19 مرکز یادگیری مهارت‌آموزی در همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111566 تاریخ انتشار:  1399-06-18 - 08:47 تعداد بازدید:  359
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

از مهرماه راه‌اندازی می‌شود
19 مرکز یادگیری مهارت‌آموزی در همدان

اجتماعی

■ امروز روز جهانی سوادآموزی است
■ معاون سوادآموزی استان همدان: بالاترین نرخ بی‌سوادی مربوط به شهرستان‌های کبودراهنگ، رزن و اسدآباد است

 در جوامع گوناگون، سواد آموختن لازمه اساسی برای پیشرفت انسان شناخته شده است، هر انسانی در هر رده سنی اعم از کودک و نوجوان و بزرگسال با توجه به مسائل روزمره باید از فرصت‌های آموزشی برخوردار باشد، لذت بردن از خواندن و درک محتوای متن نیاز به سواد دارد. بسیاری از کودکان در مناطق محروم لذت خواندن و محتوای متن را درک نمی‌کنند، زیرا در سواد پایه خود ضعف دارند. این موضوع به‌ویژه در مناطقی که کودکان 2زبانه زندگی می‌کنند، بیشتر به چشم می‌آید.
سازمان نهضت سوادآموزی یک سازمان دولتی-ایرانی است که در سال ۱۳۵۸ به‌فرمان آیت‌ا... سید روح‌ا... خمینی(ره) و برای آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند در مناطق محروم تشکیل شد.
نهضت سوادآموزی پس از تأسیس با فعالیت افراد دلسوز قشر وسیعی از افراد بی‌سواد جامعه را باسواد کرد.
معاون سوادآموزی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام بیان کرد: حدود 95 درصد افراد ایران باسواد هستند، طبق آخرین سرشماری انجام‌شده در سال 95، نرخ باسوادی استان همدان به 3/96 درصد رسید که این میانگین حدود یک درصد هم از میانگین کشوری بالاتر بود.
معصومه خدابنده‌لو افزود: سوادآموزان در 3‌دوره بی‌سواد، تحکیم و انتقال در کلاس‌ها شرکت خواهند کرد. بی‌سوادان و دوره تحکیم ویژه افراد باسواد است که دوره اول را گذرانده‌اند و دنبال تثبیت و حفظ معلومات خود هستند. مدت زمان آموزش در این دوره حدود 4 تا 7 ماه است و مدرکی که در این دوره صادر می‌شود برابر با پایه سوم ابتدایی است. دوره انتقال نیز برای علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در مقاطع متوسطه اول و دوم است.
وی عنوان کرد: طرح سوادآموزی گروه سنی بین ده تا 49 سال است که در سال 98، حدود 8 هزار افراد بی‌سواد اعلام شدند که از میان آن‌ها حدود 4 هزار و 220 نفر زیر پوشش دوره سوادآموزی قرار گرفتند.
خدابنده‌لو با بیان اینکه 3 شهرستان کبودراهنگ، اسدآباد و رزن بالاترین نرخ بی‌سوادی استان را در بین سایر شهرستان‌ها دارند، گفت: در سال 99 طرحی به نام «شتاب‌بخشی» اجرا خواهد شد که هدف از اجرای این طرح افزایش نرخ باسوادی استان و ارتقای سطح فرهنگی و ارتقای سوادآموزان به دوره‌های بالاتر است که حدود 5 هزار و 600 نفر از این تعداد برای شرکت در طرح فوق زیر پوشش قرار خواهند گرفت.

 راه‌اندازی مراکز یادگیری مهارت‌آموزی ویژه سوادآموزان
معاون سوادآموزی استان همدان از برگزاری کلاس‌های سوادآموزی در مراکز یادگیری در استان خبر داد و گفت: در سال گذشته حدود 11 مرکز یادگیری راه‌اندازی شد که خدمات ویژه‌ای به سوادآموزان ارائه می‌کرد و قرار است که حدود 8 مرکز دیگر هم به این مراکز اضافه شود.
خدابنده‌لو خاطرنشان کرد: در مراکز یادگیری، افراد در کنار سوادآموزی، انواع مهارت‌ها مانند مهار‌ت‌های اجتماعی، مهارت‌های زندگی و مهارت‌های شغلی مانند خیاطی، تولید زعفران و تولید قارچ به‌صورت رایگان آموزش می‌بینند.
از دیگر کار‌های بسیار مهمی که می‌توان به آن اشاره کرد آموزش کار با دستگا‌های کارتخوان و خودپرداز بود که توسط بسیاری از مدیران انجام شد که نتیجه بسیار مطلوبی را در بر داشت.

 اجرای طرح خودآموز برای افراد بی‌سواد
وی یکی دیگر از برنامه‌های اجرایی در نهضت سوادآموازی را طرح خودآموز عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بیشترین آمار مربوط به زنان و دختران روستایی است؛ بنابراین افرادی هستند که ممکن است به‌دلیل شرایط و موقعیت خانوادگی خود موفق به شرکت در این کلاس‌های آموزشی نشوند.
یک نفر از افراد خانواده که باسواد باشد آموزش‌های لازم را به فرد سوادآموز می‌دهد، درصورتی‌که فرد در آزمون نهایی قبول شود مبلغی به میزان 895 هزار تومان به‌عنوان پاداش به او تعلق می‌گیرد.
نکته قابل ذکر این است که فرد سوادآموز حتما باید از پیش در سامانه سوادآموزی ثبت‌نام کرده باشد تا این مبلغ به حسابش واریز شود.
وی با بیان اینکه جلوگیری از بازگشت به بی‌سوادی، ترویج فرهنگ مطالعه و آموزش سواد رسانه‌ای به افراد از وظایف سازمان نهضت سوادآموزی است، عنوان کرد: نهضت سوادآموزی از طریق ایجاد حلقه‌های کتابخوانی به یادگیری و دانش‌افزایی افراد کمک خواهد کرد.
خدابنده‌لو در پایان افزود: یکی دیگر از طرح‌های اجرایی آموزش مهارت ICDLاست که در کلاس‌های مجری طرح ICDL، علاوه‌بر تدریس کتاب‌های معمول دوره انتقال، 3 عنوان کتاب آشنایی با زبان انگلیسی، آشنایی با رایانه و آشنایی با مهارت رایانه نیز آموزش داده می‌شود که بیشتر شامل افرادی است که سواد بالایی دارند. این طرح تلاش می‌کند تا مخاطب را به سمت استفاده از برنامه‌های پیشرفته‌تر و در نتیجه حضور کامل در جامعه الکترونیک هدایت کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com