خان هفتم کارت‌خوان پزشکان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  99579 تاریخ انتشار:  1398-07-06 - 09:29 تعداد بازدید:  187
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خاطی‌ها دادگاهی می‌َشوند
خان هفتم کارت‌خوان پزشکان

نویسنده : شکوفه رنجبر

اجتماعی

■ مالیات، پزشک و پوز موضوع جدید انشای دانش‌آموزان


کارتخوان پذیرفته نمی شود! همین یک جمله کافی است تا آب سردی باشد بر تن بیمارانی که با هزار زحمت پله‌های مطب را طی کرده‌اند و بالا آمده اند.
اینجا پیاده راهی است که با نام برجسته‌ترین پزشک جهان، بوعلی عجین شده است راستش شاید حجم بالای تابلو‌های سر به فلک کشیده مطب پزشکان در بخش‌های مختلف هم بی‌ربط به وامداری این نام نباشد که باعث شده پیاده‌راه بوعلی، محصور بین ساختمان‌های پزشکی شهر باشد.
اگرچه برای نگارش این گزارش رصد مطب‌های این خیابان مصداق مثال معروف مشت نمونه خروار است اما با این حال برای جامعیت بخشیدن به مطلب فوق به کلینک‌های پزشکان در سایر نقاط شهر، بیمارستان‌های مختلف و درمانگاه‌ها هم سر‌کشیدیم که به امانت تنها به نام خیابان‌ها بسنده می‌کنیم از جهان‌نما تا خواجه رشید مسیر را در پی گرفتیم و به پاستور و شریعتی، مهدیه و اعتمادیه رسیدیم.

 پرداخت 50 هزار تومان، به جای تعرفه 41 هزار تومانی
مطب پزشكي که نسبت به بقیه اسم و رسم دارد و سرش حسابی شلوغ است هر چیزی دارد جز کارت‌خوان، یکی از بیماران همین که نوبتش می‌شود، سراغ منشی می رود و همین که می‌گوید باید پول ویزیت 50 هزارتومانی را نقدی پرداخت کند، عصبانی می‌شود و کار به داد و فریاد می‌رسد.
در یک حرکت کاملا تعجب‌برانگیز ناگهان خانم منشی یک دستگاه پوز از زیر میزش بیرون می‌آورد تا پول ویزیت را با دستگاه کارتخوان حساب کند. همهمه و صدای پچ‌پچ‌ها از بیماران که روی صندلی‌های انتظار تکیه زده‌اند آغاز و به تجزیه و تحلیل ختم می‌شود.
یکی می‌گوید : از قصد کارتخوان توی مطبشون نمی‌گذارن، می‌دونی چرا؟ به‌خاطر اینکه پول زیادی از بیمارها بگیرن. توی روزنامه خوندم هزینه ویزیت پزشکان فوق‌تخصص41 هزار تومان ولی اینجا 50 تومن می‌گیرن. برای اینکه خلافشون معلوم نشه کارتخوان روی میزشون نمیذارن.
 مردم حواسشان به فرار از مالیاتی پزشکان هست
دیگری می‌گوید: زیاد ربطی به اضافه پول گرفتن نداره. اینا برای اینکه مشخص نشه چقدر درآمد دارن کارت‌خوان استفاده نمی‌کنن. این دکترها خداد تومان درآمد دارن؟ حساب کن از عصر تا ساعت 9شب چندتا مریض میاد و میره. تازه این دکتر جای دیگه هم مطب داره. روزی 60-50 تا مریض می‌‌بینه ماهی فقط ده‌ها میلیون تومن از مریض‌ها ویزیت می‌گیره.
چندتا هم عمل جراحی داره که پولش از پارو می‌زنه بالا. خب با این درآمد هیچ‌وقت نمیاد کارتخوان بذاره که فردا اداره مالیات بخواد ازش مالیات بگیره!
آرام کیفم را بر می‌دارم و محیط را ترک می‌کنم همینطور که پله‌های ساختمان را به سمت پایین می‌آیم نصب کاغذی سردر مطب یکی از پزشکان در یکی از طبقات این مجتمع توجه‌ام را جلب می‌کند.
بزرگ و خوانا نوشته" کارت‌خوان نداریم، سوال نفرمایید" وارد مطب می‌شوم و جالب است برایم که حجم بالایی از بیماران منتظر ویزیت هستند که تعداد زیادی از آن‌ها هم از ظواهرشان پیداست شهرستانی هستند همچنان که در حال چشم‌گردانی سالن انتظار هستم صدای خانم منشی مرا به خود می‌آورد: مگر نمی‌بینید نوشتیم نداریم، به این بزرگی چسبوندیم که جواب‌گوی این سوال‌های تکراری نباشیم دیگه!
 شهرستانی‌ها قربانیان اصلی، دستگاه‌های کارت‌خوان
این دیالوگ، پاسخ خانواده بیماری شهرستانی است که تازه از راه رسیدند و مثل سایر بیماران با واکنش تند خانم منشی مواجه شدند، اعتراض پدر خانواده بلند می‌شود که با لهجه‌ای خاص می‌گوید از صبح آواره بیمارستان بودم و این خیابان‌ها را هم بلد نیستم چرا نباید پزشکان کارت‌خوان داشته باشند یا کارت‌خوان همیشه قطع باشد؟!شما مسلمان نیستید که انقدر مردم و اذیت می‌کنید؟مادری به همراه فرزندش در حال خروج از مطب یک پزشک متخصص اعصاب از همین طبقه است زیر لب و غرزنان به دخترش می‌گوید:  سه دستگاه پوز در مطب گذاشته اما چون بیمارانی که برای درمان به این مطب می‌آیند بیشتر از روستاها هستند یعنی سه کارت‌خوان هر سه‌تاش هم خراب بود که باید این همه راه برگردیم تا عابربانک پیدا کنیم!
 کارت منشی، یاری‌رسان کارت‌های بانکی بیماران
نقطه عطف ماجرا زمانی است که در یکی از همین مطب‌های شهر که پزشک عمل سرپایی را در مطب خود انجام می‌دهد فقط مبالغ بالای یک میلیون تومان را از دستگاه پوز دریافت می‌کند و منشی به بیماران می‌گوید که زیر این مبلغ حتما باید نقدی پرداخت شود!
با کوله‌باری از چرایی‌ها مطب را ترک می‌کنم تا به منطقه دیگری از شهر بروم و مشاهدات بیشتری داشته باشم، تمام روز را در تعداد بالایی از مطب‌های شهر به سرکردم و به طور تقریبی با یک قصه مشابه از وضعیت کارت‌خوان پزشکان مواجه شدم که اوج آن زمانی بود که منشی یکی از پزشکان متخصص زنان و زایمان با روی خوش و لبخند به بیمارانی که سوال از دستگاه پوز می‌کردند، شماره کارت خودش را تقدیم می‌کرد تا بیماران هزینه ویزیت را به حساب منشی واریز کنند مبادا آمار تراکنش دستگاه کارت‌خوان مطب، ماموران مالیات را به جان خانم دکتر بیندازد.
اصلا قصه کارت‌خوان‌ها از همین‌جا آغاز شد. بسیاری از پزشکان دستگاه‌های کارتخوان خود را به نام منشی‌هایشان گرفته‌اند تا بتوانند از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنند اما تراکنش‌های مشکوک به حساب منشی‌ها باعث پیگیری سازمان امور مالیاتی شده است.
 ثبت 7000 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی به دست پزشکان
بر اساس آمارهای رسمی ٤٠‌درصد اقتصاد ایران مالیات می‌دهند، ٤٠‌درصد از پرداخت مالیات معافند و ٢٠‌درصد هم از زیر بار مالیات شانه خالی می‌کنند و مالیات نمی‌دهند. به عبارتی تنها ٤٠‌درصد اقتصاد ایران مالیات می‌دهند و ٦٠‌درصد دیگر یا هنوز در تور مالیاتی نیستند یا به دلایل متعدد معاف شده‌اند.
در این بین صاحبان حرفه پزشکی که اتفاقا شغل پردرآمدی هم دارند، میانگین ۶.۵ تا ۷ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را ثبت کرده اند.
 نیمی از هزار و 317 پزشک همدان، پوز دارند
به گفته مدیر‌کل امور مالیاتی استان در همدان بیش از یک هزار و 317 پزشک دارای پروانه فعالیت هستند که 567 نفر از آن‌ها کارت‌خوان نصب کرده‌اند اما اینکه تمام این دستگاه‌ها تراکنش واقعی با حجم فعالیت این پزشکان دارند سوالی است که حداقل در حال حاضر جواب مشخصی ندارد.
حجم بالای فرار مالیاتی پزشکان در نهایت مسئولان را بر آن داشت که در خلل تصویب بودجه ۹۸، بندی را به الزام نصب پایانه فروشگاهی در مطب‌ها برای جلوگیری از فرار مالیاتی این قشر اختصاص دهند که بر این اساس بند الحاقی تبصره ۶ بودجه ۹۸ صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر می‌شود، را ملزم به نصب پایانه فروشگاهی در مطب ها کرده است.
 نامه دردسر ساز نظام‌پزشکی برای آموزش کارت‌خوان
پس از این اتفاق بود که در نامه‌ای سازمان نظام پزشکی مدعی شد که پزشکان برای استفاده از دستگاه کارت‌خوان نیاز به آموزش دارند و تا وقتی که این آموزش را فرا نگرفته‌اند بهتر است استفاده آنها از دستگاه‌های کارت‌خوان عقب بیافتد.
این نامه در عین حال که بیشتر شبیه به یک توجیه بی‌تدبیر برای فرار از مالیات در جامعه و بین مردم شناخته شد موجی از اعتراضات را در رسانه های اجتماعی و مردم برانگیخت تا جایی که برخی از صنوف از جمله فروشندگان دوره‌گرد میوه و تره‌بار به روی ماشین‌های خود از پلاکارد‌های "آموزش کارت‌خوان به پزشکان" استفاده کردند و بازار انتقاد به نامه نظام‌پزشکی را بیش از پیش داغ کردند.
برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی پا را فراتر گذشته و به پزشکان پیشنهاد و شاید بتوان گفت توهین کردند که تا درخواست نظام پزشکی برای آموزش پزشکان در این زمینه پذیرفته و از دست فروشان و بقالان برای آموزش پزشکان استفاده شود.
 کارمندان دولت
 به مقابله با پزشکان برخواستند
از طرفی موج مخالف دیگری هم متوجه دستگاه‌های کارت‌خوان پزشکان شد که از سمت کارمندان دولتی بلند شده بود چرا که بر اساس قانون بودجه سال 98، اکنون کارمندان دولت بیش از 6 هزار میلیارد تومان مالیات می پردازند اما مالیات پرداختی مشاغل دیگر کشور مانند پزشکان در مقابل درآمدی که دارند بسیار کمتر از مالیات پرداختی بسیاری از کارمندان دولت است.
در این بین، سازمان امور مالیاتی بیستم مرداد ماه سال جاری  اعلام کرد که به دلیل نبود زیرساخت های لازم، مهلت پزشکان تا ۳۱ مرداد ماه تمدید شد؛ با این حال این زمان دوباره تمدید و اعلام شد که مهلت ثبت نام پزشکان در سامانه سازمان امور مالیاتی با توجه به مشکلات فنی موجود تا پانزدهم شهریور تمدید می شود. این در حالی است که متولیان سازمان امور مالیاتی پیش بینی کرده بودند که از ابتدای مهر ماه، صاحبان مشاغل پزشکی به پایانه های فروشگاهی و کارت خوان ها مجهز می‌شند در حالی که هفته دوم مهرماه نیز در حال سپری شدن است کماکان خبری از ثمره نظارت و یا بهتر است گفته شود تشدید نظارت‌ها در مطب پزشکان در همدان مشاهده نمی‌شود.
 پزشکان زیر بار پرداخت پول زور نمی‌روند
این در حالی است که یکی از پزشکانی که از قضا مسئولیت مدیریتی در یکی از بیمارستان‌های صاحب نام همدان دارد در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام می‌گوید: مالیات بر درآمد چیزی است که ما باید در هر شرایطی پرداخت کنیم اما اینکه بیایند از ما مالیات بر ارزش افزوده بگیرند درست نیست. این اعتراضی است که پزشکان برای دادن مالیات می‌کنند در باورشان به نوعی پول زور است.
در حالی که طبق مصوبه رسمی وزارت بهداشت، هزینه تعرفه ویزیت پزشکان متخصص 41هزار تومان و برای پزشکان فوق تخصص، فلوشیپ و متخصص روانپزشکی 52 هزار تومان است. در قانون جدید مالیاتی برای همکارانی که زیر 156 میلیون تومان در سال درآمد دارند قانون جدیدی نوشته شده است.
وی می‌گوید طبق اطلاعاتی که دارم بیشترین دلیل دامن زدن به این انتقادات از جانب امور مالیاتی است آن هم نه برای رفاه حال مردم و اینکه دلسوز مشکل تردد مردم باشند بلکه برای اینکه درآمد‌های پزشکان را مشمول پرداخت مالیات کنند.وی عنوان کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از پزشکان در همدان دستگاه کارت‌خوان در مطب دارند اما اینکه از آن استفاده می‌کنند یا نه را نمیدانم چیزی که به طور قطع می‌توانم بگویم این است که 70 درصد این کارت‌خوان‌ها نظارت مالیاتی ندارند.
 مالیات پزشکان، تامین‌کننده یارانه یک ساله 12 میلیون نفر
بر اساس آمار تعداد پزشکان متخصص 46 هزار و 400 نفر در کل کشور است، گفت: اگر برای 40 هزار نفر از آنان میانگین درآمد ماهیانه هر نفر 50 میلیون تومان تخمین زده شود، درآمد سالیانه پزشکان متخصص 24 هزار میلیارد تومان برآورد خواهد شد.
همچنین اگر میزان درآمد سالیانه دندان‌پزشکان به این مقدار اضافه شود، میزان درآمد سالیانه این قشر، به عددی نزدیک به 34 هزار میلیارد تومان خواهد رسید. مطابق با قانون، در صورتیکه حداقل 20 درصد از درآمد مالیات اخذ شود، مقدار آن به رقمی نزدیک به 6 هزار و 800 میلیارد تومان خواهد رسید. این عدد معادل با یارانه یک سال 12 میلیون نفر خواهد بود که رقمی بسیار بزرگ است.
 پزشکان خاطی دادگاهی می‌َشوند
رئیس نظام‌پزشکی استان همدان هم در واکنش به اتفاقات پیش‌آمده درباره دستگاه کارت‌خوان پزشکان، به خبرنگار ما گفت: موضوع نصب و استفاده از دستگاه پوز مورد تاکید نظام پزشکی استان بوده و هست که از سال 97 و قبل از تشدید نظارت‌ها هم پزشکان شهر را مکلف به استفاده از کارت‌خوان‌ها کردیم.
علیرضا مدرکیان با بیان اینکه نصب کارت‌خوان حداقل خدمت رفاهی برای مراجعه بیمار است، عنوان کرد: مطب بیش از 90درصد پزشکان همدانی مجهز به دستگاه پوز است که به مظور رفاه حال بیماران استفاده می‌شود اما موضوعی که الان مطرح است بحث ریجستری این دستگاه‌ها به سامانه امور مالیاتی است که تنها 20درصد آن فعال است و به همین دلیل است که اعلام شده نبود کارت‌خوان در مطب هم تخلف انتظامی است و هم به علت ذیل قانون بودجه 98 بودن شرایط رسیدگی در محاکم و دادگاه را دارد و جرم شناخته می‌َشود.
متاسفانه نبود شفافیت مالی و مشخص‌نبودن میزان درآمد پزشکان باعث افزایش بی‌عدالتی می‌شود و ممکن است به موج نارضایتی میان اقشار جامعه بیفزاید. در این زمینه نمی‌توان از سازمان امور مالیاتی انتظار داشت که به‌تنهایی به مبارزه با متخلفان مالیاتی بپردازد، بلکه لازم است تمام نهادها و مجموعه حاکمیت این نهادها را در بهبود شفافیت و مبارزه با فساد یاری کند.
حال سوال این است پزشکان که اولویت خود را سلامت و رفاه بیماران اعلام می‌کنند و خود را از اقشاری می‌دانند که بیشترین و شفاف‌ترین مالیات‌ها را می‌دهند، پس چرا در عمل سالهاست با نصب اجباری کارتخوان مخالفت می‌کنند؟ مگر اینکه بخواهیم کلاه گشاد فریب را بر سر شهروندان بکشیم و بگوییم نصب کارتخوان فضای زیاد می‌گیرد یا بگوییم در مقایسه با پول، احتمال انتقال بیماری در مراکز پزشکی را افزایش می‌دهد؟!


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com