حضور بیش از6000 سوادآموز در کلاس‌های آموزشی استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121416 تاریخ انتشار:  1400-10-07 - 09:31 تعداد بازدید:  156
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سواد همدانی‌ها 11درصد بالاتر از میانگین کشوری است
حضور بیش از6000 سوادآموز در کلاس‌های آموزشی استان

اجتماعی

 کرونا تأثیری که بر آموزش داشت تمام ابعاد را دربرگرفت یکی از این بخش‌های آموزشی نهضت سوادآموزی است، جایی که افراد بیسواد تحت‌پوشش قرار می‌گیرند و توانایی خواندن و نوشتن را کسب می‌کنند؛ اما در همدان به واقع چند نفر از این خدمات استفاده می‌کنند؟ مراکز چگونه فعالیت دارند و برای اینکه سوادآموزی گسترده شود آموزش و پرورش چه راهکاری دارد؟
در این خصوص به سراغ احمد آقامحمدی، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی استان رفتیم با همدان‌پیام گپ و گفتی داشته است که در زیر به چکیده‌ای از آن اشاره شده است.

 در استان همدان برای سال جدید که نخستین سال پس از آموزش‌های مجازی در دوران کرونا می‌باشد هدفگذاری آموزشی نهضت سوادآموزی بر چه اساسی تنظیم شده است؟
آموزش و پرورش استان همدان برای سالجاری پوشش ۲هزار و ۴۵۰ نفر در دوره سوادآموزی اصلی، هزار و ۶۰۰ نفر در دوره انتقال و ۲هزار و ۸۰ نفر را هدف قرار داده است تا با بهره‌گیری از ظرفیت شورای پشتیبانی سوادآموزی، شورای آموزش و پرورش، دستگاه‌های طرف مشارکت، مدیران واحدهای آموزشی و معلمان، مؤسسات و تشکل‌های غیردولتی واجد شرایط و سایر توانمندی‌های موجود در سطح شهرستان‌ها، نواحی و مناطق آموزش‌ و پرورش استان همدان و در راستای ارتقای کیفیت آموزشی، برای تحقق کمی این اهداف برنامه‌ریزی و اقدام شده است.

 در شرایط کرونا، وضعیت نهضت سوادآموزی و آموزش‌های شما دستخوش چه تغییراتی شده است؟ چگونه این پیک خلأ ایجاد شده، را برطرف کردید؟
باوجود اینکه پیک کاری زیاد بود، از شبکه آموزش برنامه‌ای برای سوادآموزان تهیه و پخش شد، همچنین از ظرفیت کلاس‌های آنلاین نیز استفاده شد، اما از آنجا که تعداد افرادی که برای کلاس‌های نهضت ثبت‌نام می‌کنند به خودی خود بالا نیست، آموزش حضوری را هم در کنار آموزش مجازی معلمان سوادآموزی انجام می‌دادند و حتی در برخی مواقع کلاس‌ها تنها با یک دانش‌آموز هم برگزار می‌شد.

 محتوای آموزش‌های مجازی چگونه آماده می‌شد؟
توسط آموزشیاران نهضت سوادآموزی آماده و بارگزاری می‌شد و در بیشتر کلاس‌های آنلاین هم برنامه‌های آموزشی توسط معلمان ضبط و در اختیار سوادآموزان قرار می‌گرفت.

 آموزشیاران در این مدت آموزش‌های مجازی داشتند؟ در حوزه مدارس، معلمان به‌صورت خودجوش این آموزش‌ها را داشتند، در سوادآموزی چطور بود؟
بله آموزش‌دهندگان و آموزشیاران، آموزش‌هایی را داشتند و انجام می‌دادند؛ ضمن اینکه ما مراکز یادگیری محلی داریم که در این مراکز سواد و مهارت به خانواده‌های بیسواد آموزش داده می‌شود، بر همین اساس در حال‌حاضر ۱۹ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در سطح این استان فعال است و افراد بیسواد به راحتی می‌توانند از خدمات این مراکز بهره‌‌مند شوند.

 در سال‌تحصیلی جاری چه تعداد سوادآموز تحت‌پوشش آموزش‌های شما قرار گرفتند؟
براساس راهبردهای اجرایی در راستای برنامه ریشه‌کنی بیسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۶ هزار و ۱۳۰سوادآموز امسال در طرح‌های آموزشی مرتبط با سوادآموزی استان شرکت دارند، البته همه این افراد، بیسواد نیستند، بلکه بر اساس تأکید رهبر معظم انقلاب، علاوه بر باسوادی افراد بیسواد، روی تحکیم و تعمیق سواد نیز کار می‌کنیم.

 وضعیت آماری بیسوادی در حال‌حاضر در استان چگونه ارزیابی شده است؟
بر اساس آخرین آمارها حدود ۹۶ درصد از جمعیت این استان باسواد هستند که این آمار ۱۱درصد از میانگین باسوادی در دنیا بالاتر است بر همین اساس استان ما، سال گذشته در ردیف 5 استان برتر کشور در زمینه اجرای برنامه‌های مرتبط با سوادآموزی قرار گرفت.

 یکی از مهمترین گروه‌های سوادآموز در استان دختران و زنان روستایی هستند، برای آنان برنامه خاصی در نظر دارید؟
در این‌خصوص قصد داریم میانگین سواد زنان روستایی در استان را افزایش دهیم که برای امسال باسواد کردن ۵۳۰ نفر از این قشر در دستور کار قرار گرفته است به همین منظور دوره مهارت‌آموزی برای هزار نفر در سطح استان برگزار و در حال‌حاضر علاوه بر تشکیل دوره‌های سوادآموزی، کلاس‌های مهارت‌آموزی، افزایش مهارت اجتماعی و حقوق شهروندی نیز برای سوادآموزان انجام می‌شود.

 برای گروه‌های آسیب‌پذیر، زندانیان و افرادی که ممکن است به هر دلیلی از تحصیل دور مانده باشند و امروزه بیسواد تلقی شوند هم آیا برنامه‌ای دارید؟
در حال‌حاضر ۳۰۰ نفر از زندانیان، در کلاس‌های سوادآموزی شامل دوره‌های سوادآموزی، انتقال و دوره تحکیم این ادار‌ه کل شرکت کرده‌اند و در کل استان همدان ۳۵۰ نفر آموزش‌دهنده وظیفه با سواد کردن افراد را بر عهده دارند، همچنین برای گستردگی آموزش با سوادآموزان به دنبال تعامل با دستگاه‌ها و ارگان‌های مرتبط هستیم که امیدوارم در سالجاری تأثیرات مثبت آن را شاهد باشیم.

 نکته پایانی اگر هست، بفرمایید.
معلمان نهضت سوادآموزی زحمات و تلاش‌های زیادی برای ارتقای سواد خواندن و نوشتن و مهارتی افراد می‌کنند، اما کمتر به چشم می‌آیند بر همین اساس جا دارد به نوبه خود از زحمات و دلسوزی آنان تشکر کنم.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com