1403-01-221403-02-01bool(false) کارکرد اجتماعی مساجد نیازمند احیاست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122703 تاریخ انتشار:  1400-12-18 - 09:09 تعداد بازدید:  293
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کارکرد اجتماعی مساجد نیازمند احیاست

نویسنده : شکوفه رنجبر/عكس: تسنیم

اجتماعی


 امروزه کنترل جرم و مقابله با آسیب‌های اجتماعی که در همدان اعتیاد، طلاق، کودک‌همسری، خودکشی و زنان سرپرست خانوار اولویت‌دارترین این موارد است تبدیل به دغدغه جدی بین مسئولان و مقامات اجرایی و نظارتی همدان شده است.
بنابراین با اینکه در گذشته برخوردهای قهری از جمله زندانی کرن فرد مجرم و گناهکار را راه‌حل مقابله و پیشگیری از شدت این آسیب‌ها می‌دانستند؛ اما به دلیل موفق نبودن فعالیت‌های بازپرورانه زندان از یک طرف و رشد بالای جرم در این سال‌ها از طرف دیگر موجب شد مسئولان سیاست‌های کنترل جرم را تغییر دهند و به سمت عدالت کیفری حرکت کنند.
در استان همدان حدود 2 هزار مسجد وجود دارد که در بیش از 30درصد آنها کانون فرهنگی دارند، اما به نظر می‌رسد چنانچه باید نتوانسته‌اند در جذب جوانان و استفاده از جایگاه مسجد در حل معضلات اجتماعی تأثیرگذار باشند.
در این بین باید گفت وقتی مساجد استان كه تا همین یک دهه گذشته کاربردهای اجتماعی بالایی در بین مردم داشته‌اند تنها روزانه یك ساعت آن هم برای اقامه نمازجماعت باز می‌شوند و بلافاصله و با مدت زمان بسیار اندك بسته می‌شوند، فعالیت‌های مسجد به امور حاشیه‌ای تبدیل می‌شود و انحصارطلبی در فعالیت پایگاه‌های فرهنگی شکل می‌گیرد، چگونه می‌توانند جذب‌کننده مردم به‌خصوص جوانان باشند؟
از طرفی بالاترین سطح آگاهی در بین شهروندان سبب شده تا مردم همدان انتظارات متعددی از مساجد داشته باشند و وقتی انتظارات آنان برآورده نشود، تمایل و علاقه‌مندی آنان نیز كمتر از گذشته شود اگرچه این مورد شامل تمامی مساجد شهر نیست، اما كم نیستند مساجدی كه تنها كاربرد آنها اقامه نمازهای یومیه شده است.
همچنین برنامه‌هایی که در برخی مساجد اجرا می‌شود نیز نقش قابل توجهی را در دفع جوانان نسبت به این اماکن دارد به‌طوری که مواردی از قبیل یکنواخت بودن برنامه‌های مساجد و به‌روز نبودن آنها، تکراری بودن موضوعاتی که در مساجد مطرح می‌شود، نپرداختن به موضوعات جوانان، تکراری و طولانی بودن برخی سخنرانی‌ها و... این روزها از جمله موانع جذب جوانان به مساجد در همدان است.
 انحصاری کردن فعالیت‌های مسجد
در بسیاری از مساجد همدان با اینکه کانون‌های فرهنگی فعالیت دارند و می‌توانند محل جذب نوجوانان و جوانان هر محله باشند؛ اما با برخی رفتارها و کج‌سلیقگی‌های افراد کانون‌ها، پایگاه مقاومت مسجد و یا فعالیت در خود مسجد به یک انحصار تبدیل شده است و  آن تعداد از علاقه‌مندانی هم که مایلند در اینگونه فعالیت‌ها مشارکت داشته باشند چندان جدی گرفته نمی‌شوند.
بسیاری از شهروندان همدانی به‌خصوص قشر نوجوان و جوانی که مایل به حضور در این مکان‌ها هستند، به علت  نبود اطلاع‌رسانی درست و یا نامشخص بودن زمان فعالیت، باز بودن محدود فضای مساجد شهر، آشنا نبودن با افراد و مسئولان پایگاه و کانون نمی‌توانند در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مساجد و کانون‌های فرهنگی فعالیت کنند و عضو شوند.
بر همین اساس موارد فوق می‌تواند به عنوان نقشه‌ای كامل برای تصمیم‌گیران در این حوزه باشد كه برای حضور بیشتر مردم در مساجد، كاربردهای متعدد و پر اهمیت آن را بار دیگر احیا كنند تا با به وجود آمدن یك مركز جامع فرهنگی و اجتماعی شاهد حضور هر چه بیشتر مردم و به خصوص نسل جوان در این عرصه باشیم.
از آنجا که مساجد در اسلام دارای جایگاه معنوی و اخلاقی ویژه‌ای هستند در بین مردم می‌توانند در پیشگیری از جرم نقش مؤثری داشته باشند و به این‌صورت دغدغه پیشگیری از شدت یافتن آسیب‌های اجتماعی مسئولان به‌خصوص اعضای شورای فرهنگ عمومی استان که مدیریت 5 اولویت نخست آسیب اجتماعی همدان را هدف اصلی خود می‌دانند نیز به نوعی مدیریت و حل شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com