کنترل بحران های خانگی در دوران کرونایی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108227 تاریخ انتشار:  1399-02-16 - 11:42 تعداد بازدید:  198
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کنترل بحران های خانگی در دوران کرونایی

اجتماعی

 خواندن کتاب و اختصاص زمان کافی برای کودکان به منظور انجام بازی‌های متنوع را از جمله بهترین راه‌ها برای پیشگیری از بروز خشونت خانگی به ویژه کودک آزاری در دوران شیوع کرونا است.

مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: خشونت خانگی به معنی بد رفتاری مکرر یکی از اعضای خانواده و اعمال کنترل و قدرت نسبت به سایر اعضای خانواده است که این خشونت می‌­تواند به صورت جسمی، جنسی یا روانی باشد.

به گزارش ایرنا، مهتا سنگستانی بیان کرد: بنابراین خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که علاوه بر آسیب جسمی، منجر به آسیب­‌های روانی فرد و سایر اعضای خانواده می­‌شود و اثرات آن ممکن است سال­‌ها حتی پس توقف خشونت باقی بماند.

وی اظهار داشت: خشونت خانگی گرچه در همه طبقات اجتماعی دیده می‌شود اما در خانواده‌­هایی که سوء مصرف مواد مخدر و الکل در آنها وجود دارد، بیشتر است.

سنگستانی پیامدهای خشونت خانگی بر کودکان و نوجوانانی که قربانی یا شاهد خشونت هستند را شامل تاثیر منفی بر سلامت و رشد ذهنی، اجتماعی و هیجانی، عاملی برای سوء مصرف مواد و الکل در بزرگسالی، پرخاشگری، خشونت و بزهکاری در سنین بالاتر و عامل مشکلات روان شناختی در بزرگسالی دانست.

وی گفت: به دنبال شیوع ویروس کرونا، شرایط اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی ناشی از همه‌­گیری این ویروس موجب افزایش فشار روانی و تنش در افراد شده که پیامدهای آن شامل افزایش اختلافات زناشویی یا خانوادگی و خشونت خانگی است که افزایش عوامل استرس زا نقش مهمی در این میان ایفا می­‌کند.      

مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان عوامل موثر در ایجاد استرس در خانواده را شامل دغدغه رعایت موارد بهداشتی، اختلافات زوج‌ها در وظایف بچه‌داری و فرزندپروری، نداشتن اطلاعات کافی و شکیبایی والدین در برابر رفتارهای ناشی از اضطراب کودکان دانست.

سنگستانی همچنین محدودیت در حریم شخصی والدین به دلیل حضور بیشتر فرزندان در خانه و لزوم اختصاص زمان بیشتر برای مراقبت از آنها، تشدید مشکلاتی که از قبل میان زوج­‌ها وجود داشته نظیر تقسیم ناعادلانه وظایف، ناتوانی مدیریت اوقات فراغت و سرگرمی را در بروز خشونت موثر برشمرد.

وی تاکید کرد: تغییراتی مانند از دست دادن شغل، تضعیف منابع مالی و محدودیت در برآورده کرده نیازهای معیشتی و هراس از بیکاری در کنار محدودیت روابط خانوادگی و اجتماعی نیز در بروز افزایش استرس و خشونت تاثیر بسزایی دارند.

مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به این سوال که برای کاهش تنش در دوران قرنطینه باید چه کاری کرد گفت:  خیلی مهم است که زوج‌ها بتوانند بین فشارهای واقعی ناشی از مسائل زندگی و استرس‌های خودساخته که ناشی از اولویت بندی و تصمیمات نسنجیده است تفاوت بگذارند چرا که افراد در شرایط پُر استرس مستعد قضاوت‌­های نادرست شده و این قضاوت‌ها بستر بروز خشم و خشونت هستند.

سنگستانی ادامه داد: به منظور پیشگیری از بروز این شرایط در خانواده رعایت نکاتی همچون توجه به حریم شخصی، ایجاد تعادل در فعالیت‌های مشترک و فردی، گفت و گوی اعضای خانواده با یکدیگر درباره بحران کرونا و شرایط قرنطینه توصیه می شود.

وی مولفه های نظیر اطمینان ­بخشی واقع‌بینانه و مبتنی بر اطلاعات درست به یکدیگر در خصوص تجربیات ارزشمندی که قرنطینه برای خانواده داشته، ایجاد نظم و امنیت روانی برای کودکان در شرایطق رنطینه و گفت و گو نکردن درباره خبرهای بد در حضور آنان، گذراندن زمان کافی با کودکان و انجام بازی‌های والد و فرزند، کتاب خواندن برای کودکان، لمس و در آغوش کشیدن کودکان به ویژه وقتی دچار ترس و اضطراب هستند را مورد تاکید قرار داد.

مدیر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان، برنامه‌ریزی منظم برای دوران قرنطینه از جمله برنامه غذایی، خواب، استراحت کافی، ادامه ارتباط با خانواده و دوستان از طریق شبکه‌­های پیام­ رسان و حفظ حمایت عاطفی در درون و بیرون خانواده را خواستار شد.

وی پرهیز از بگو مگو در خانه و تبدیل آن به گفت و گو، پذیرش لزوم محدودیت رفت و آمدها در شرایط بحرانی کرونا و پرهیز از برچسب زدن به یکدیگر در خانواده و استفاده از القابی نظیر ضعیف و ترسو را خواستار شد.

سنگستانی با بیان اینکه خانواده ها تصمیم‌گیری درباره مسائل مهم و ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی را باید به بعد از دوران قرنطینه موکول کنند اظهار داشت: در صورت نیاز خانواده ها برای دریافت آموزش‌­های کلیدی در خصوص کاهش استرس و خشونت خانگی از کارشناسان سلامت روان می توانند با سامانه ۴۰۳۰ کد هفت تماس برقرار کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com