1403-01-221403-02-01bool(false) چطور ترس از کرونا را کنترل کنیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106293 تاریخ انتشار:  1398-12-05 - 11:25 تعداد بازدید:  208
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

چطور ترس از کرونا را کنترل کنیم

اجتماعی


 پنهان‌کاري در اخبار و واقعيت‌هاي حوزه سلامت، مستقيم با جان مردم سروکار دارد و اين امر روح و روان جامعه را مي‌تواند تحت تأثير قرار دهد، همان‌طور که اين روزها شاهد هستيم که موضوع گسترش و پخش شايعات در فضاي مجازي از واقعيت‌هاي ويروس و بيماري کرونا پيشي گرفته و کمتر شهروندي به اخبار موثق و رسمي توجه دارد.
کم‌کاري مسئولان در بيان واقعيت شيوع کرونا در کشور و سياست پنهانکاري، فضاي غيرقابل اعتمادي را اين روزها به‌وجود آورده، درحالي‌که با بيان مشکلات به مردم، مي‌توانستيم از کمک آنها و ظرفيت عظيم فضاي مجازي براي کنترل کرونا استفاده کنیم. نگراني مردم يک رفتار طبيعي نسبت به ويروس ناشناخته کرونا است. مسئولان کشور چين با بيش از يک‌ميليارد نفر جمعيت و با مشارکت مردم توانستند اين بحران را تا حد زيادي کنترل کنند، اما نمي‌دانم که چرا آقايان به‌اين موضوع باور ندارند که مشارکت مردم در برون‌رفت از اين بحران بسيار تأثيرگذار خواهد بود و راه پنهان‌کاري و سکوت را در پيش گرفته‌اند.
ترس و نگراني مردم يک امر طبيعي است و بخشي از وجود هر انساني همانند يک کودک در برخي مواقع بحراني، احساس ترس مي‌کند و اين امر کاملا طبيعي است، اما اطلاعات و شناخت هر فردي نسبت به موضوعات مي‌تواند در کاهش اين ترس بسيار راهگشا باشد، با اين حال اينکه چطور بايد با ترس‌ها مقابله کرد، وظيفه بخش بالغ ذهن افراد است. بهترين و مهمترين کاري که مي‌توان انجام داد، اين است که اخبار را از منابع رسمي تهيه کنيم و به اخباري که منبع غيررسمي دارند، اهميت ندهيم و به هيچ‌عنوان آنها را بازنشر ندهيم.
همين شنيدن اخبار گسترده و در خيلي مواقع، غيرواقعي سبب تشويش اذهان عمومي مي‌شود. بسياري از فايل‌هاي صوتي با اخبار و آماري که منتشر مي‌شوند، غيرواقعي هستند و فقط با هدف افزايش ترس و نگراني بين مردم بازنشر مي‌شوند.
به اعتقاد من درباره کرونا و رعايت موارد بهداشتي به اندازه کافي اطلاع‌رساني شده و لازم نيست با رصد اخبار تکراري و نگران‌کننده از صبح تا شب سطح اضطراب را بالا ببريم. در برخي افراد اين قضيه مي‌تواند تبديل به وسواس فکري شود، تا جايي که مشکلات حاد براي فرد به‌وجود آيد. تنها کار و بهترين کاري که در اين دوره زماني مي‌توانيم انجام دهيم اين است که بهداشت فردي را رعايت کرده و به تفريحات از جمله خواندن رمان و ديدن سريال روي آوريم و ناخودآگاه ذهن خود را به چيزي غيراز اکنون و اينجا سوق دهيم.
* مینا منظوری روانشناس


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com