اشتغالزایی برای ۴۰ درصد از متقاضیان کار همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108391 تاریخ انتشار:  1399-02-22 - 08:49 تعداد بازدید:  224
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فرماندارهمدان در گفتگوبا همدان‌پیام خبرداد
اشتغالزایی برای ۴۰ درصد از متقاضیان کار

نویسنده : سپیده راشدی

اجتماعی


جهش در تولید به‌عنوان یکی از موضوعات مهم در اقتصاد می‌تواند ضربه‌گیر ضربه‌های مهلکی که این روز‌ها ویروس کرونا بر پیکره اقتصاد وارد آورده باشد. از طرفی تحقق آن در چنین وضعیت‌هایی، بیمه‌گر اقتصاد است و کمک می‌کند تا آسیب چندانی به اقتصاد کشور وارد نشود.
نکته حائز اهمیت این است که امروزه با توجه به مشکلاتی از قبیل تورم، بیکاری، گرانی و...، اقتصاد به یکی از اصلی‌ترین موضوعات روز کشور و حتی جهان تبدیل شده است و یکی از دلایل انتخاب شعار «جهش تولید» شاید نسخه درمان بیماری‌های واگیردار ناشی از اقتصاد لرزان باشد؛ زیرا تب اقتصادی می‌تواند مرگ دیگر حوزه‌های مهم مرتبط و متأثر از آن را در پی داشته باشد.
از حرف تا رسیدن به عمل و تبدیل حقیقت به واقعیت ره بسیار است و پوشاندن جامه عمل بر تن شعار سال، نیازمند صدور حکمی قاطع و پیگیری‌ راسخ است. چند و چون اوضاع و احوال کنونی جهش‌های بخش‌های مختلف در عرصه تولید و نقشه‌های ترسیم شده برای ادامه مسیر *تحقق جهش تولید با تقویت ۳ حوزه
موضوع تولید همچنان گره‌‌گشای بسیاری از مشکلات جامعه از جمله اشتغال و بیکاری جوانان است؛ به گفته فرماندار شهرستان همدان به تبعیت از سیاست‌های کلی کشور تقسیم‌بندی برنامه‌های جهش تولید تدوین شده است و به‌منظور تحقق این مهم ۳ حوزه کشاورزی، صنعت و گردشگری را تقویت می‌کنیم.


* تضمین خرید ۱۶۰ میلیارد تومان گندم از کشاورزان
23 درصد از ارزش‌افزوده و حدود 26 درصد از اشتغال مردم در شهرستان همدان در بخش کشاورزی است. حدود 70 هزار تن گندم در سال گذشته تولید شده و از آنجایی‌که باران اردیبهشت برای پر شدن دانه‌های گندم مهم است، این امر در افزایش تناژ کشاورزی مؤثر واقع شده است.
حسین افشاری با تأکید بر اینکه ۴ اولویت مهم و برنامه کمی در بخش کشاورزی برنامه‌ریزی شده است، افزود: نخستین اولویت افزایش میزان تولید محصولات استراتژیک شامل گندم، سیر، کلزا، گل‌ محمدی، گردو و بخشی از سیب‌زمینی است. هدف این است که با ایجاد جاذبه در مردم و افزایش نظارت، 160 میلیارد تومان گندم تضمینی از کشاورزان خریداری کنیم که این میزان بین 8 هزار بهره‌بردار تقسیم می‌شود.


*سیر همدان برند جهانی می‌شود
 سیر روستای سولان با وجود 300 واحد، همچنان به شیوه سنتی بسته‌بندی می‌شود. ارزش سیر همدان پس از ثبت ملی شدن، بیشتر شد.
افشاری با تأکید بر اینکه با وجود تحریم و مشکلاتی که در این راستا ایجاد کرده، به فکر برند جهانی سیر هستیم، افزود: حسب کیفیت سیر و نیازی که کشورهای منطقه دارند این هدف دست‌یافتنی است. تولید گوشت قرمز و شیر با وجود 130 هزار رأس گوسفند در سطح شهرستان به‌منظور افزایش درآمد خانوارها در دستور کار است.
 وی یکی از طرح‌های مهم برای افزایش میزان تن در هکتار را سرشاخه‌کاری گردو دانست و تشریح کرد: با پیوندک 11 هزار و 500 اصل درخت به‌ویژه در حاشیه‌های شمال الوند که خانوارهای زیادی از روستاییان درآمدشان وابسته به محصول گردو است. میزان برداشت 5/2 برابر افزایش می‌یابد و مشکل سرمازدگی درختان از بین می‌رود.
وی با اشاره به توسعه گلخانه‌ها به 11 هکتار، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و متغیر‌های جوی همدان، می‌توان محصولی مانند خیار و گوجه را در زمان نیاز وارد بازار کرد تا کشاورزان ارزش‌افزوده بالاتری به‌دست بیاورند.


* فعال شدن 1000 واحد صنفی در حوزه چرم
چرم همدان در سال گذشته به‌صورت خام صادر می‌شد و طبیعتا ارزش‌افزوده سهم خارجی‌ها بود. از آنجایی‌که همدان قطب پرورش گوسفند است. در زمینه محصولات چرمی سودآوری خوبی دارد.
به گفته فرماندار، با فعال شدن حدود هزار واحد صنفی در حوزه چرم شاهد اشتغال و درآمد چشم‌گیری خواهیم بود.
افشاری با بیان اینکه کارخانه پتروشیمی هگمتانه در سالجاری به بهره‌برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: تولید تجهیزات هایتک بهداشت و درمان با افتتاح این پروژه، توسعه فاز سوم شرکت شیشه و بهره‌‌وری معادن خام در دستور کار است.
وی با بیان اینکه نخبگان جوان، سرمایه‌های اصلی کشور برای توسعه هستند، ادامه داد: تعداد 90 واحد مستقر در پارک علم و فناوری در سالجاری به 115 واحد می‌رسد. تسهیلات ارزان قیمت و با مبلغ ناچیزی محل کار و پژوهش در اختیار آنها قرار می‌گیرد. استفاده از فعالیت‌ها و واحدهای شتاب‌دهنده به‌منظور شتاب در تولیدات در دستور کار است، به‌طوری‌که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از 34 به 40 شرکت افزایش پیدا می‌کند.


*یکن‌آباد روستای بدون بیکار
سال گذشته با پرداخت 65 میلیارد تومان، به‌طور دقیق 66 میلیارد و 800 میلیون تومان در حوزه روستایی به کمک مردم، در روستاهای کوچک مشاغل صنعتی کوچک ایجاد شد. یکن‌آباد به‌عنوان روستای بدون بیکار در زمینه تولید محصولاتی مانند پوشاک خودکفا شده‌اند و روستای سبزآباد سالانه بین 12 تا 16 کمباین تولید می‌کنند. درواقع شهرستان همدان دراین زمینه خودکفا شده است.
 فرماندار می‌گوید: در سالجاری حدود 6 هزار و 300 نفر تعهد اشتغال به کار در استان داریم که امیدواریم 40 درصد از تقاضاها را پاسخگو باشیم.

* کارگران ساختمانی دومین گروه متضرر از کرونا
با توجه به اینکه ویروس کرونا همچنان تداوم دارد از میزان خسارت آن برآورد دقیقی انجام نشده است، کرونا در حوزه کشاورزی و دامپروری ضربه چندانی وارد نکرده اما بیشترین آسیب به خدمات از جمله حوزه مسکن وارد شده است، درحال‌حاضر به‌دلیل فاصله‌گذاری اجتماعی ساخت‌وسازها به‌طور کامل فعال نشده است، بنابراین کارگران ساختمانی دومین گروه متضرر هستند، بخش سوم مرتبط با صنایع گردشگری است، با شیوع ویروس کرونا از حجم سفرها کاسته شد و به تبع آن هتل‌ها و مسافرخانه‌ها نیز برای حفظ جان مردم تعطیل شدند و همچنان رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی تعطیل هستند و هتل‌ها تنها در بخش‌های محدودی به مسافران خدمات ارائه می‌دهند، با توجه به اینکه گردشگری یکی از بخش‌های اشتغال‌زا است اما در شرایط فعلی متحمل خسارت‌های زیادی شده است.

*چشم‌انداز توسعه منطقه مثبت است
فرماندار همدان 3 عامل را در توسعه استان مهم عنوان کرد و گفت: 1-تحریم‌ها موجب خودکفایی بیشتر مردم شد و از طرفی اعتماد به‌نفس ملی را بالا برد. 2-فضای رانت که به‌واسطه شرکت‌های صوری و کاذب به‌وجود آمده بودند، کاهش یافت و اکنون صرفا افراد متخصص می‌توانند در حوزه اشتغال کشور وارد شوند، واحدهایی که به‌واسطه‌ استفاده از منابع شخصی و نفوذ افراد در بدنه مدیریتی کشور تا حدود زیادی از بین رفته است. 3-با درک این موضوع که منابع در اختیار ما محدود است، حرکت به سمت بهره‌وری را آغاز کرده‌ایم.

* تعدد دستگاه‌های اجرایی عامل پروژه‌های نیمه‌کاره در همدان
پروژه موزه میدان امام و پل سردار همدانی مدت مدیدی است که نیمه‌کاره رها شده‌اند که این خود عامل ترافیک، هرج ومرج و چهره زشت شهر شده است.
افشاری در این‌باره گفت: تعدد دستگاه‌های اجرایی معضل بزرگی در تأخیر ساماندهی این پروژه‌ها بود و باید از ابتدا در اختیار یک دستگاه اجرایی قرار می‌گرفت اما پس از اینکه مدتی میراث فرهنگی متولی بود، در اختیار شهرداری قرار گرفت که خود عامل تأخیر بود. توقع ما از شهرداری همدان این است که در حوزه عمرانی، تکمیل موزه میدان امام را در اولویت نخست قرار دهد. مشکل منابع عمرانی پل سردار همدانی نیز رفع شده است و تکمیل شدن این پروژه در سالجاری از جمله برنامه‌های شورای شهر و شهرداری است.


*۸۳ درصد مردم همدان اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند
وی گفت: همدان در وضعیت زرد قرار دارد. وضعیت شیوع نه متوقف شده و نه می‌توانیم بگوییم در وضعیت سفید قرار داریم. بیش از 83 درصد مردم فاصله‌گذاری هوشمند را در شهر همدان رعایت می‌کنند. با تلاش کادر درمانی و رعایت مردم موضوع مدیریت شده است. 97 درصد از مردم همدان در طرح غربالگری مشارکت داشتند به‌طوری‌که توانسته‌ایم بیماری را مدیریت کنیم.
همدان در بخش خدمات برتراز جمله حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان، بهداشت، درمان و حوزه گردشگری آینده‌ امیدوارکننده‌ای دارد. در شهر همدان 14 دانشگاه و مرکز آموزش عالی موجود است که بیش از 44 هزار دانشجو در آن تحصیل می‌کنند. از این روی بیش از 2 هزار هیأت علمی مطرح نیز در استان حضور دارند که با استفاده از آنان در حوزه‌های مختلف می‌توانیم به سمت یک جهش کلی حرکت کنیم.
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com