1403-01-221403-02-01bool(false) سرطان خط پایان زندگی نیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83641 تاریخ انتشار:  1396-11-09 - 05:45 تعداد بازدید:  311
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سرطان خط پایان زندگی نیست

اجتماعی

 سرطان سال‌هاست که همچون عنکبوتی زهر آگین به کمین نشسته و هر از گاهی طعمه هایش را در میان تارهای سمی‌اش گرفتار می‌کند. این بیماری دردناک بشری زخم‌های زیادی را بر دل انسان‌ها گذاشته است. گاهی پدر و مادری را از لبخند‌های فرزندش محروم کرده و گاهی داغ حقایق تلخ سرنوشت را بر دل کودکی،برادری یا خواهری نشانده است.
بی شک دنبال کردن اخبار علمی و یافته‌های جدید پزشکی برای درمان سرطان یا کشف دارویی جدید که مرگ را به تعویق بیندازد روزنه‌های امید را در دل بیماران سرطانی زنده نگه می‌دارد. شنیدن یافته‌های جدید علم پزشکی نشاط و شادی را تنها به سرطانی‌ها هدیه نمی‌کند بلکه درخشش شادی و امید برای زنده ماندن را می‌توان در چهره همه انسان‌ها به تماشا نشست.
اما آنچه چرخ تحقیق و پژوهش را از کار می‌اندازد هزینه‌های مربوط به سرطان است.هر چند در سال‌های اخیر تحقیقات علمی در این حوزه روند روبه رشدی داشته است اما انتظار می‌رود با قدم‌های مثبتی که به همت خیران نیک اندیش برداشته شده است تابوی وحشتناک سرطان را شکست داد.
سرطان برای بسیاری از مردم واژه‌ای ترسناک است؛ درست مثل حس ترس از تاریکی، وقتی وارد محل ناشناخته ای می‌شوی. اما همین که با آن محل آشنا باشی، واهمه حضور در آن به هنگام تاریکی از بین می‌رود. سرطان هم اینگونه است. در مواجهه نخست، با شنیدن نام این بیماری، ترسی وجود انسان را فرامی‌گیرد؛ ترس از مرگ و نابودی. اما همین که بدانی پیشرفت‌های علم پزشکی در این زمینه تا چه حد به کنترل و درمان این بیماری کمک کرده است یا تشخیص بیماری در مراحل اولیه، بسیار زیاد به بهبود این بیماری کمک خواهد کرد یا نقش امیدواری در بهبود سرطان و طول عمر بیماران چقدر است، نگرانی ها در خصوص درمان ناپذیر بودن سرطان کاهش خواهد یافت.
نحوه ی مواجهه با این بیماری از سوی فرد، خانواده و جامعه نیز عامل مهم دیگری از نگاه پزشکان مشاور است که در درمان یا کنترل این بیماری موثر واقع می‌شود اما به رغم پیشرفت‌های علمی کشور در تشخیص و درمان سرطان، بخش مربوط به نگرش و نحوه مواجهه با این بیماری در جامعه از توجه برکنار مانده‌است.
همچنین به گفته پزشکان و محققان، تشخیص سرطان در مراحل اولیه نیز از دیگر دلایل درمان پذیری انواع سرطان است.
در نتیجه با علم به این موضوع‌ها و تنها با آگاهی از نشانه‌های سرطان و چگونگی برخورد با این بیماری، می‌توان تا حد زیادی از ترس و واهمه نسبت به آن کاست.از سوی دیگر نقش امیدواری در درمان بیماری سرطان، از علل دیگر رهایی و بهبودی از چنگال سرطان است.
  نقش امیدواری در بهبودی سرطان
بررسی نقش امیدواری در بیماران سرطانی، نشان از نتایج مثبت این احساس در زندگی بیماران مبتلا به سرطان دارد.
پزشک و مشاور درمان های حمایتی در گفت و گو با ایرنا تأکید کرد: سرطان، مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد امیدواری باعث ارتقای سلامت معنوی و روانی بیماران مبتلا به سرطان می‌شود.
بیژن نوذری در توضیح نقش امید در بهبودی سرطان گفت: امید یعنی انتظار خیر داشتن؛ این به معنای دست روی دست گذاشتن نیست تا از منبعی که نمی‌دانیم کجاست، چیزی برای ما برسد. منظور از انتظار در این جا، انتظار فعال است. امید واهی یا بیهوده این است که «موضوع حل می شه» اما امید واقعی این است که «می توانم موضوع را حل کنم». امید واقعی ما را از بند آمارها و ارقام نجات می‌دهد.
نوذری تأکید کرد: نگرش ما به یک بیمار سرطانی باید نگرش به انسانی باشد که درماندگی در وجودش نیست بلکه آنها فقط احساس درماندگی می‌کنند.
وی با بیان اینکه هدف از تغییر نگرش و افزایش امید در بیماران سرطانی، تظاهر و فریبکاری نیست، افزود: سرطان هویت نیست. درماندگی و ناامیدی شرایطی هستند که با کمک به خود، به خوبی می‌توان از آن‌ها بیرون آمد. انتظار خیر از منبع خیر داشته باشیم. منبع ما مطلق نیست. باور نادرست این است که گمان می‌کنیم منبع خیر پزشکان و داروها هستند، بلکه این‌ها همگی ابزار خیر هستند. منبع خیر نیستند. چگونگی نگرش به سرطان است که این بیماری را به سمت بهبودی یا بهبودی نیافتن می‌برد.
 باورهای غلط و لزوم تغییر نگرش به بیماری سرطان
تغییر نگرش در خصوص سرطان و آگاهی از چگونگی برخورد با یک بیمار مبتلا به سرطان، یکی از مهمترین اصول مقابله با این بیماری است. به گفته این پزشک، پنهان نگاه داشتن نوع بیماری از بیمار بدترین رفتار نادرست در برخورد با سرطان است؛ چرا که اطلاع از نوع بیماری حق بیمار است تا اگر قرار باشد اتفاقی بیافتد، بیمار کارهای ناتمام خود را انجام دهد و برای باقی مانده ی عمر خود تصمیم بگیرد.
این محقق سرطان می گوید، در این زمینه حتی تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد بیمارانی که از تشخیص بیماری خود مطلع هستند امیدواری بیشتری حتی تا مراحل انتهایی بیماری نسبت به بیماری که از بیماری خود بی اطلاع است، دارند. متاسفانه زمانی که بیمار متوجه می شود که دچار بیماری سرطان شده است، ترجیح می دهد نام دیگری بر روی بیماری خود بگذارد، زیرا سرطان در کشور ما نوعی برچسب محسوب می شود.
وی ادامه داد: زمانی که فرد می گوید من بیماری سرطان دارم، اطرافیان گمان می کنند که این فرد چه گناه کبیره یی مرتکب شده که این طور مجازات می شود و در نتیجه انسان ها ترجیح می دهند در خصوص بیماری خود با دیگران صحبت نکنند و همین امر سبب می شود تا رفته رفته بیمار منزوی شده و به دنبال این انزوا، امیدواری و حمایت اجتماعی خود را از دست بدهد. در حالی که نوع نگرش به بیماری سرطان باید در کشور ما تغییر کند و این بیماری همانند بیماری سرماخوردگی تلقی شود.
رسولی در این میان نقش رسانه های جمعی را در تغییر این نگرش بسیار پررنگ دانست و گفت: حتی اگر در برخی مواقع، اصول درمانی برای برخی بیماران وجود نداشته باشد، به وی گفته نمی شود تا امیدش را از دست ندهد اما از سوی دیگر بر اساس یک سری شاخص ها تلاش می شود تا بیمار باقی مانده ی عمر خود را از لحاظ پزشکی در بالاترین سطح کیفی زندگی به سربرد و برای وی تا آخرین لحظه از امید سخن می گوییم زیرا همیشه احتمال معجزه وجود دارد.

 

 

2هزار و ۳۰۰ نفر در همدان مبتلا به سرطان هستند
 مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان به مناسبت هفته ملي سرطان گفت: بیش از ۲ هزار نفر در استان همدان مبتلا به انواع سرطان هستند که ۴۱ درصد از آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.
شراره نیک‌سیر در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: بر اساس آخرین آنالیز و محاسبه آماری که در سال 93 انجام شده 2 هزار و 338 نفر در استان همدان مبتلا به سرطان هستند که از این بین 1373 نفر معادل 59 درصد را مردان تشکیل می‌دهند. مسئول سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 965 نفر معادل 41 درصد از مبتلایان نیز زن بوده‌اند، افزود: براساس آمار به دست آمده، درصد فراوانی سرطان در استان همدان 131 مورد در هر 100 هزار نفر است.
نیک‌سیر با اشاره به شایع‌ترین انواع سرطان در استان نیز بیان کرد: شایع‌ترین انواع این بیماری در کل جمعیت استان به ترتیب شامل سرطان پوست، معده، پروستات، ریه و مثانه می‌شود.
وی اعلام کرد: با تفکیک جنسیتی بیماران می‌توان گفت که شایع‌ترین انواع سرطان در مردان استان به ترتیب شامل پوست، پروستات، ریه و مثانه و در زنان، شامل سرطان پستان، روده بزرگ، پوست و معده می‌شود.
نیک‌سیر عنوان کرد: شایع‌ترین نوع این بیماری در استان همدان بدون در نظرگرفتن پوست که فاکتورهای ویژه‌ای دارد، سرطان معده به شمار می‌رود که بیشترین درصد مبتلایان را به خود اختصاص داده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com