جای خالی 30مهر همدان در تقویم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82833 تاریخ انتشار:  1396-07-30 - 05:45 تعداد بازدید:  393
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حماسه ای که فراموش نمی‌شود
جای خالی 30مهر همدان در تقویم

اجتماعی

 باید روز 30 مهر به خوبی تبیین شود زیرا گاهی برخی افراد اظهارنظراتی در خصوص این روز دارند که یا سن آنها به 30 مهر سال 57 نمی‌رسد و یا به نحوی طرح موضوع می‌کنند که از اهمیت موضوع کاسته می‌شود.
علی‌اکبر فامیل‌کریمی شاهد عینی واقعه 30 مهر در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به مصوباتی که در چند سال اخیر برای گرامیداشت 30 مهر در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: موضوع 30 مهر در آن سال‌ها به عنوان نقطه عطفی در سابقه مبارزاتی استان همدان مطرح شد که سندیت داشتن آنها نشان داد اوج مبارزات عموم مردم علیه طاغوت به 30 مهر می‌رسد.
وی با بیان اینکه در آن ایام قرار بود 30 مهر همدان تبدیل به یک روز تاریخی شود، گفت: برخی استان‌ها یک روز را بنا به سابقه مبارزاتی خود در تقویم دارند که قرار بر این بود برای همدان هم این اتفاق رخ دهد تا بتوان برنامه‌هایی را برای پاسداشت این روز در نظر گرفت.
فرماندار اسبق همدان با بیان اینکه در سال‌های گذشته بار اصلی پاسداشت روز 30 مهر بر دوش اتحادیه انجمن‌های اسلامی بود، افزود: مابقی امور مرتبط با 30 مهر قرار بود از طریق مراکز دولتی و اشخاص دیگری پیگیری شود. وی با اشاره به برخی شهرها همچون تبریز، یزد و ... که یک روز تاریخی به نام شهرشان دارند و هر ساله با مقام معظم رهبری دیدار می‌کنند، گفت: مدت‌ها قبل مقرر شد 30 مهر نیز به عنوان یک روز تاریخی ثبت شده و دیدار رهبری نیز با پیگیری از طریق مراکز در دستور کار قرار گیرد. فامیل‌کریمی تأکید کرد: باید روز 30 مهر به خوبی تبیین شود زیرا گاهی برخی افراد اظهار نظراتی در خصوص این روز دارند که یا سن آنها به 30 مهر سال 57 نمی‌رسد و یا به نحوی طرح موضوع می‌کنند که از اهمیت موضوع کاسته می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به وقایع روز تاریخی 30 مهر اشاره کرد و افزود: این روز تاریخی در حالی رخ داد که حوادث پشت پرده‌ای را در برداشت و همان مسأله موجب مبارزاتی علیه طاغوت و شهادت چند تن شد.
شاهد عینی واقعه 30 مهر با بیان اینکه بار اصلی مبارزات سال 57 در استان همدان غیر از اقشار دیگر روی دوش دانش‌آموزان همدان بود، گفت: در آن روز پس از اینکه دانش‌آموزان بیرون ریختند، درگیری‌ها اطراف میدان امام (ره) آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه نیروهای نظامی از چندین مسیر مانع حضور مردم می‌شد، گفت: بیشتر درگیری‌ها روبه روی هتل یاس(کاخ دایی قاسم) بود که تا ساعت 14:30 طول کشید. فامیل‌کریمی به مجروح شدن و دستگیری چند تن در خیابان شهدا (شورین سابق) اشاره کرد و بیان کرد: درگیری با نیروهای رژیم طاغوتی همچون روز 30 مهر را در آن ایام کمتر در همدان شاهد بودیم. وی با اشاره به شجاعت مردم همدان و به تشییع باشکوه پیکر مرحوم آخوند ملاعلی معصومی در همدان و استقبال از آیت‌ا... مدنی در ورود به همدان پرداخت و آن را در سطح کشور تأثیرگذار دانست. شاهد عینی واقعه 30 مهر بیان کرد: این در حالی بود که در آن زمان بسیاری از شهرها هنوز جرأت حضور گسترده در شهر را نداشتند.
وی اوج درگیری‌ها با نظامیان رژیم طاغوت را 30 مهر دانست و بیان کرد: 30 مهر در ثابت‌قدم بودن مردم در مبارزه با طاغوت تأثیر داشت و هیمنه نیروهای نظامی نیز در حادثه روز 30 مهر شکسته شد.
فامیل‌کریمی با بیان اینکه باید ابعاد این فراز از تاریخ شکافته شده و واقعیت‌گویی شود، خاطرنشان کرد: برای تبیین موضوع باید از افراد و شاهدان عینی این روز که اطلاعات دقیقی دارند، استفاده کرد.
وی با تأکید بر پرداختن به نقش پررنگ روحانیت اضافه کرد: مردم نیز با اتکا به روحانیت همواره حوزه علمیه را چون دژ مستحکمی می‌دانستند که در هر درگیری نیز به آنجا پناه می‌بردند.
 حماسه 30 مهر برای دانش‌آموزان بازخوانی شود
فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز با تأکید بر بازخوانی حماسه 30 مهر برای دانش‌آموزان گفت: آموزش و پرورش در تمام مدارس از راویان حماسه 30 مهر استفاده کند. مظاهر مجیدی با اشاره به اینکه حماسه 30 مهر سال 57 باعث هم‌افزایی نیروهای انقلابی شد، خاطرنشان کرد: یاد و خاطره آن ایام می‌تواند سرمنشأیی برای روند و استمرار انقلاب اسلامی باشد.
مجیدی با تأکید بر اینکه به تمامی وقایع انقلاب پرداخته نشده است، تصریح کرد: حماسه 30 مهر به علت اینکه حماسه قشر خاصی بود که در جامعه اثرگذاری بالایی دارد، باید به نسل امروز معرفی شود.
فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان تأکید کرد: امروز رسالت بزرگی بر دوش آموزش و پرورش استان قرار گرفته که این حماسه را بازخوانی کند و می‌طلبد در این هفته در تمامی مدارس از خاطره‌گویان انقلاب استفاده شده و به دانش‌آموزان گفته شود نسل گذشته خود چه اقداماتی برای انقلاب انجام دادند.
 نامگذاري 30 مهر به عنوان «روز شهرستان همدان»
معاون فرهنگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز با بيان اينكه واقعه 30 مهر در همدان باید به عنوان یک نماد انقلابي‌گري در کشور مطرح شود، گفت: به دنبال نامگذاري 30 مهر به عنوان «روز شهرستان همدان» هستيم.
علی بقایی با اشاره اینکه روز 30 مهرسال 57 در همدان از این جهت اهمیت دارد که سرآغاز مبارزات و اجتماعات نیروهای انقلابی در همدان و کشور شد، افزود: حرکت‌های محدود تشکیلاتی از این تاریخ جنبه علنی به خود گرفت.
معاون فرهنگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان اشاره‌ای مختصر به شکل‌گیری این واقعه در همدان کرد و گفت: مطالبی که در مورد هتک حرمت یکی از عناصر رژیم شاه به یک دانش‌آموز دختر در همدان مطرح شد و از طرفی آتش زدن مسجد کرمان سبب شد تا مردم همدان با محوریت دانش‌آموزان به خیابان‌ها ریخته و اعتراض خود را به رژیم منحوس پهلوی اعلام داشتند.
وی با بیان اینکه در آن روز در همدان تعداد دو شهید و برخی معتقدند سه شهید تقدیم نظام شد و حدود 15 تا 20 نفر مجروح شدند، یادآور شد: چند روز پس دانش‌آموزان کبودراهنگی در ادامه این حرکت به خیابان‌ها ریخته و در تاریخ 5 آبان نیز یک اجتماع برگزار کردند که منجر به شهادت پنج نفر از مردم و دانش‌آموزان کبودراهنگی شد. بقایی با اشاره به اینکه بعد از حادثه 30 مهر در همدان امام راحل از پاریس به خبرنگاران فرمودند که «چهره واقعی رژیم منحوس پهلوی را باید از همین نوع برخوردها با مردم همدان دید»، تصریح کرد: مراجع عظام حمایت خود را از این موضوع اعلام داشتند به گونه‌ای که این واقعه بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای در پی داشت. معاون فرهنگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان با بیان اینکه رخداد 13 آبان در تهران هم برگرفته از 30 مهر همدان است که از 30 مهر تا 13 آبان ادامه پیدا کرد، گفت: در استان مناسبت‌های انقلابی گسترده‌ای وجود دارد که یکی از آنها 30 مهر است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا این روز تاکنون به عنوان یک مناسبت مطرح نشده و یا دیدار با مقام معظم رهبری شکل نگرفته است؟ تصریح کرد: شاید یکی از دلایل آن غنای استان از مناسبت‌هاست چراکه برخی بر این باورند که این دیدار باید در 30 مهر و برخی دیگر این دیدار را در روز 16 مهر سالروز شهادت حاج حسین همدانی و عده‌ای 5 مرداد سالروز عملیات مرصاد را محور دیدار می‌دانند که تاکنون اجماعی برای دیدار با رهبری در یک روز مشخص صورت نگرفته است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com