تغذیه در زمستان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  101115 تاریخ انتشار:  1398-08-11 - 11:24 تعداد بازدید:  117
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تغذیه در زمستان

اجتماعی


 یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد سیستم ایمنی، تغذیه است به طوری که سوء تغذیه باعث کاهش فعالیت ایمنی بدن و در نتیجه بروز بیماری ها می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در فصل سرد سال مواجهه با ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری زا بیشتر می‌شود علاوه بر آن به دلیل کاهش دمای محیط و متعاقب آن کاهش تعریق ممکن است اشخاص کمتر احساس تشنگی کنند.
آروز کاوه‌ئی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اضافه کرد: این مساله می تواند در دریافت آب افراد موثر باشد و میزان آب بدن کاهش پیدا کند بنابراین در این فصول بهتر است به تقویت سیستم ایمنی و دریافت آب و مایعات توجه ویژه شود.
وی با بیان اینکه انرژی باید متناسب با نیاز فرد تامین شود بیان کرد: به طور کلی انرژی از طریق کربوهیدرات، پروتئین و چربی های موجود در موادغذایی تامین می شود بنابراین باید در مصرف کربوهیدرات اصل تعادل رعایت شود چرا که دریافت کم یا زیاد کربوهیدرات، هر ۲ باعث کاهش میزان فعالیت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
کاوه‌ئی ادامه داد: همچنین شهروندان باید در این موقع به دریافت پروتئین توجه کنند چرا که کاهش مصرف آن باعث کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
وی اظهار داشت: مصرف زیاد چربی نتیجه منفی بر عملکرد سیستم ایمنی دارد بهتر است منابع غذایی اُمگا۳ شامل روغن سویا، روغن کانولا و ماهی دریافت شود زیرا این نوع از اسید چرب باعث افزایش سطح ایمنی می شود و خاصیت ضدالتهابی دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ویتامین های A ، D ،E ،B ، C و عناصر روی و سلنیوم و  پروبیوتیک ها نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند.
کاوه ئی افزود: دریافت متعادل و متنوع رژیم غذایی تاثیر به سزایی در عملکرد سیستم ایمنی دارد و کمبود هر ماده مغذی باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی می شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سیستم ایمنی در دفاع از بدن در مقابل عوامل بیماری‌زا که سلامت بدن را به خطر می‌اندازند، نقش بسیار مهمی دارد باید نکاتی را برای تقویت سیستم ایمنی بدن رعایت کرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: سیستم ایمنی از ارگان‌های مختلف بدن حمایت می‌کند و به این ترتیب مواد مضر از طریق سیستم‌های تنفس، گردش خون، کلیه‌ها و پوست از بدن خارج می‌شود.
کاوه ئی بیان کرد: یکی از بهترین راه‌های تقویت سیستم ایمنی، داشتن یک رژیم غذایی سالم است به عنوان مثال خوراکی‌هایی مثل تخم‌مرغ، سویا، خشکبار، میوه و سبزی، غذاهای دریایی، اسفناج و فلفل قرمز می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.
وی گفت: لبنیات یکی از بهترین گزینه‌ها برای تقویت سیستم ایمنی به حساب می‌آید؛ به ویژه انواع پروبیوتیک که مصرف روزانه آنها احتمال بروز بیماری‌های روده و دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد؛ میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی فیبر هستند و مصرف فیبر هم سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: شهروندان روزی ۲  وعده میوه و سبزی بخورند و حداقل هفته‌ای ۲ تا سه مرتبه نان حاوی جوی دو سر در برنامه غذایی‌ قرار دهید.
وی افزود: بوی سیر و پیاز برای بیشتر آدم‌ها غیرقابل تحمل است، اما این خوراکی‌ها که با خوردنشان همه را فراری می‌دهید، با عوامل عفونی و باکتریایی در بدن مبارزه می‌کنند.
وی عنوان کرد: سیر قدرت سیستم دفاعی بدن را افزایش داده به همین دلیل توصیه می‌شود روزی یک حبه سیر خام بخورید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خواستار گنجاندن غذاهای دریایی در برنامه غذایی شد و افزود: سلنیوم و اسیدهای چرب اُمگا۳ که به وفور در ماهی و به طور کلی در غذاهای دریایی وجود دارند که از مهم‌ترین ترکیب‌های مفید و موثر برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند پس توصیه می شود هفته‌ای سه مرتبه ماهی مصرف کنید.
کاوه ئی اضافه کرد: باید دنبال آنتی‌اکسیدان‌ها باشید چراکه با مصرف خوراکی‌های حاوی آنتی‌اکسیدان می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد. وی اظهار داشت: میوه‌ها و سبزی‌های زرد، نارنجی و قرمز و موادغذایی حاوی ویتامین‌های Cو E شامل مرکبات، فلفل‌دلمه‌ای،‌ میوه‌ها و سبزی‌های رنگی خام، گوجه‌فرنگی، مرکبات، چغندر، توت‌فرنگی، کیوی، نخود،‌ هویج، تخمه آفتابگردان، سیب، بادمجان، پیاز قرمز همگی دارای آنتی‌اکسیدان هستند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین منابع غذایی‌ که سلنیوم دارند مثل غذاهای دریایی، جگر و منابع روی شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی، مغزها، حبوبات، غلات سبوس‌دار  هم آنتی‌اکسیدان دارند و با مصرف آنها در برنامه غذایی روزانه سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود.
کاوه ئی اظهار داشت: نوشیدن مایعات یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن است زیرا می‌تواند مواد سمی را از بدن دفع و خارج کند، پس حداقل روزی هفت تا هشت لیوان آب بنوشید.
وی اضافه کرد: همچنین شهروندان مصرف روزانه چای سبز را در اولویت‌های برنامه غذایی روزانه‌ خود قرار دهند چراکه مایعات مورد نیاز بدن را تامین کرده و هم به لحاظ داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
وی ادامه داد: مغز بادام، سیب، کلم بروکلی، عدس قرمز، ماهی آزاد، اسفناج، سیب زمینی، عصاره سبزیجات،دانه گندم و گیاه و میوه قره قاط به عنوان غذایی هایی که غنی از مواد غذایی و ضد بیماری هستند در وعده های غذایی قرار گیرند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com