بزرگ‌ترین مشکل بیکاری! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108208 تاریخ انتشار:  1399-02-16 - 08:54 تعداد بازدید:  531
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سالانه 20 نفر ماما جذب می‌شود
بزرگ‌ترین مشکل بیکاری!

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 همدان‌پیام - مشخص نبودن جایگاه حرفه‌ای مامایی سبب شده تا مخاطرات زیادی متوجه این قشر از زنان شود، رشته و شغلی که در فاکتور زمان هرقدر از عمر آن گذشته انگار به‌جای پیشرفت در یک حرکت درجا زده است.
نداشتن دانشکده مستقل، نبود مجوز برای تجویز‌های تخصصی از جمله سونوگرافی در کنار امنیت پایین شغلی و اشباع شدن بازار کار این رشته تحصیلی سبب شده تا مامایی نه‌تنها در استان همدان بلکه در سراسر کشور با چالش‌هایی همراه باشد.
مستند بر اظهار نظرات کارشناس مسئول اداره مامایی معاونت درمان علوم‌پزشکی همدان، مشکلی که این روزها این قشر را در معرض آسیب‌پذیری شغلی قرار داده است، برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا است به‌طوری‌که درحال‌حاضر جامعه مامایی استان همدان ظرفیت پذیرش سالانه تنها 20 ماما را دارد و مابقی افراد تحصیلکرده این رشته در یک پیک پرچالش بیکاری به سر می‌برند.
اعظم علی‌شیرزاد همچنین از بیکاری بیش از 400 ماما در همدان اظهار تأسف می‌کند و معتقد است با اینکه درحال‌حاضر بیش از 700 ماما در مراکز درمانی و بهداشتی همدان مشغول به فعالیت هستند اما بیکاری بیش از اندازه فارغ‌التحصیل‌های این رشته از مشکلات اساسی پیش روی دانش‌آموختگان مامایی است.
وی بر این باور است، اشتغال و ضریب جذب این گروه از پرسنل درمانی در مراکز دولتی بسیار تحت‌تأثیر شرایط قرار گرفته و سبب شده تا نصف بیشتر این افراد در بهترین حالت ممکن جذب مراکز درمانی خصوصی شوند و شوربختانه اگر موفق به این اقدام نشوند مجبور به پیوستن به گروه بیکاران می‌شوند؛ زیرا با شرایط اقتصادی موجود تأسیس مطب و یا مرکز مشاوره مامایی برای دانش‌آموختگان این رشته خارج از تصور است.
 اهمیت حرفه مامایی در جامعه
یکی از کارشناسان مامایی در گفت‌‌وگو با خبرنگار ما، بیان کرد: هدف من از انتخاب این شغل سخت، عشق و علاقه زیاد به نوزادان بود اما با گذشت زمان افکارم گسترده شد و با علم و آگاهی بیشتر این رشته را انتخاب کردم، رشته مامایی به‌طور کلی مهم و ارزشمنداست که از آغاز زندگی انسان و کره خاکی مفهوم پیدا کرده و از قدیم باعنوان عامیانه «قابله» شناخته شده است و از زمانی که خلقت انسان بوده، حضور یک نفر به‌عنوان مشاور در کنار مادر در هنگام زایمان برای تسکین درد لازم بوده است که در سال‌های بعد با تأسیس دانشگاه‌های مامایی این رشته گسترش پیدا کرده است.
 تأثیرمراقبت‌های مامایی درکاهش مرگ‌ومیر مادران
مینا ایرانپور افزود: ارائه مراقبت‌های مامایی با کیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن، عامل مهمی ‌در کاهش مرگ‌ومیر مادران است، با توجه به اینکه در گذشته به‌دلیل خونریزی‌های شدید در اثر زایمان، مرگ مادران آمار بالایی داشت و همین امر به متلاشی شدن بسیاری از خانواده‌ها و محروم شدن نوزاد از نعمت مادر در همان روزهای آغازین زندگی‌اش منجر می‌شد. زيرا از قديم، عده‌اي از زنان بودند كه به‌دليل تجربه بسيار و اطلاع‌ از داروهاي گياهي و تأثيرات آنها، به زنان ديگر كمك مي‌كردند تا وضع حمل آسان‌تر و ايمن‌تري داشته باشند.
وی که در مرکز مشاوره و مامایی مهر به‌عنوان مامای همراه فعالیت دارد، گفت: بیشترین خواسته ما از مادران این است که مراقب سلامتی و باروری خودشان باشند، به‌طوری‌که از 3 ماه پیش از بارداری به مراکز مشاوره برای تنظیم یک برنامه‌ریزی دقیق مراجعه کنند، تا از سقط‌های غیرقانونی که عوارض‌ خطرناکی بر روی مادر و جنین دارد، پیشگیری شود.
ایرانپور افزود: زایمان که یک تجربه حساس برای هر خانمی ‌است در برخی خانم‌ها یک جریان طبیعی و آسان و در برخی با مشکل انجام خواهد شد، اما در هر ۲ مورد، نیاز به مراقبت‌های خاصی است. مادر باید پیش از بارداری، در طول دوران بارداری، هنگام زایمان و پس از زایمان زیرنظر ماما یا متخصص زنان و زایمان باشد.
 بیشترین درخواست یک ماما از مسئولان
وی در ادامه بیان کرد: من به‌عنوان یک ماما از مسئولان درخواست دارم که امنیت شغلی ماما را بهبود بخشند و با توجه به اینکه نقاط مشترکی بین ما و بسیاری از پزشکان زنان وجود دارد، توجه بیشتری به قشر ماما در وضعیت استخدامی و افزایش مزایا و حقوق آن‌ها شود، بر این اساس با افزایش جمعیت زنان باردار در بسیاری از شهرستان‌ها با کمبود ماما روبه‌رو هستیم و بیشتر مرا‌قبت‌های بارداری بر عهده‌ بهورزان است؛ به همین دلیل خواهشمندم که نقش ماما را در جامعه به‌ویژه در همدان پررنگ‌تر کنند.
ایرانپور در پایان با اشاره به اقداماتی که برای بحران کرونا در همدان انجام شده است، اظهار کرد: در دوران بحرانی کرونا از طریق «سامانه سیب» مربوط به وزارت بهداشت سلامت مادران غربالگری شد و نکات و آموزش‌های بهداشتی که مربوط به بیماری کرونا بود به آن‌ها آموزش داده شد، در همین راستا بروز هرگونه علائم، فرد باردار بررسی و درصورت مشاهده نشانه‌های بیماری به بیمارستان ارجاع داده می‌شد؛ همچنین برای کاهش تردد مادران در زمان اوج شیوع کرونا تعداد ویزیت‌های مراقبت‌های دوران بارداری از 8 جلسه به 4 جلسه کاهش پیدا کرده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com