1403-10-171403-10-27bool(false) 1403-10-171403-10-27bool(false) 1403-10-171403-10-27bool(false) 1403-10-171403-10-27bool(false) نرخ باروری همدان پایین‌تر از میانگین کشوری است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 27 دي 1403

Today : Thu, January 16, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140543 تاریخ انتشار:  1403-08-26 - 09:40 تعداد بازدید:  68
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نرخ باروری همدان پایین‌تر از میانگین کشوری است

اجتماعی


نرخ باروری کل یا نرخ فرزندآوری (تی.اف.آر)، در این استان پایین‌تر از میانگین کشوری است با این وجود اقدامات انجام گرفته سبب بهبود آمار فرزندآوری شده است.
دبیر نخستین کنگره بین‌المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا دانشگاه علوم‌پزشکی در آئین اختتامیه نخستین کنگره بین‌المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا اظهار کرد: نرخ باوروری یا همان تی.اف.آر (Total fertility rate) در همدان 67/1 و در کشور 1/2 است.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی همدان تأکید کرد: چنانچه این عدد به 5/1برسد همدان در تله جمعیتی گرفتار می‌شود هر چند با اقدامات انجام گرفته نرخ باوری در همدان رو به افزایش است.

معصومی یکی از مهمترین چالش‌های پیش‌روی فرزندآوری را تمایل نداشتن جوان به ازدواج عنوان و بیان کرد: ترس از ازدواج جوانان را از این سنت حسنه دور کرده و سن ازدواج و فرزندآوری را در این استان افزایش داده است.

وی بیان کرد: علت ترس جوانان از ازدواج و فرزندآوری این است که قبل از ازدواج و فرزند آوری آگاهی‌های لازم به جوانان و زوجین داده نمی‌شود یا فضای مجازی و مطالب نادرستی که ناآگاهانه در اختیار جوانان در سنین ازدواج قرار می‌گیرد، آنها را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.

دبیر نخستین کنگره بین‌المللی افزود: بنابراین باید در گام نخست با افزایش اطلاعات تمایل جوانان به ازدواج را افزایش داد البته با برنامه‌ریزی صحیح، اقدام‌های حمایتی از طرف خانواده، جامعه و دولت می‌توان این مشکل را رفع کرد.

معصومی قاضی نوری افزود: بهترین سن برای باروری بین ۲۰ تا ۳۰ سال است اما میانگین سن ازدواج در استان همدان در دختران به بین ۲۵ تا ۲۶ سال و آقایان بین ۲۹ تا ۳۰ سال رسیده است.

وی گفت: نخستین کنگره بین‌المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا به مدت ۲روز به میزبانی دانشگاه علوم‌پزشکی همدان برگزار شد.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی همدان اضافه کرد: ۴۵۷ مقاله به دبیرخانه این کنگره بین‌المللی با محوریت صیانت از خانواده و جوانی جمعیت، مدیریت سلامت روان، بیماری‌های داخلی و جراحی، ناباروری و کودکان و سلامت جامعه رسید.

معصومی ادامه داد: در نهایت ۳۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۲۰مقاله به صورت پوستر الکترونیکی پذیرفته شد که این مقالات در ۲ روز در 5 پنل ارائه شدند.

وی اضافه کرد: دانشجویان ارتباط تنگاتنگ با سلامت جامعه و آحاد مردم دارند بنابراین انتظار می‌رود تغییرات ایجاد شده در نگرش این افراد در برگزاری این کنگره، به همه افراد جامعه منتقل شود.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: هدف از برگزاری این کنگره معرفی توانمندی‌های دانشگاه و اعضای هیأت علمی دانشکده پرستاری و مامایی به مجامع بین‌المللی است.

به گزارس ایرنا، معصومی ادامه داد: در عین حال دانشجویان کشورهای مختلف در جریان آخرین تحقیقات و پژوهش‌های انجام گرفته در زمینه‌های جمعیت و فرزند آوری و سایر مباحث مرتبط با رشته‌های پرستاری و مامایی قرار می‌گیرند.

وی ابراز امیدواری کرد: رشته‌هایی پرستاری و مامایی که در ارتباط نزدیک با سلامت افراد جامعه هستند بتوانند یافته‌ها را در اختیار افراد جامعه قرار دهند.

هدف کنگره تأکید بر جوانی جمعیت است

سرپرست  دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: در قانون هفتم توسعه و حمایت از جوانی جمعیت به موضوعاتی نظیر اشتغال، مسکن و مسائل اقتصادی توجه ویژه‌ای شده و لازم است همه ارگان‌ها بر اساس مسئولیت‌های خود در این راستا اقدام کنند.

بهروز کارخانه‌ای گفت: در این کنگره، ۴۷۵ مقاله ارسال شده که از میان آنها، ۳۰ سخنرانی، ۱۲۰پوستر  ارائه می‌شود. بر اساس ارزیابی‌های ۱۰ داور، به مقالات و آثار منتخب جوایزی اهدا خواهد شد.

 وی با بیان اینکه بحران پیری جمعیت به یک چالش جهانی تبدیل شده است، افزود: نرخ باروری در کشور و استان همدان کاهش‌یافته و به رقم ۱.۵۷ رسیده است.
 سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی همدان تأکید کرد: برای دستیابی به جمعیت مناسب تا سال ۲۰۳۰، ضروری است نرخ باروری در استان به 2/2 افزایش یابد.

 کارخانه‌ای با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای جوانی جمعیت، تصریح کرد: برای تحقق این هدف نیازمند همکاری گسترده تمام نهادهای اجتماعی و اقتصادی هستیم و فرهنگ‌سازی در این حوزه باید جدی گرفته شود.

وی اظهار کرد: در قانون هفتم توسعه و حمایت از جوانی جمعیت به موضوعاتی نظیر اشتغال، مسکن و مسائل اقتصادی توجه ویژه‌ای شده و لازم است همه ارگان‌ها بر اساس مسئولیت‌های خود در این راستا اقدام کنند.

در پایان این مراسم از برگزیدگان کنگره تجلیل به عمل آمد.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com