«هر خانه، یک پایگاه سلامت» سبک زندگی افراد را تغییر می‌دهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109395 تاریخ انتشار:  1399-03-27 - 09:12 تعداد بازدید:  259
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

«هر خانه، یک پایگاه سلامت» سبک زندگی افراد را تغییر می‌دهد

اجتماعی


 مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» علاوه بر افزایش سطح آگاهی و سواد سلامت جامعه، می‌تواند تغییر معناداری در سبک زندگی افراد هم ایجاد کند.
افشین استوار در گفت‌وگو با ایرنا درباره طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» بیان کرد: به کمک این طرح می‌توان از طریق افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه، تغییر معناداری در سبک زندگی افراد ایجاد کرد و به‌نتایج مطلوبی رسید.
وی ادامه داد: یکی از ابزارهای مهم در حوزه پیشگیری، افزایش آگاهی و آموزش مردم است. زیرا اگر مردم آگاه شوند، خود می‌توانند در درجاتی از خود مراقبت کنند. باید این کار را در موقعیت‌های مختلف انجام دهیم. البته این آگاهی در زمینه‌های مختلف متفاوت است. به‌طور مثال در برخی موارد، به محض آگاهی، افراد به نتیجه می‌رسند، اما در مورد برخی مسائل، نیاز به تغییر نگرش وجود دارد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: ممکن است افراد وقتی متوجه می‌شوند فشار خون دارند، بلافاصله برای درمان مراجعه نکنند، اما اگر کسی متوجه شود به ایدز مبتلاست، بلافاصله برای درمان مراجعه می‌کند. البته این موضوع درباره دیابت بهتر است و وقتی افراد متوجه می‌شوند که به دیابت مبتلا هستند، برای درمان مراجعه می‌کنند.
استوار افزود: در نتیجه با افزایش آگاهی، نمی‌توان صد درصد اطمینان داشت که افراد برای مراقبت یا درمان مراجعه می‌کنند و در سطوح مختلف، تفاوت دارد. با این‌حال، آموزش یکی از کم‌هزینه‌ترین ابزارهای پیشگیری در نظام سلامت است.
وی بیان کرد: طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» می‌تواند سواد سلامت جامعه را از حداقل‌ها بالاتر ببرد. وقتی یک سانتی‌متر از آب دریا بالا می‌آید، با توجه به این‌که دوسوم زمین را دریا پوشانده است، اتفاق بسیار مهمی رخ می‌دهد. یعنی اگر سواد سلامت مردم، حتی به اندازه بسیار کمی بالا برود، با توجه به گسترده بودن جامعه، اتفاق خوبی می‌افتد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت پیش از این درباره اهمیت بیماری‌های غیرواگیر گفته بود: بیماری‌های غیرواگیر در حال حاضر مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامت انسان است و رویکرد وزارت بهداشت در دوره جدید بیشتر بر پیشگیری متمرکز شده و این درحالی است که مجبوریم بر بیماری‌های غیرواگیر تمرکز کنیم، زیرا ۸۲ درصد مرگ‌ها در کشور به‌دلیل این بیماری‌ها اتفاق می‌افتد.
طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» روز ۱۲ خرداد ۹۹ به‌صورت کشوری آغاز شد. سعید نمکی، وزیر بهداشت در مراسم اجرای کشوری این طرح گفت: طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» با همکاری ۲۰ میلیون سفیر سلامت در خانواده‌ها یک الگوی موفق جهانی می‌شود. قرار بود این طرح از ۱۲ اسفند ۹۸ در کل کشور اجرا شود، اما ناگهان با طوفان کرونا مواجه شدیم و با تأخیر در ۱۲ خرداد ۹۹ این طرح در کل کشور اجرایی شد و قرار است ۲۰ میلیون نفر در خانه‌های مردم به‌عنوان سفیران سلامت و همچنین حلقه اول خدمات سلامت کشور آموزش ببینند و با سیستم سلامت کشور مرتبط شوند. این افراد عاشق‌ترین و دلسوزترین افراد خانواده‌ها و با سوادترین فرد هر خانواده هستند و بیشتر از بین بانوان و زنان خانواده‌ها انتخاب می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com