1403-01-221403-02-01bool(false) هزار توی دست‌یابی به درمان! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  97178 تاریخ انتشار:  1398-05-13 - 09:47 تعداد بازدید:  136
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی پیچ و خم های زنجیره تامین دارو
هزار توی دست‌یابی به درمان!

اجتماعی

صنعت دارو این روزها با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند، از مشکلات ارزی گرفته تا دستورالعمل های متناقض برای آن ها، شرایط تحریم نیز اگرچه غرب ادعا دارد شامل غذا و دارو نمی شود اما عملا بر وضعیت دارویی تاثیر گذاشته است در این بین صاحبان صنایع دارویی معتقدند حمایت های داخلی می تواند شرایط تحریم را خنثی کند.
صنعت داروسازی ایران در منطقه، زبانزد است اما تصمیم گیری های متناقض داخلی آنها را با چالش هایی مواجه کرده است؛ تصمیم ها و دستورالعمل هایی که گاه در  عرض چند ماه تغییر می کند.
اعضای سندیکای صاحبان صنایع دارویی در میزگردی با ایرنا این مشکلات را مطرح و در مقابل نیز راهکارهایی را پیشنهاد کرده اند تا صنعت داروسازی ایران در مسیر موفقیت قرار بگیرد.
تغییرات نرخ ارز، اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو، دستورالعمل های متناقض در زمینه صادرات دارو، نبود کانال مالی مشخص در کشورهای همسایه برای بازگرداندن پول حاصل از ارز به کشور، تعلق نگرفتن حمایت های مالی به صنایع دارو و دست آخر کارآمد نبودن کانال مالی اینستکس برای صنعت دارو از موضوعاتی است که در این میزگرد مورد بررسی قرار گرفته است.
 لزوم اتخاذ استراتژی خاص در شرایط جنگ اقتصادی
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: کشورهای اروپایی ظاهرا می گویند با ایران مشکلی نداریم و با ایران همراه هستیم اما در عمل در جبهه جنگ اقتصادی به آمریکا کمک می کنند. این کشورها برای زمین زدن اقتصاد ایران تلاش می کنند. بنابراین ما در فضای جنگ اقتصادی قرار داریم.
 طولانی شدن زنجیره تامین دارو
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: چیدمان مولفه ها در جنگ نظامی با شرایط امروز جنگ اقتصادی، تفاوت زیادی دارد و متاسفانه زنجیره تامین کالا بسیار طولانی شده و از مسیرهای کارشناسی خود خارج شده است.
کبریایی می افزاید: دارو، کالای بسیار خاصی است که ساختارهای بین المللی حوزه سلامت نیز برای آن، دستورالعمل های خاصی ارائه داده اند و انتظار می رود با تسهیل فضای کسب و کار صنعت داروسازی، دارو برای مردم ارزان تمام شود.
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی خاطرنشان می کند: دولت به دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی داده است تا دارو ارزان نگهداشته شود. معتقدم این یک سیاست بسیار غلط و مفسده انگیزی است چون ارزش ارزی که دولت دارد به تولیدکننده یا واردکننده می دهد در بازار آزاد سه برابر ارزش دارد بنابراین ناخودآگاه زمینه های فساد را در تجارت فراهم می کند.
کبریایی تصریح می کند: مشکل دیگر آنجاست که این ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط به ماده موثره دارو تعلق می گیرد و به سایر اجزای آن ارز ۴۲۰۰ داده نمی شود؛ درست هم است برای اینکه مقوای دارو، فویل آلومینیوم دارو، قوطی دارو و کاغذ دارو در بازار، مشترک است اگرچه ویژگی های خاص خود را دارد.
کبریایی اضافه می کند:  در ظاهر به مردم گفته می شود قیمت دارو را افزایش نداده ایم اما حقیقت این است که فشار متوجه تولیدکننده دارو شده است.
 سیاست های دوگانه در برابر تولیدکننده و واردکننده دارو
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: به داروی وارداتی به طورکامل ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق می گیرد در حالیکه داروی وارداتی شامل دارو به علاوه همان فویل آلومینیوم، همان قوطی، همان کاغذ و همان جعبه مورد استفاده داروی تولید داخل است؛ یعنی به دارویی که از ترکیه، هند و اروپا می آید بابت جعبه، مقوا و کاغذش ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می شود اما به تولید کننده داخلی گفته می شود مسئولیتی در مقابل تامین ارز مواد بسته بندی، مواد ماشین آلات و قطعات نداریم. این سیاست ها با رونق تولید، تسهیل فرآیند تولید و اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد.  
به داروی وارداتی به طورکامل ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق می گیرد در حالیکه داروی وارداتی شامل دارو به علاوه همان فویل آلومینیوم، همان قوطی، همان کاغذ و همان جعبه مورد استفاده داروی تولید داخل است؛ یعنی به دارویی که از ترکیه، هند و اروپا می آید بابت جعبه، مقوا و کاغذش ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می شود اما به تولید کننده داخلی گفته می شود مسئولیتی در مقابل تامین ارز مواد بسته بندی، مواد ماشین آلات و قطعات نداریم.  
کبریایی زاده می افزاید: ازسوی دیگر به تولید کننده دارو گفته می شود اگر ماشین آلات یا ماده اولیه آوردی باید مالیات ارزش افزوده آن را بپردازی. ماده اولیه ای را که در داخل تهیه می کنی باید مالیات ارزش افزوده آن را بدهی. اینها سیاست های صادقانه و تسهیل گر تولید نیست.
 ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو ندهید
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: ما از روز اول به دولت پیشنهاد دادیم که ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو ندهد. مابه تفاوت آن را به بیمه ها بدهد و به دارو ارز نیما بدهد و ارز همه اجزای دارو و ارز واردات دارو، ارز نیمایی شود در این صورت دیگر نگرانی سوء استفاده از ارز وجود ندارد.
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تاکید می کند: یکی از مهم ترین موانع کسب و کار در حوزه دارو سیاست های غیرمدبرانه است. باید کاری کرد که قیمت تمام شده دارو برای مردم ارزان تمام شود.
 افزایش ۵ برابری نیاز شرکت های دارویی به ریال
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: از سوی دیگر سیاست های بانکی، ارزی و مالی موجب شده به طور ناگهانی نیاز به ریال در شرکت های داروسازی گاهی تا پنج برابر افزایش یابد و وابستگی شرکت ها به تسهیلات بانکی افزایش پیدا کند.
کبریایی زاده می افزاید: افزایش وابستگی به تسهیلات بانکی به معنای افزایش هزینه های مالی است. شرکت های داروسازی برای اینکه بتوانند از تسهیلات مالی بیشتر استفاده کنند ناچارند وثیقه های بیشتری بگذارند و بسیاری از شرکت های داروسازی از وثائق از جمله وثیقه ملکی و باارزش تخلیه شده اند.
وی اضافه می کند: بسیاری از این شرکت ها نتوانستند از بانک تسهیلات بگیرند بنابراین در بسیاری از موارد مشاهده می شود حتی توانسته اند ارز خود را تهیه کنند و این مساله درنهایت عاملی بر کند شدن زنجیره تامین دارو شده است.
 واردات فوریتی دارو به جای حمایت از تولید کننده
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی خاطرنشان می کند: ۱۴ جزء دارو آماده است، یک جزء به دلیل سیاست های ارزی و ریالی آماده نیست، نتیجه آن می شود که دولت با ارز پنج و گاهی تا ۱۰ برابر مجبور می شود آن کالا را به صورت فوریتی، خارج از هرگونه مقرراتی از ترکیه و هند و این طرف و آن طرف بیاورد.
کبریایی زاده می افزاید: برای ورود داروی فوریتی ارز بیشتری داده می شود، ریال بیشتری  به مردم تحمیل می کند و از طرف دیگر احتمال واردات داروی تقلبی هم زیاد می شود. شرکتی دارو را می آورد که همه مقررات برایش در واقع حذف شده است. به جای اینکه زنجیره تامین برای تولید کننده کوتاه شود برای واردکننده فوریتی کوتاه می شود که در آن همین فسادهایی درمی آید که این روزها درباره آن صحبت می شود.
وی تاکید می کند: زنجیره تامین ارز به صورت مطلوبی تنظیم نشده است و موجب شده این زنجیره طولانی شود و شرکت ها نتوانند چابک فعالیت خود را انجام دهند.
 دستورالعمل های متناقض برای صادرات دارو
مهرداد علیمیان رئیس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این میزگرد با اشاره به صادرات دارو می گوید: از ابتدای ۹۷ تاکنون دستورالعمل های متفاوتی برای صادرات دارو دیدیم.  رویه و سبک و سیاق مجاز صادرات از ابتدای سال ۹۷ چند ماهی نامشخص بود بعد گفتند برای دو کشور عراق و افغانستان، صادرات ریالی مجاز است، بعد گفتند اصلا مجاز نیست و اگر کسی این کار را بکند جرم است. بعد آمدند گفتند باید با این سیستم عمل کنی، بعد در سال ۹۸ گفتند حالا برای آن پنج ماهه داریم راهکاری می گذاریم.
 ضرردِه بودن ۲۰ درصد داروهای تولیدی
عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی خاطرنشان می کند: اگر تیم ویژه ای بررسی کند متوجه می شود ۲۰ درصد داروهای تولیدی ضررده هستند اما به کارخانه ها اجبار می کنند که تولید کنند.  
خیرآبادی با اشاره به مطالبات شرکت های دارویی از سازمان های بیمه گر تصریح می کند: امسال بودجه سازمان بیمه خدمات درمانی برای پرداخت پول بیمار، دقیقا به میزان بودجه سال ۹۵ است، مگر می توان با این افزایش قیمت، بودجه را افزایش نداد. مگر  می شود ۳۰ درصد روی قیمت ارز برود و ماقیمت دارو را بالا نبریم.  تولیدکنندگان به امید دعای خیر بیماران، دارو تولید می کنند.  
عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: در صنعت داروسازی بالاترین بازرسی کشور را داریم، در سال ۹۷ پولی که بابت گوشت، برنج، گندم و ذرت دادند به کجا رفت. اما در صنعت دارو بالاترین بازرسی ها انجام شده است.
 پول دارو صرف حقوق کارکنان بیمارستان می شود
عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی می گوید: نمی شود دارو با ضرر تولید کنیم بعد بدهیم سازمان بیمه و بیمه بگوید پولش را ندارم بدهم. چرا بودجه سازمان بیمه خدمات درمانی از سال ۹۵ تاکنون افزایشی پیدا نکرده است، هر افزایشی هم که طی سه سال گذشته بوده بابت پرداخت حقوق کارکنان بوده و بودجه دارو برای بیمارستان مشخص نشده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com