کلاف سردرگم اعتماد پزشکان با مردم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  97602 تاریخ انتشار:  1398-05-23 - 09:18 تعداد بازدید:  161
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کلاف سردرگم اعتماد پزشکان با مردم

اجتماعی

داستان زیر سوال رفتن اعتماد به پزشکان شاید زمان فوت عباس کیارستمی و پرونده پرحاشیه او آغاز شد. همان زمان که فرزندان مرحوم کیارستمی کلاف سردرگم خطای پزشکی را از دست ندادند و درباره‌اش صحبت کردند. اتفاقی که مثل آتش زیر خاکستر بود و باعث شد مردم درباره تمام مشکلاتشان با جامعه پزشکی حرف بزنند. آنها گفتند پزشکان در بیمارستان‌ها در شأن خود نمی‌بینند که درباره بیماری مراجع با او حرف بزنند و با جواب‌های سربالا خانواده نگران بیمار را از سر باز می‌کنند.
البته این تمام ماجرا نیست، مسئله گرونگه‌داشتن جنازه‌های بیماران به علت عدم تسویه‌حساب بیمارستان، رهاکردن بیماران کارتن‌خواب در بیابان، عدم پذیرش بیماران بدون پول، روی کار‌آمدن صفحات مجازی که در آن پزشکان حوزه‌های مختلف که بیشترین آن را گروه مرجع روانشناسان تشکیل می‌دهد به طور قطع تنها بخشی از اتفاقاتی است که اعتماد مردم را نسبت به جامعه پزشکی کم می‌کند.
پزشکانی که نقدپذیر نیستند آن‌ها که گاه‌و‌بیگاه با استفاده روزافزون از شبکه‌های اجتماعی شاهد رشد قارچ‌گونه ‌شان هستیم همان عده‌ای که تنها ادعای آگاهی و آشنایی نسبت به این امر را دارند و در عمل نظراتی غیرکارشناسی‌شده ارائه می‌دهند که این خود می‌تواند عاملی برای کاهش اعتماد مردم به روانشناسان واقعی و متعهد شود.
تنها کافی است کمی در همین دور و اطراف خودمان چشم بچرخانیم تا لیست شود در مقابل چشمانمان افرادی که رهنمودهاي اشتباه روانشناسان قلابي آن‌ها را با مشکلات عديده‌اي مواجه کرده است.
 زمانی که در برنامه‌های تلویزیونی و در بازار کتاب نشر به سمت‌و‌سویی رفت که نشان دهد روان هم به اندازه جسم نیازمند درمان و احیا است سبب شد تا از همان زمان بازار پزشک‌نما‌ها و روان‌شناسانی که تنها به اعتبار مدرک و نه تجربه کار وارد این عرصه شده بودند داغ داغ شود.
حالا اما با روی کار‌ آمدن صفحات مجازی و اقبالی که این فضا در بین کاربران خود پیدا کرده‌است عاملی شده تا برخي از افراد براي رهايي از بيماري‌هاي خود به مشاوران قلابي در فضاي مجازي روي ‌آورند، چراکه ديگر نه هزينه‌اي پرداخت مي‌کنند و نه نياز به حضور در کلينيک و يا مطب‌هاي روانشناسان وجود دارد!
 بی ثباتی اقتصاد، محرک استقبال از اینستاگرام پزشک‌نما‌ها
یک متخصص روانپزشکی که خواستار حفظ نام خود بود در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام،گفت: متاسفانه شاهد افزايش ويزيت مشاوران و يا روانشناسان نما‌ها هستيم اگرچه هنوز برخي نيز تمايل چنداني به حضور در مطب‌هاي روانشناسان و روانپزشکان ندارند چراکه بر اين گمان نادرست هستند که از قضاوت‌هاي ديگران هراس دارند؛ به‌گونه‌اي که طبق بررسي‌هاي صورت گرفته بسياري از بيماران روحي و رواني و يا همراهان آنها تنها به دليل ترس از ليبل‌زني از مراجعه به روانپزشک واهمه دارند که اين خود نياز به بررسي و آسيب‌شناسي دقيق دارد.
 گرفتاری در گرداب تبلیغات مجازی
وی خاطر‌نشان کرد: با نگاهي گذرا به تبليغات روانشناسان قلابي و غيرمتخصص در فضاي مجازي، به‌راحتي مي‌توان به اين مهم دست يافت که اين دسته از افراد براي جذب هرچه بيشتر بيماران و افرادي که با مشکلات روحي و رواني مواجه هستند از تبليغات اغواکننده و خيره‌کننده بسيار متنوعي استفاده مي‌کنند.
این استاد‌یار دانشگاه افزود: این روش مي‌تواند تمام افراد را حتي براي ثانيه‌اي جذب خود کند، به‌عنوان مثال «بهبود روابط زن و مرد طي يک‌جلسه» و موارد ديگر که هر يک به‌تنهايي مي‌تواند براي افرادي که با اين مشکلات مواجه هستند بسيار جالب به نظر برسد، چراکه در حال حاضر براي از بين بردن مشکلات خود با استفاده از مشاوره و روانشناس متخصص نياز به گذشت زمان به نسبت طولاني دارند که اين مهم در تبليغات زرد و فضاي مجازي ديگر به چشم مي‌خورد.
وقتی مدرک‌گرایی بلای جان مردم می‌شود
وی با بیان اینکه مدرک‌گرايي يکي ديگر از دلايل افزايش مشاوران و روانشناسان غيرمتخصص است، عنوان کرد: بسياري از اين افراد تنها براي کسب درآمد از طريق روش‌هاي ساده و بدون دردسر و يا تحت‌تاثير افراد سودجو اقدام به ارائه مشاوره‌هاي غير کارشناسي مي‌کنند که اين خود مي‌تواند باعث افزايش مشکلات روحي و رواني در ميان افراد جامعه باشد.
وی تشریح کرد: عدم توجه افراد به مدرک تحصيلي مشاوران خود در زمره مهمترين دلايل افزايش آنها در فضاي مجازي شده است، چراکه متاسفانه در حال حاضر بسياري از افرادي که نيازمند به خدمات مشاوره و يا روانشناس هستند تنها به عکس‌ها و متن‌هاي منتشرشده در فضاي مجازي اکتفا مي‌کنند و ديگر به دنبال مدرک تحصيلي اين افراد نيستند که اين خود مي‌تواند تاثير بسزايي در افزايش فعاليت اين‌گونه افراد سودجو داشته باشد.
 بازار داغ مشاوره‌هاي تلفني بدون مجوز
این متخصص روان‌پزشکی افزود: متاسفانه طي سال‌هاي اخير شاهد افزايش مشاوره‌هاي تلفني بدون مجوز هستيم که اين خود بساط سودجويي افراد فرصت‌طلب را گسترده‌تر کرده است، چراکه با نگاهي گذرا به شبکه‌هاي اجتماعي و تبليغات پيامکي و يا فضاي مجازي به‌راحتي مي‌توان به اين مهم دست يافت که افرادی خود را به‌عنوان مشاور و يا روانشناس معرفي مي‌کنند و با راه‌اندازي خطوطي به ارائه خدمات مشاوره‌اي به افراد از طريق تماس‌هاي تلفني دارند که اين خود مي‌تواند باعث جذب هرچه بيشتر افراد نيازمند به اين‌گونه خدمات شود، اين در حالي است که بنا به اظهارنظر مسئولان تا حد امکان استفاده از خدمات مشاوره‌اي تلفني به هيچ‌عنوان توصيه نمي‌شود.
وی با بیان اینکه در صورت نیاز افراد بايد با شماره‌هاي رسمي اعلام شده از سوي سازمان‌هاي ذي‌ربط در تماس باشند، تاکید کرد: مردم باید در نظر داشته باشند هرگونه شماره‌اي که قصد ارائه مشاوره‌هاي تلفني دارند تماسي برقرار نکنند، چراکه متاسفانه در بسياري از موارد نه‌تنها مشکل فرد حل نشده است بلکه مورد سوءاستفاده نيز قرار گرفته که اين خود مي‌تواند تبعات منفي بسياري را نيز به دنبال داشته باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com