ضریب نفوذ بیمه‌ها درکشور پایین است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  99064 تاریخ انتشار:  1398-06-27 - 08:33 تعداد بازدید:  147
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیر بخش منطقه‌ای بیمه آسیا در همدان:
ضریب نفوذ بیمه‌ها درکشور پایین است

نویسنده : نیر احمدی

اجتماعی

خبرنگار همدان پیام: در ملاقات حضوری سردبیر همدان‌پیام و تیم همراه با مدیر بخش منطقه‌ای بیمه آسیا در استان در خصوص جایگاه صنعت بیمه و مشکلات عدیده‌ای که سال‌ها رسانه‌ای‌ها را با خود مواجه کرده است بحث و گفتگو کردند.
مدیر منطقه‌ای بیمه آسیا در همدان با استقبال از همکاری این شرکت با رسانه‌ها در این دیدار، اظهار داشت: بیمه آسیا با شعار «بیمه آسیا انتخاب هر ایرانی» در اجرای مأموریت و به تحقق رساندن اهداف خود به ارزش‌هایی همچون تأمین رضایت ذینفعان، پایبندی به اصول اخلاق حرفه‌ای و ارائه خدمت سریع و آسان معتقد است و با بهبود مستمر ترکیب خدمات بیمه‌ای حضوری موثر در بازارهای داخلی و خارجی داشته است.
احمد ‌مهر‌بخش به ضعف فرهنگ در صنعت بیمه اشاره کرد و افزود: ضعف در فرهنگ استفاده از بیمه دلیل اصلی پایین بودن ضریب نفوذ آن در کشور است و یکی از مهمترین عوامل توسعه نیافتگی این صنعت آشنا نبودن مردم  با محصولات مختلف بیمه‌ای و کافی نبودن آگاهی آن‌ها در مورد خدمات متنوع آن است.
وی در ادامه تأکید کرد: جامعه باید به این باور برسند که بیمه هزینه نیست بلکه نوعی سرمایه‌گذاری است و زمانی در این حوزه به موفقیت می‌رسیم که در زمینه دادن اطلاعات بیمه‌ای و آموزش گسترده به اعضای جامعه قوی عمل کنیم و مردم به این باور برسند که افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ها اعم از اشخاص، اموال، عمر و... برای ایجاد آسایش در زندگی و اطمینان بخشی در آینده آنها است.
بیمه مرکزی ایران ناظر بر کارکرد صنعت بیمه
مدیر منطقه‌ای بیمه آسیا در خصوص کارکرد صنعت بیمه چنین عنوان نمود: صنعت بیمه یک نهاد ناظر دارد به نام «بیمه مرکزی» ایران که وظیفه اصلی آن تهية آيين‌نامه‌ها و مقررات براي حسن اجراي امر بيمه و نظارت بر شرکتهای بیمه است.
وی افزود: یکی از ارکان اساسی بیمه مرکزی ، «شورای عالی بیمه» می باشد که مکلف است آیین‌نامه‌ها و شرایط عمومی قراردادهای بیمه را تدوین نموده و به شرکت‌های بیمه ابلاغ نماید.
مهربخش بیان داشت: از آنجا که شورای عالی بیمه ذینفع قراردادهای بیمه نیست سیاست عدالت محوری را در تدوین شرایط عمومی قراردادهای بیمه مدنظر دارد بشکلی که همه طرفین قراردادهای بیمه اعم از بیمه گر ، بیمه گذار و بیمه شده از انعقاد این قراردادها منتفع گردند.
 افزایش نرخ بیمه در حوزه شخص ثالث و چالش‌های آن
مدیر بخش منطقه‌ای بیمه آسیا دلیل افزایش نرخ بیمه در شخص ثالث را شرح داد و گفت: قانونگذار در امر بیمه، طی بررسی سالیانه خود ، حق بیمه دریافتی شرکت‌های بیمه و خسارت‌های پرداختی آنها را مدنظر قرار می‌دهد به‌عنوان مثال چنانچه در سال 97 شرکت‌های بیمه 1000 میلیارد تومان حق بیمه دریافت و در مقابل 1500 میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده باشند شورای عالی بیمه ، نرخ حق بیمه را در سال بعد افزایش می دهد.
 شرکت‌های بیمه در تعیین نرخ دیه نقشی ندارد
وی عنوان کرد: بدیهی است که افزایش نرخ بیمه در بیمه شخص ثالث ، متغیرهای دیگری نیز دارد. یکی از این متغیرها نرخ دیه می باشد که شرکت‌های بیمه در این مورد نقش ندارند و قوه قضائیه آن را تعیین و به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کند و شرکت‌های بیمه مکلف هستند حداقل نرخ دیه ماه حرام را در بیمه‌نامه های شخص ثالث به مردم ارائه کنند. مهربخش بیان داشت: چنانچه نرخ دیه افزایش یابد بدیهی است که حق بیمه افزایش پیدا می‌کند.لازم به ذکر است در طی 10 سال اخیر ، متوسط نرخ افزایش حق بیمه ، همواره کمتر از افزایش نرخ دیه بوده است.
وی اظهار کرد: مشکلات معیشتی، تورم و مشکلات اقتصادی افکار مردم را درگیر می کند و بر افزایش میزان حوادث رانندگی تأثیر دارد.
 سوء استفاده خسارت‌های جانی در بخش بیمه‌ای
مهربخش خاطرنشان کرد: متأسفانه در رشته های مختلف بیمه ای ، به شدت گرفتار خسارت‌های جعلی ، تقلبی و عمدی هستیم که بیشترین سوء استفاده و تبانی در بخش بیمه شخص ثالث اتفاق می‌افتد. هر شخصی که دارای خودرو می باشد بیمه‌نامه‌ای را خریداری می کند و حق بیمه را صندوق تعاونی بیمه تودیع می‌نماید. چنانچه وجوه این صندوق تکافوی پرداخت خسارت را نکند نهاد ناظر و قانونگذار در امر بیمه، نرخ بیمه را افزایش می‌دهد. سوء استفاده ها از بیمه که نتیجه آن افزایش نرخ حق بیمه است اجحاف در حق عموم مردم است و  هر شخصی که به نوعی زمینه ساز این سوء استفاده هاست خود را مدیون عموم مردم می کند.
وی گفت: متأسفانه ناآگاهی جامعه نسبت به این موضوع باعث می شود برخی اشخاص حقیقی و حقوقی به اشکال مختلف به سوء استفاده کنندگان کمک نماید و زمینه ساز افزایش نرخ حق بیمه ها باشند .
مهربخش در ادامه گفت‌وگو به بخش مهمی اشاره نمود و بیان داشت: در بیمه های شخص ثالث 10% حق بیمه به وزارت بهداشت و درمان اختصاص داده می‌شود تا در صورت وقوع حوادث رانندگی ، مراکز درمانی بدون دریافت وجه از مصدوم یا اطرافیان وی ، درمان مصدومین را انجام دهند .
 مالیات بر ارزش افزوده بیمه شخص ثالث
وی با بیان اینکه از دیگر موارد افزایش حق بیمه ، هزینه 9% درصد مالیات بر ارزش افزوده  می‌باشد، بیان کرد: در بسیاری از کشورها، به‌منظور کاهش میزان حق بیمه‌ها و اقبال بیشتر مردم به خدمات بیمه ای ، هیچگونه عوارض و مالیاتی را بر بیمه نامه‌ها وضع نمی‌کنند در حالی که متأسفانه در کشور ما به این نکته بسیار مهم کم توجهی می شود.
مهربخش تأکید کرد: با توجه به اینکه مدتی به عنوان خبرنگار در حوزه نشر فعالیت داشتم زمانی که وارد صنعت بیمه شدم با رسانه ها همکاری خوبی را به‌منظور افزایش فرهنگ بیمه ای مردم برقرار کردم و امیدوارم با تعامل با رسانه و همکاری متقابل ، بتوانیم فرهنگ استفاده از بیمه را بیش از پیش در استان همدان تقویت کنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com