براساس آمار و شواهد موجود آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، مهمترین دغدغه مدارس و خانوادهها است. گسترش عوامل مخاطرهآمیز تهدیدکننده سلامت روانی اجتماعی دانشآموزان، سبب شده است تا محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، در کنار دیگر اولویتهای تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان و بلکه جزو مهمترین اولویت قرار گیرد.
یکی از کارهای اساسی که در انجمن اولیاومربیان وزارت آموزشوپرورش دنبال میشود، بحث آموزش و توانمندسازی خانوادهها است.
مدیرکل انجمن اولیاومربیان وزارت آموزشوپرورش از آموزش آسیبهای اجتماعی نوظهور به والدین خبر داد و گفت: معتقدیم والدین باید مشارکت فعال و همهجانبه در فعالیتهای آموزشی و تربیتی مدرسه داشته باشند.
عاطفه مدبرنژاد درباره توجه به آسیبهای اجتماعی نوظهور در دورههای آموزشی ویژه والدین، اظهار کرد: یکی از کارهای اساسی که در انجمن اولیاومربیان وزارت آموزشوپرورش دنبال میشود، بحث آموزش و توانمندسازی خانوادهها است.
وی ادامه داد: در همین راستا نظام مسائلی که دانشآموزان با آن مواجه هستند و نیاز است خانوادهها توانمند شوند تا بتوانند مواجهه هوشمندانه و با آگاهی با مسائل داشته باشند، شناسایی شده و در قالب نظام جامع آموزش خانواده به تمام استانهای کشور ابلاغ شده است.
مدبرنژاد افزود: امسال انتخاب مدرسان آموزش خانواده را در سراسر کشور داشتیم و حدود 6هزار مدرس آموزش خانواده فعال داریم که توانمند میشوند و در راستای مسائلی که خانوادهها با آنها مواجه هستند، در مدارس حضور پیدا میکنند و آموزشهای لازم را به والدین ارائه میدهند.
وی گفت: چند روز گذشته در قالب فضای نمایشگاهی یاریگران زندگی توانستیم دورههای آموزشی برای والدین برخی از مدارس تهران داشته باشیم؛ نمایشگاه یاریگران زندگی فرصتی بود تا بتوانیم با خدماتی که در عرصه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی توسط دستگاههای مختلف ارائه میشود، آشنا شویم و در کنار آن کلاس آموزش خانواده برای والدین برگزار کردیم.
مدیرکل انجمن اولیاومربیان وزارت آموزشوپرورش از والدین برای حضور در کلاسهای آموزش خانواده که در مدارس برگزار میشود، دعوت کرد و افزود: در کنار کلاسهای حضوری آموزش خانواده که در مدارس برگزار میشود، باتوجهبه عضویت والدین در شبکه شاد، کلاسهای آموزش خانواده بهصورت هماهنگ برای والدین در سراسر کشور برگزار و اطلاعرسانی به آنها انجام میشود تا از این فرصتها استفاده کنند.
وی در گفتوگو با فارس ادامه داد: محتواهای آموزشی برای والدین تولید و نشر داده میشود و تلاش بر این است تا بتوانیم کمک کنیم چون هم مدرسه و هم والدین در تربیت دانشآموزان نقش دارند و مهمترین نقش بر عهده خانوادهها است و خانواده و مدرسه 2شریک جدی و راهبردی در تربیت فرزندان محسوب میشوند.
وی درباره ساماندهی مشارکت والدین در مدارس و گلایه والدین مبنی بر اجباری بودن مشارکت والدین در مدارس، اظهار کرد: در مدارس انتخابات انجمن اولیاومربیان را داریم و برخی از والدین بهعنوان نمایندگان انجمن انتخاب میشوند همچنین 6 کارگروه بر اساس ساحتهای تربیتی تعریف شده است که والدین در هر زمینهای که آگاهی و مهارت دارند میتوانند در آن عضو شده و به مدرسه کمک کنند.
برای انتخابات انجمناولیاومربیان در تمام مدارس
مدیرکل انجمن اولیاومربیان وزارت آموزشوپرورش تصریح کرد: والدین اثرگذاری بسیاری دارند و در زمینههای مختلف به مدرسه کمک میکنند به دنبال این هستیم از تمام ظرفیتهای والدین در تمام ساحتهای تربیتی استفاده شود و والدین هم استقبال خوبی نسبت به این مسأله دارند و کمکرسان ما هستند؛ معتقدیم والدین باید مشارکت فعال و همهجانبه در فعالیتهای آموزشی و تربیتی مدرسه داشته باشند.
مدبرنژاد بیان کرد: امسال انتخابات انجمن اولیاومربیان در سراسر کشور در تمام مدارس انجام شده است سال گذشته در حدود 91 هزار مدرسه انتخابات انجمن اولیا برگزار شد اما آمار امسال را هنوز محاسبه نکردیم.