مردم به کدام ساز شما برقصند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 11 ارديبهشت 1404

Today : Wed, April 30, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  138573 تاریخ انتشار:  1403-04-12 - 08:50 تعداد بازدید:  126
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ترافیک شهری در گیر و دار سلیقه مدیران
مردم به کدام ساز شما برقصند

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


کارشناس شهرسازی: مسئولان پیش از اجرای طرح، ایده خود را از طریق رسانه مطرح کنند

پلیس راهنمایی‌ورانندگی: طرح مسدود شدن دوربرگردان دائمی می‌شود

کارشناس ترافیک: ترافیک شهر نباید نقطه‌ای حل شود


 چرایی قفل ترافیک در همدان مشکل تازه‌ای نیست و هرساله جلسات و نشست‌های متعدد با محوریت چگونگی روان کردن حجم خودروها در سطح شهر با حضور مدیران و کارشناسان مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است که هر بار نیز یک پیشنهاد و برنامه جدیدی اعم از اجرای طرح زوج‌وفرد، تغییر ساعات ادارات، برنامه‌ریزی‌های مربوط به بازگشایی مدارس و ... در جلسات عنوان شده است اما در عمل نتیجه‌بخش نبوده و هنوز نتوانستند گره ترافیک را در برخی از نقاط شهر باز کنند.
این شرایط در حالی است که به عقیده بسیاری از صاحب نظران حوزه شهری، ترافیک گرهی است که با دندان باز نمی‌شود و نیازمند همت مسئولان است درحالی که مسأله ترافیک شهرما با آزمون و خطا پیش می‌رود و در همان مرحله آزمون هم باقی می‌ماند و شاید بهتر است گفت که طرح‌های ترافیکی در شهرما بدون اینکه پشتوانه علمی داشته باشد به صورت موقت در شهر اجرا می‌شود.

به عنوان مثال می‌توان به همین تقاطع غیرهمسطح میدان مدرس اشاره کرد که از ابتدای سال سروصدای زیادی را در بین مسئولان ایجاد کرد اما درنهایت بی‌نتیجه باقی ماند وهمچنان در آن نقطه از شهر با گره ترافیکی مواجه هستیم و یا همین طرح مسدود شدن دوربرگردان‌‌ها در معابر مختلف شهر مانند بلوار بعثت روبه‌روی استانداری و سعیدیه و بلوار شهیدان دیباج (هنرستان) که در ماه گذشته اجرا شد به نوعی سبب باز شدن گره ترافیکی و روان شدن ترافیک شد، اما پس از گذشت 2روز از اجرا شدن، این طرح تعطیل شد و دوربرگردان‌ها دوباره باز شدند.

در همین راستا، پس از پیگیری‌هایی که از سوی روزنامه همدان‌پیام انجام گرفت، براساس گفت‌وگویی که با رئیس‌ پلیس راهنمایی‌ و رانندگی همدان داشته‌ایم از دائمی شدن این طرح در ماه‌های آتی خبر داد و اعلام کرد که پس از مصوب شدن در جلسه شورای ترافیک به صورت دائمی اجرا خواهد شد.

ابراهیم فارسی در گفت‌وگو با همدان‌پیام افزود: ما طرح را آماده کردیم و قرار است در شورای ترافیک شهرستان مطرح شود که در صورت تصویب شدن به صورت دائمی اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مشکلات اساسی در آن منطقه وجود دارد، تصریح کرد: خودروهایی که در خیابان هنرستان هستند و می‌خواهند به سمت بلوار شهید سلیمانی بیایند یک مشکل است دوم اینکه خودروهایی که می‌خواهند از بلوار شهید سلیمانی دور بزنند و به سمت سعیدیه برگردند مشکل دیگری است که به نوعی توانسته در تردد خودروها اختلال ایجاد کند.

فارسی افزود: برنامه‌ای که ما داریم می‌خواهیم دوربرگردان میدان پژوهش را کمی اصلاح کنیم و در نهایت عرض خیابان را بیشتر کنیم تا حداقل 2 خودرو بتوانند به‌راحتی  از این مسیر دور بزنند، از آن طرف نیز دوربرگردان هنرستان را مسدود می‌کنیم، عرض خیابان سعیدیه را کاهش می‌دهیم که شاید با این اقدامات بتوانیم گره‌های ترافیکی را تاحدودی رفع کنیم.

وی در بخش دیگری از سخناش یادآور شد: ما پیش از اجرا شدن این طرح بازخورد مثبت و منفی را از سوی شهروندان دریافت کرده‌ایم و به‌طور حتم کاری را انجام می‌دهیم که برای شهروندان نیز اختلالی ایجاد نشود که سبب نارضایتی آنها شود.
یک کارشناس ترافیک در این باره نیز بیان کرد: در رابطه با مسأله ترافیک و بررسی قسمت‌هایی که از نظر ترافیکی نیاز به اصلاحات هندسی دارد نباید نقطه‌ای دیده شود بلکه باید تمام جوانب آن منطقه را بسنجند.

کامران گردان با اشاره با طرح موقتی مسدودکردن دوربرگردان‌ها افزود: به عنوان مثال، مشکل ترافیکی هنرستان بدون آن که توجهی به منطقه کنند در ساعات خاصی از روز مانند عصرها و صبح‌ها که ساعت اوج ترافیک است، طرح بازخورد مثبتی داشته است، اگرچه ممکن است بار ترافیکی منطقه کم شود اما درواقع ترافیک سنگین‌تری به نقطه دیگری مانند پل پژوهش منتقل خواهد شد که در آنجا نیزبه دلیل وجود دوربرگردان‌ها و چراغ راهنمایی ورانندگی گنجایش این حجم از خودرو را ندارد بنابراین دوباره ترافیک را به سمت استانداری سوق می‌دهند، بنابراین لازم است در ابتدا ترافیک شهر را بررسی کنند و سپس طرح‌ را اجراکنند در این حالت  نتیجه بهتری نیز خواهد داشت.

 ترافیک یک علم است و باید به کاردان آن سپرده شود

این کارشناس ترافیک با تأکید به اینکه ترافیک شهر نباید نقطه‌ای حل شود، خاطرنشان کرد: به مدت 2 روز دوربرگردان را بستند و  در نهایت مجبور شدند حذف کنند برای اینکه آن قسمت گنجایش دور زدن را ندارد اگر توجه کرده باشید دوربرگردان مقابل هتل امیران را نیز بستند اما با این کار نیز بار ترافیک به سمت پل پیامبر اعظم(ص) منتقل شد و چون گنجایش نداشت دوباره مجبور شدند دوربرگردان دیگری در مقابل هتل امیران باز کنند که همین اقدام سبب دو چندان شدن ترافیک در آن بلوار شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: ترافیک یک علم است و باید به کاردان آن سپرده شود؛ از همین‌رو لازم است کسانی که در این زمینه تخصص کافی دارند طرح و ایده ارائه دهند تا به جای پاک کردن صورت مسأله اقدامات مفیدتری از سوی مسئولان برای رفع این معضل انجام شود.

گردان در پایان اظهار نظر کرد: بیشترین عامل ترافیکی در آن منطقه به دلیل دوبله پارک شدن خودروها است و اگر برای چند روزی یک مأمور راهنمایی ورانندگی برای کنترل خودروهای شهری را در ان مسیر قرار دهند بهتر می‌توانند ترافیک آن منطقه را مدیریت کنند.

عضو هیأت علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه بوعلی‌سینا نیز با بیان اینکه زمانی که یک مشکلی مطرح می‌شود این مشکل از دید تخصصی باید مطرح شود، اظهار کرد: در مرحله نخست لازم است مسأله ترافیک این منطقه توسط یک مشاور صاحب صلاحیت  از لحاظ کارشناسی بررسی شود که آیا در این منطقه ترافیک وجود دارد و در صورت وجود داشتن این ترافیک در چه سطح و محدودیتی است؟

محمدرضا عراقچیان در گفت‌وگو با همدان‌پیام افزود: نکته بعدی برداشت وضع موجود از لحاظ ترافیک مورد اهمیت است که باید تمامی موارد از جمله میزان تردد؛ سرعت متوسط  و پیک استفاده از وسایل نقلیه و... توسط کارشناسان به طور کامل و میدانی موجود بررسی شود.

وی اضافه کرد: حالت دوم براساس تجربه است یعنی کسانی که تجربه این کار را دارند به خصوص تجربه مدیریت در این زمینه را دارند لازم است طرح‌هایی را در شورای ترافیک شهرستان مطرح کنند و کارشناس‌های دیگر در مورد طرح،  نظر دهند که در نهایت در صورت توافق جمعی طرح اجرایی شود.

این کارشناس شهرسازی نیز با اشاره به اجرای طرح‌های موقتی برای کنترل ترافیک شهری تصریح کرد: نکته اصلی درمورد تقاطع هنرستان این است که آیا این تقاطع سر جای خودش است یا خیر؟ باید بگویم که خیر سر جای خودش نبوده است در حالی که بین 2 تقاطع باید یک فاصله استاندارد باشد که این فاصله استاندارد بین این 2 تقاطع رعایت نشده است، بنابراین کسانی که از هنرستان وارد بلوار می‌شوند و یا خودروهایی که می‌خواهند دور بزنند با نوعی تلاقی مواجه می‌شوند که دلیل آن فاصله بسیار کم است.

عراقچیان در ادامه سخنانش اظهارنظرکرد: حالا اینکه چرا فاصله آن کم است به این دلیل است که براساس آنچه گفته شده است در حالت عادی تقاطع باید پایین‌تر بیاید و به استانداری نزدیک باشد اما چون استانداری به دلیل مسائل امنیتی قبول نکرده است این اشتباه ترافیکی ایجاد شده است.

وی افزود: پیشنهاد من به عنوان یک کارشناس شهرسازی به مسئولان استانی برای رفع معضل ترافیک این است که مسئولان استانی پیش از اجرای یک طرح بهتر است که ایده‌های خود را از طریق رسانه‌ها و روزنامه‌ها مطرح کنند و سپس اجازه دهند که چند نفر از کارشناسان و اساتید معتبر  که در این باره تخصص کافی دارند نظر خود را در این خصوص به مسئولان و اعضای شورای ترافیک ارائه دهند و درنهایت در صورت تأیید اقدام به اجرای طرح کنند.

عضو هیأت علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه بوعلی‌سینا در ادامه به تقاطع غیر همسطح میدان مدرس هم گریزی زد و گفت: پروژه‌های ناتمام و ناقصی مانند تقاطع غیر همسطح میدان مدرس از منظر اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در شهر به وجود آورده است را نباید تکرار کنیم، زیرا که  این مسأله برای شهری که ادعا پایتخت گردشگری را دارد نباید رخ دهد بنابراین مشاور باید چند پیوست برای اجرای این پروژه اراده دهد به طوری که پیوست اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی این پروژه در زمان اجرا و پس از آن چگونه خواهد بود؟

وی افزود: زمانی که ما می‌خواهیم یک پروژه را اجرا کنیم باید برای 3 مرحله توجیه داشته باشد که مراحل آماده‌سازی افکار عمومی، زمان اجرا و پس از اجرا را شامل می‌شود که افکار عمومی مربوط به کارشناسان و مدیران می‌شود که باید قانع شوند این پروژه از لحاظ تمامی جهات برای شهر مثبت است و همچنین شهروندان نیز باید متوجه شوند که با اجرای این پروژه به آنها آسیب اقتصادی و اجتماعی وارد نمی‌شود و پس از آن نیز همه مردم باید مطمئن شوند که در زمان مقرر قابلیت اجرایی پیدا خواهد کرد.

 در نهایت می‌توان گفت اکنون که ترافیک به یک معضل اساسی در بیشتر شهرهای کشور تبدیل شده است از این‌رو بهتر است  به مسائل و مشكلات نگاهي تخصصي، جدي و مسئولانه به این معضل شود و به‌ جای ارائه طرح‌های 2روزه و کوتاه مدت باید به سراغ ارائه طرح‌هایی مانند اجرای دوچرخه‌های اشتراکی و کنترل تردد خودرو در طرح‌های زوج و فرد که از جمله طرح‌هایی است که در کلانشهرهای جهان اجرا می‌شود، بروند.


 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com