امید به زندگی در استان به 74 سال رسید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76423 تاریخ انتشار:  1396-01-17 - 05:45 تعداد بازدید:  375
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی آمار شاخص‌های سلامت در استان
امید به زندگی در استان به 74 سال رسید

اجتماعی

  18فروردین روز سلامتی ( روز جهانی بهداشت ) نام گذاری شده است . همه ساله روز 18 فروردین ( 7 آپریل ) به عنوان روز جهانی بهداشت در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می شود . در چنین روزی در سال 1948 میلادی در نیویورک ، نخستین اساسنامه ی کنفرانس بین المللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تدوین گردید . همچنین نخستین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور نمایندگان بیش از شصت و یک کشور جهان تشکیل شد . از آن سال به بعد همه ساله چنین روزی به عنوان روز جهانی بهداشت در کشورهای مختلف گرامی داشته می شود.
بهداشت در واقع زیر بنای فعالیت های اقتصادی و پیشرفت های اجتماعی یک ملت است و سلامت جامعه در گرو رعایت اصول بهداشتی می باشد و جامعه سالم و تندرست می تواند از منافع خود دفاع ، و حقوق خود را کسب کند .
بهداشت عبارت است از علم و هنر پیشگیری از بیماری ها ، طولانی کردن عمر و بالا بردن سطح سلامت و توانایی بشر که اگر تک تک افراد جامعه سالم باشند ، می توان در مجموع ، یک جامعه سالم و توانا به وجود آورد .
در قانون اساسی بر مسأله بهداشت تاکید زیادی شده است . در اصول سوم ، بیست و نهم و چهل و سوم قانون اساسی بر ضرورت تأمین بهداشت و فراهم نمودن امکانات بهداشتی و درمان بیماری ها ، و گسترش خدمات درمانی تأکید شده است .
ناگفته نماند که تندرستی فقط سلامت جسم نیست و سلامت روح و روان افراد و سلامت جامعه نیز اهمیت زیادی دارد و هر کدام از اینها بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند . اسلام نیز تاکید فراوان بر خود سازی افراد جهت سلامت جامعه کرده و خط مشی زندگی را برای انسان ها ترسیم نموده است.
آنچه در تعیین سلامت افراد به عنوان شاخص سلامت یاد می شود مباحثی چون شاخص هاي رفاهي، اقتصادي-اجتماعي، باروري، پوشش خدمات سلامت كودكان و مادران، مرگ و میركودكان، ميزان دانش مردم در زمينه بيماری هاي مهم از جمله ايدز و... است.
مطالعه شاخص هاي سلامت و جمعيت در جمهوري اسلامي ايران توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و با همکاری مركز آمار ايران در سال­های ۱۳۷۹ و ۱۳۸۹ اجرا شد. در اين مطالعه بسياري از شاخص هاي ذکر شده تعيين گرديد و به عنوان پايه اي براي برنامه ريزي هاي نظام سلامت در طي سال ها مورد استفاده قرار گرفت.
با عنایت به نتایج این مطالعات و نیز  تدوین برنامه توسعه فرهنگي و اقتصادي ۵ سال ششم، اجراي برنامه تحول نظام سلامت و توجه ويژه به طراحي مداخلاتي براي كاهش هاي بي عدالتي در سلامت، تهیه و محاسبه شاخص های مهم سلامت از اولویت های نظام سلامت کشور محسوب شد که به تغییر برخی سیاستهای کلان کشوری و طراحی مداخلاتی نظیر "برنامه تحول نظام سلامت" منجر گردید.
 به نظر می رسد لزوم دستيابي به شاخص هاي جديد پس از اجرای این طرح هم اینک موضوعی است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد تا مشخص شود پس از اجرای این طرح مهم به اهداف مورد نظر نظام و دولت در بحث سلامت افراد جامعه رسیده ایم یا  هنوز برای رسیدن به آن گام های اساسی تر نیاز است.
از نیمه اردیبهشت ماه سال 1393که برنامه تحول نظام سلامت با هدف آن ارتقای سطح سلامت مردم،‌ کاهش پرداخت از جیب، توسعه و ارتقای شاخص‌های سلامت جامعه اجرایی گردیده با آمارهایی که کارشناسان بهداشتی و نیز پژوهشگران حوزه سلامت ارائه می دهند به نظر می‌رسد تغییراتی در همه شاخص‌های سلامت بعد از اجرای طرح تحول سلامت رخ داده است.
براساس یافته‌های چند تن از پژوهشگران همدانی تمام شاخص های سلامت بعد از اجرای طرح تحول سلامت تغییر پیدا کردند که به نوعی نشان دهنده اثر این طرح بر عملکرد بیمارستان ها بوده است. البته باید در کنار این تغییرات به سایر پیامدهای آن همچون افزایش حجم کاری بیمارستان ها و تقاضای القایی احتمالی نیز توجه نمود و در کل اثرات طرح را با احتیاط و در بلند مدت مورد قضاوت قرار داد.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ثمره طرح تحول سلامت افزایش 700 تخت بیمارستانی به ظرفیت درمانی همدان بوده است.
حبیب ا... موسوی بهار اظهار کرد: 75 درصد تخت های بیمارستانی استان همدان در راستای طرح تحول نظام سلامت تعویض و تجهیز شد.
وی افزایش تعداد پایگاه های فوریت استان از 40 به 50 پایگاه در دو سال اخیر با افزایش 25 درصدی، درمان حاد سکته قلبی در استان، تجهیز همه بیمارستان های استان به مراکز تصویربرداری و سی تی اسکن و بهره برداری از مرکز جامع سرطان در ماه های آینده در استان را از دیگر اقدامات در راستای طرح تحول سلامت برشمرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه بهداشت 270 طرح با اعتبار یک هزار میلیارد ریال آغاز شده است.
وی افزود: از زمان شروع اجرای طرح تحول نظام سلامت بیش از 600 هزار مورد بستری و تحت نظر در اورژانس های این استان شامل این طرح شدند و در استان همدان متوسط پرداختی مردم 4/7 درصد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به اختصاص 45 دستگاه آمبولانس پیشرفته مجهز در راستای طرح تحول سلامت بیان کرد: همچنین 100 هزار مورد زایمان در راستای طرح تحول سلامت در استان انجام شد که 54 هزار مورد زایمان طبیعی به صورت رایگان بوده است.
موسوی بهار افزود: از زمان شروع طرح تحول نظام سلامت تاکنون حدود چهار هزار میلیارد ریال در حوزه بهداشت و درمان این استان هزینه شد که از این میزان یک هزار و 500 میلیارد ریال تجهیزات پزشکی پیشرفته در استان مستقر شده است.
وی با بیان اینکه همه بیمارستان های ما مجهز به رادیوگرافی دیجیتال است اظهار کرد: دو دستگاه ام آر آی دولتی در راستای اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستان بعثت همدان و امام حسین(ع) ملایر نصب و راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان بزرگترین پروزه های عمرانی استان را دارد گفت: در این راستا بیش از 300 طرح در دست اجرا داریم که 30 طرح در حوزه درمان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان همچنین با اشاره به احداث کلینیک ویژه در همه شهرستان ها افزود: در حال حاضر بیش از 150 هزار مترمربع در حوزه بهداشتی و درمانی استان در حال احداث و ساخت و ساز داریم.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com