جهان اسلام در سوگ ام‌ابیها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75889 تاریخ انتشار:  1395-11-23 - 05:45 تعداد بازدید:  205
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ایام سوگواری بانوی پاک اسلام از امروز آغاز می‌شود
جهان اسلام در سوگ ام‌ابیها

اجتماعی

  در سال يازدهم هجرت که خاتم پيامبران حضرت محمد مصطفى‏(ص) رحلت نمود، در اين ايام و در اين سال وصيت پيامبر ناديده گرفته شد، فدك غصب شد، امامت خانه‌نشين شد، و در نهايت خانه پيامبر يعنى جايى كه جبرئيل امين بدون اذن وارد نمى‏شد به آتش كشيده شد، و فاطمه زهرا(س) با آن همه فضيلت و سفارش پيامبر درباره او بين در و ديوار قرار گرفت و با لگد ستم و دست ظلم و تعدى پهلويش شكست و محسنش سقط شد و بازوى مباركش به مزد زحمات پيامبر(ص) مدال كبودى گرفت.
فاطمه زهرا(س) كه از مهاجر و انصار مأيوش شد و فريادش به جايى نرسيد به خانه‏اى در بقيع پناه برد كه در آنجا گريه مى‏كرد و نزد قبور شهدا از ظلمى كه بر او رفته بود شكايت مى‏كرد.
آرى ظلم به خاندان نبوت آنچنان بود كه فاطمه زهرا(س) را چنين غمگين و گريان كرده بود كه در مدت 75 روز يا 95 روز به اندازه‏اى گريست كه نام او در كنار نام گريه‌كنندگان همچون حضرت يعقوب(ع) كه مدت زيادى در فراق يوسف گريست قرار گرفت. آرى فاطمه(س) اين مدت را بر امت و اسلام گريه كرد.
 در بستر شهادت‏
هر چه بود ايام غم و حزن فاطمه زهرا(س) به پايان نزديك مى‏شد، اما على و حسنين‏(ع) چطور فراق فاطمه زهرا(س) را تحمل كنند؟ به هر حال آن حضرت مثل هر انسانى كه در آخر عمر وصايايى دارد به اميرمؤمنان وصيت‏هايى كرد. اما وصيت فاطمه(س) با ساير وصيت‏ها فرق داشت، بيت‌الغزل وصيت فاطمه(س) آن بود كه يا على شبانه و مخفيانه مرا به خاك بسپار، تا ظالمان هم در نماز و هم در تشييع و دفن زهرا(س) شركت نداشته باشند.
گفتيم كه پس از رحلت پيامبر اكرم(ص) كسى فاطمه زهرا(س)را خندان نديد، لكن در يكى از روزها وقتى كه به او گفتند براى حمل پیکر مطهرش امارى درست مى‏كنند كه حجم بدن پيدا نباشد فاطمه(س) خوشحال شد و تبسم كرد، آرى اين همان بانويى است كه وقتى از او پرسيدند كه براى زن چه چيز بهتر از همه چيز است؟ گفت: اين كه نه مردى او را بشناسد و نه آن كه او مردى بيگانه را بشناسد، و اين بايد براى زنان و دختران دوستدار فاطمه زهرا(س) درسى باشد كه گرچه نمى‏توانند همانند او باشند، لكن بايد بدانند كه ارزشمندترين چيز در نظر بانوى بزرگ اسلام حفظ عفت و عصمت است.
چندی گذشت و در یک روز غم‌انگیز تاريكى و سكوت بر خانه سايه افكنده و فاطمه(س) در یک خلوت وصف ناشدنی به نزد پروردگار رفته بود است.
در این حال حسنين(ع) وارد خانه مى‏شوند و مى‏پرسند: مادرمان كجاست؟
اسماء سخن نمى‏گويد. فرزندان فاطمه(س) داخل اتاق مى‏شوند، وقتى با جسم بى‌جان مادر روبه‌رو مى‏شوند امام حسين(ع) رو به امام حسن(ع) كرده مى‏گويد: خدا تو را در مصيبت مادر اجر بدهد. اين در حالى است كه اميرمؤمنان براى اقامه نماز مغرب به مسجد رفته، امام حسن و امام حسين‏(ع) نزد آن حضرت رفته و خبر شهادت مادر را به او مى‏دهند، همان على كه در مقابل پهلوانان عرب لحظه‏اى خوف و هراس به خود راه نداده از شنيدن اين خبر مدهوش مى‏شود، وقتى كه به هوش مى‏آيد مى‏گويد: غم خود را به چه كسى تسلى بدهم؟ بعد از پيامبر به تو دلخوش بودم، بعد از تو از چه كسى آرامش حاصل كنم؟
زنان بنى‌هاشم جمع مى‏شوند و شهر مدينه در مصيبت از دست رفتن يادگار نبوت، و پاره تن پيامبر يك صدا ضجه و شيون مى‏شود و مردم براى تسليت به خاندان پيامبر مى‏آيند، آرى فاطمه‏اى كه آن همه پيامبر درباره او سفارش فرموده با قلبى مالامال از غم و اندوه به جهت آينده اسلام و مسلمانان از دنيا مى‏رود.
 بدرقه آرام و تشييع شبانه‏
شب سايه خود را بر شهر مدينه كه بر تمام عالم خلقت گسترده، زيرا با شهادت زهرا(س) گويا دوباره خورشيد نبوت غروب كرده است، چشم شهرنشينان مدينه، بلكه چشم و دل همه به خواب رفته كه وصيت پيامبر را شنيدند و به آن عمل نكردند، صداى مهاجر و انصار خاموش است كه هر چه فاطمه(س) از آنان استمداد كرد جوابى نشنيد و گويا مدينه با اين همه حادثه به خواب عميقى فرو رفته بود در اين حال موكب فاطمه زهرا(س) كه امانت پيامبر را به آخرين خانه دنيا مى‏برد در حال حركت به طرف قبرستان است آرى در شب سيزدهم جمادى‌الأول يا سوم جمادى‌الثانى سال يازدهم هجرت پیکر مطهر زهراى مرضيه(‏س) را تعدادى كه از انگشتان دست تجاوز نمى‏كردند حمل مى‏كردند، و اين در حالى بود كه مدينه مملو از كسانى بود كه ادعاى پيروى از پيامبر را داشتند، اما در امتحان مسلمانى مردود شدند.
پیکر مطهر فاطمه زهرا(س) بدين‏سان تشييع شد و به دنبال آن به خاك سپرده شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com