مشکل علاقه‌ای به مراجعه به پزشک و مطرح کردن ناتوانی خود ندارند. در این موارد خود درمانی جایگزین درمان علمی می‌شود و فرصتی برای عرضه مستقیم دارو زیر بمباران تبلیغات فراهم می‌شود. دوم، بیماری‌هایی هستند که در جامعه شایع بوده و اشتیاق فراوانی به درمان‌های جدید میان مبتلایان مشاهده می‌شود.
خانم مسنی ادعا می‌کند که از طریق یک کانال ماهواره‌ای با داروی خود آشنا شده و آن را به قیمت بالایی از عطاری خریداری کرده است، حال آنکه این دارو با نام‌های تجاری دیگر به قیمت بسیار ارزانی در داروخانه موجود بوده است.
هادی‌پور در خصوص کیفیت داروهایی که در ماهواره تبلیغ می‌شوند، می‌گوید: این داروها 3 دسته‌اند. دسته نخست مکمل‌هایی که تأییدیه‌های معتبر دارند و توسط متولی سلامت کشور تأیید شده‌اند که عمدتاً برای افزایش فروش و ایجاد انگیزه به نام تجاری خاص تبلیغ می‌شوند. دسته دوم داروهایی که تأییدیه جهانی معتبر دارند ولی مجوز متولی سلامت کشور را دریافت نکرده‌اند. دسته سوم داروها و مکمل‌هایی هستند که توسط هیچ مرجع علمی کارایی آنها ثابت نشده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که داروهای ماهواره‌ای عمدتاً در عطاری‌ها و شرکت‌هایی که تلفن تماس‌شان از طریق تبلیغات اعلام می‌شود قابل دسترسی هستند. دامنه توزیع برخی از این مکمل‌ها به سوپرمارکت ها هم کشیده شده است. برخی از پزشکان هم اخیراً به تجویز این قبیل داروها روی آورده‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com