مصوبه‌ای که ضمانت اجرا ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107481 تاریخ انتشار:  1399-01-27 - 07:00 تعداد بازدید:  230
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بیشترین شکایت به 137 از تاکسی‌هاست
مصوبه‌ای که ضمانت اجرا ندارد

نویسنده : شکوفه رنجبر

اجتماعی


 طرح موسوم به فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند در کمتر از 4 روز از اعلام رسمی در بیشتر صنوف و مشاغل استان چالش ایجاد کرده است، در این میان خطوط تاکسیرانی شاید بیش از موارد دیگر واکنش‌هایی را نشان داده که به زیر پا گذاشتن فاصله بهداشتی و دیگر تدابیر بازدارنده منجر شده است.
گزارش میدانی خبرنگار همدان‌پیام از خطوط تاکسیرانی شهر حکایت از آن دارد که به‌طور تقریبی بیش از 80 درصد رانندگان قانون 3 مسافر را به‌راحتی دور می‌زنند و در واکنش به انتقاد و اعتراض شهروندان از آنها درخواست پرداخت کرایه نفر سوم را می‌کنند و در بهترین حالت در شرایطی راضی به رعایت این قانون می‌شوند که کرایه نفر سوم بین دو سرنشین صندلی عقب تقسیم شود!
تاکسی‌هایی که حالا با شیوع کرونا از خواب بیکاری یک ماهه به خیابان‌های شهر آمده‌اند، دلیل اصلی رعایت نکردن قانون 3 سرنشین را که تاکسیرانی به آنها اعلام کرده است، ضعف درآمدی خود و تأمین معیشت خانواده‌هایشان می‌دانند.
 ابلاغ همه‌گیر قانون 3 سرنشین
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری همدان در گفت‌وگو و با همدان‌پیام از اعلام رسمی قانون 3 سرنشین به تمامی خطوط تاکسیرانی شهر خبر داد و گفت: به تمامی رانندگان اعلام شده است تا جهت پیشگیری از کرونا در صندلی عقب تنها دو سرنشین را سوار کنند و اجازه دریافت هیچگونه مبلغی مازاد بر نرخ کرایه تعریف شده را ندارند.
میلاد کریمی افزود: شهروندان در صورت مشاهده مشکلات می‌توانند شکایت‌های خود را از طریق سامانه 137 به تاکسیرانی اعلام کنند، بر این اساس در صورت هرگونه تخطی از قانون با رانندگان برخورد جدی خواهد شد و خودروهایشان توقیف می شود.
وی همچنین تأکید کرد: به‌منظور حمایت از تاکسیران‌ها نرخ کرایه سالیانه آنها که هر ساله با درصد 25 افزایش داشته است امسال 35 درصد افزایش پیدا می‌کند.
با وجود این اظهارات اما در سطح شهر حقیقت به‌گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد و معلوم نیست که این قوانین چه اندازه در شهر همدان از سوی رانندگان و حتی مردم رعایت می‌شود؟ رانندگانی که تا پیش از کرونا از گرانی بنزین نالان بودند و شکایت داشتند حالا کرونا را عاملی می‌دانند که موجب شده مسافران آنها سرشکن شوند و شغل آنها بیش از پیش با تهدید مواجه شود.
 طرح کاهش مسافر
 شعار مدیریتی
این در حالی است که یکی از نمایندگان مسئول خطوط تاکسیرانی شهر همدان در گفت‌وگو با همدان‌پیام اجرای این طرح از جانب مسئولان شهری را شعاری بیشتر نمی‌داند و معتقد است: هیچ وقت با کم کردن مسافر مسأله حل نمی‌شود؛ بنابراین بیشتر رانندگان تاکسی بر این باورند که این اقدام تنها یک حرف است و تا رسیدن به عمل فاصله زیادی دارد.
علی رستمی که مسئول 230 خط تاکسی در خیابان شریعتی به میدان قائم است، ادامه می‌دهد: قرار نیست تمام هزینه‌ها برای جبران و جلوگیری از بیماری را فقط تاکسیداران بدهند از طرفی به ما اعلام می‌کنند که سرنشین عقب را فقط 2 نفر سوار کنیم و به فکر سلامت مردم و شهر باشیم، از طرفی دیگر مسافران خودشان رعایت نمی‌کنند و نه از ماسک استفاده می‌کنند و نه دستکش! حالا سؤال ما این است اگر حساسیت برای جان و سلامتی کسی مهم است برای تمام افراد باید اجرایی شود نه اینکه خود مسافران بی‌توجه باشند و ما با کم کردن تعداد افراد ضرر مالی بدهیم.
وی با اشاره به اینکه رانندگان تاکسی هم مثل تمام افراد جامعه در قبال سلامتی مردم مسئول هستند و حاضرند دین خود را ادا کنند، گفت: اگر رانندگان اعتراض به این طرح دارند به این معنا نیست که سلامت جامعه برایشان بی‌اهمیت است در حقیقت تاکسیداران همدانی به روش انجام طرح اعتراض دارند، بنابراین حتی حاضر هستند با 2 مسافر و سرنشین مسیر خطی خود را طی کنند، اما مشروط بر اینکه جبران هزینه را برایشان در دستور کار قرار دهند، به‌طور مثال کرایه مسیر یک خط اگر 4 هزار تومان است مصوب کند که این مبلغ بین 2 مسافر و یا همان 3 مسافری که در طرح خود تاکسیرانی وجود دارد تقسیم شود تا فشار مالی و هزینه‌ای عادلانه بین راننده و مسافر رعایت شود.
رستمی همچنین از کاهش یک‌پنجمی درآمد تاکسیداران همدانی خبرداد و افزود: برای رانندگان که نه بیمه دارند و نه تسهیلاتی دریافت می‌کنند این مقدار کاهش مسافر قرار است چگونه جبران شود وقتی امرار معاش خانواده رانندگان در گرو فعالیت این تاکسی‌ها قرار دارد.
وی گفت: اگر قرار به وضع قوانینی برای رعایت فاصله‌گذاری است پس اتوبوس‌های شهری هم باید از این قاعده پیروی کنند، اما در سطح شهر شاهد هستیم که این اتوبوس‌ها حتی بیشتر از ظرفیت خود به جذب مسافر اقدام می‌کنند، آیا این عمل آنها به شیوع بیماری دامن نمی‌زند؟ و یا اینکه در این قصه فقط دیوار تاکسیداران کوتاه است؟
 بسته های تشویقی جایگزین برخوردهای قهری شود
وی از برخورد قهری تاکسیرانی گلایه کرد و گفت: اینکه بازرس تاکسیرانی خودروها را توقیف کند و به پارکینگ بفرستد راه‌حل مشکل پیش آمده نیست وقتی جریمه متوجه راننده می‌شود که دلیل رعایت نکردن قانون را سختی معیشت می‌داند چگونه توان پرداخت جریمه وجود دارد؟ بنابراین مدیریت شهری و مسئولان تاکسیرانی به جای برخورد قهری می‌توانند از بسته‌های تشویقی استفاده کنند.
صحبت‌های نمایندگان تاکسیرانی و مسئولان خطی در همدان در حالی بیان می‌شود که مردم هم از وضع موجود ابراز گلایه دارند و از برخوردهای خوسرانه برخی رانندگان شاکی هستند.  سارا، که یکی از پرسنل داروخانه‌ای در مرکز شهر است، می‌گوید: مسیر میدان آرامگاه تا شریعتی را در روز دو مرتبه استفاده می‌کند، اما هر بار با رقم‌های متفاوتی راننده درخواست کرایه دارد.
وی ادامه می‌دهد: مثلاً همین دیشب زمانی که از محل کار به منزل می‌رفتم مجبور شدم چیزی حدود 100 درصد اضافه کرایه را با سرنشینی که پیش از من در صندلی جلو نشسته بود به راننده برای هزینه کرایه پرداخت کنم و در مقابل اعتراضم محکوم هم شدم.  مریم یکی دیگر از شهروندان همدانی است که با برخورد اعتراضی در مقابل قانون‌شکنی راننده در خط تختی به فردی خسیس متهم شده است.
وی می‌گوید: همین امروز مجبور شدم در مقابل سوار کردن بیش از 3 نفر سرنشین توسط راننده اعتراض کنم اما با بگو مگویی که راننده راه انداخت بین مسافران با نگاه تحقیری مواجه شدم و با الفاظی از جمله اینکه خسیس هستم روبه‌رو شدم و به ناچار مجبور به پرداخت کرایه بیش از نرخ معمول شدم.
 توقیف بیش از 25 تاکسی متخلف قانون 3 سرنشین
این اتفاقات در حالی رقم می‌خورد که مسئول بازرسی تاکسیرانی در گفت‌وگو با همدان‌پیام از توقیف بیش از 25 خودرو تاکسی تا عصر دیروز خبر می‌دهد که مرتکب سرباز زدن از قانون 3 سرنشین شده‌اند.
مرتضی علی محمدی می‌افزاید: سوار کردن بیش از 3 سرنشین در تاکسی‌ها خلاف قانون می‌باشد و به سختی با آن برخورد خواهد شد، بنابراین شهروندان می‌توانند شکایت خود را با تلفن 32514242 و یا سامانه 137 در میان بگذارند.
وی همچنین در پاسخ به انتقاد گروهی از رانندگان تاکسی درباره بی‌توجهی تاکسیرانی برای ضدعفونی خودروها گفت: تاکسیداران به‌عنوان بخش خصوصی محسوب می‌شوند که خود می‌بایست تا حدود زیادی مسائل بهداشت و گندزدایی را انجام دهند با این حال روزانه بیش از هزار لیتر محلول ضدعفونی توسط مسئولان خط در بین تاکسیداران توزیع می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com