دوگانگی نوع پوشش دانشجو در جامعه و دانشگاه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109211 تاریخ انتشار:  1399-03-21 - 09:20 تعداد بازدید:  223
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صفحه ویژه خبر گزاری ها امروز "خبرگزاری ایسنا همدان"
دوگانگی نوع پوشش دانشجو در جامعه و دانشگاه

اجتماعی


 رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های همدان با بیان اهمیت حجاب و حفظ پوشش اسلامی به‌ویژه در فضای علمی و دانشگاهی با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان در ماه مبارک رمضان امسال نکاتی در این راستا بیان کرد.
حجت‌الاسلام علی‌محمد عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه مقوله پوشش و حجاب در فضای دانشگاه متفاوت از فضای جامعه و خانوادگی افراد است، افزود: حجاب امر فردی و دینی بوده و در حوزه فردی و اجتماعی مؤثر است؛ بنابراین رعایت آن در فضای جامعه و دانشگاه امری بدیهی است.
وی با بیان اینکه اقتضائات فضای آموزشی منجر به بروز تفاوت‌هایی بین جامعه و دانشگاه‌ها شده است، ادامه داد: باید مراعات فضای آموزشی صورت بگیرد و نباید فضای دانشگاه با فضای میهمانی و اوقات فراغت افراد یکسان تلقی شود؛ بنابراین هنجارهای فضای دانشگاهی باید رعایت شوند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی سینا با اشاره وجود تفاوت‌هایی بین مسأله حجاب و عفاف، گفت: باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که افرادی که پوشش نامناسبی دارند لزوماً بی‌عفت و بی‌حیا نیستند بلکه به‌دلیل نبود آگاهی لازم در این افراد نیاز است مقوله حجاب بیش از پیش تبیین شود.
وی افزود: بعضی از افراد به مقوله حجاب هیچ‌گونه اعتقادی ندارند اما باید درنظر داشته باشند، وقتی موضوعی تبدیل به قانون شد همگی باید به آن احترام بگذاریم و آن را رعایت کنیم و حجاب نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با تأکید بر اینکه کارهای فرهنگی و اقدامات سلبی باید برای رعایت پوشش قانونی برای افرادی که به حجاب اعتقادی ندارند، صورت بگیرد، ادامه داد: از اقدامات روشنگری در حوزه فرهنگی آن دست از کارهایی است که بر عهده مجموعه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، تشکل‌های دانشجویی و اساتید است. برای تبیین صحیح مسأله حجاب باید از قالب‌های بدیل، نو و خلاقانه استفاده کرد که این موضوع باید در کرسی‌های آزاداندیشی، مناظره‌ها و پرسش و پاسخ‌های دانشجویی مطرح شود و در این‌گونه نشست‌ها نپرداختن به مواردی که در ابعاد دینی و مذهبی به‌شمار می‌روند، جایز نیست.
وی با بیان اینکه اگر دانشجو، استاد یا کارمندی در فضای آموزشی دانشگاه خود را ملزم به رعایت پوشش قانونی ندانست باید به او تذکر لازم داده شود، خاطرنشان کرد: این تذکرات دارای مراتبی است و باید در چندین مرحله صورت بگیرد، همچنین قوانین مربوط به نوع پوشش و حجاب لازم در فضایی مانند دانشگاه را باید در بدو ورود افراد به دانشگاه در معرض دید عموم قرار داد، زیرا اطلاع‌رسانی صحیح در این زمینه بسیار مؤثر است و دانشجو باید در جریان نوع پوششی که ملزم به رعایت آن در فضایی مانند دانشگاه است، قرار گیرد.
عباسی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت اساتید و کارکنان در زمینه تشویق به رعایت پوشش مناسب استفاده کرد، یادآور شد: تذکر باید در وهله نخست با بیانی آرام و متین و خوشایند با برقراری ارتباط صمیمی و دوستانه صورت گیرد و باید درنظر داشته باشیم که تمامی ابزارها و روش‌های کارآمد و مفید را در رابطه با مسأله حجاب به کار ببندیم.
عباسی اظهار کرد: در بدو ورود افراد به دانشگاه در حین ثبت‌نام، قوانین و آئین‌نامه‌های مربوط به نوع پوشش در فضای آموزشی در اختیار شخص قرار می‌گیرد و دانشجو نیز متعهد به رعایت آن می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه وضعیت پوشش در دانشگاه بوعلی سینا به‌صورت نسبی از برخی دانشگاه‌های کشور بهتر است، اظهار کرد: با وجود تمام اقدامات انجام شده، هنوز به وضعیت مطلوبی نرسیده‌ایم و با آن فاصله داریم، بنابراین باید درنظر داشته باشیم که برای اثرگذاری در مسأله پوشش و حجاب نیاز به کار جمعی است و باید از تمام ظرفیت‌ها در این زمینه استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه متولیان امر در سطح جامعه نسبت به مسأله پوشش در فضای عمومی و اجتماعی دغدغه‌مند نیستند، خاطرنشان کرد: مسئولان مربوطه در تمامی بخش‌ها و حوزه‌ها به تمام وظایف خود عمل نمی‌کنند و این دوگانگی نوع پوشش در جامعه و دانشگاه را پدیدار کرده است، زیرا همین دوگانگی به فرد این تصور نادرست را می‌دهد که می‌تواند با همان پوششی که در فضای جامعه دارد، وارد فضای دانشگاه شود و امروز همین دوگانگی برای فضای دانشگاه مشکلاتی را ایجاد کرده و باید درنظر داشت که همین نوع پوشش غلط در سطح جامعه و در بین بعضی از خانواده‌ها امری طبیعی و عادی تلقی می‌شود، بنابراین تمام سعی و تلاش ما این است تا با تبیین درست مسأله در بین جوانان در سطح دانشگاه بتوانیم از میزان این دوگانگی بکاهیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com