لایک بیشتر، رویای ناتمام کودکان امروزی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  84034 تاریخ انتشار:  1396-12-21 - 05:45 تعداد بازدید:  315
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

لایک بیشتر، رویای ناتمام کودکان امروزی

اجتماعی

 کودکان امروزی در به در دنبال لایک در اینستاگرام می‌گردند و این خطری است که آینده سازان کشور را تهدید می‌کند.
تحقیقات روانشناسان نشان می‌دهد که در حال حاضر كودكان در دوره ٨ تا ١٢ سال به تایید طلبی دیگران وابسته هستند.
امروزه به وضوح، افرادی را می‌توان دید که به شدت در حال انجام دادن کارهایی هستند تا مورد توجه یا مورد تأیید اطرافیان خود قرار بگیرند.
این افراد با جملاتی مانند: من چطورم؟ به نظرت فلانی از من خوشش اومد؟ و از این قبیل جملات را شاهد هستیم.اما در این میان، کودکان هم از جلب توجه و تأیید گرفتن از دیگران، مستثنی نیستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛حسن عماری روانشناس كودک و خانواده، با توجه به اینكه این دوره به عنوان دوره «كُما» معروف است، گفت: کودکان در حال رشد در سنین ٨ تا ١٢ سالگی، بیشتر به دنبال تأییدهای اطرافیان هستند. همین امر باعث می‌شود که بیشترین بخش انرژی خود را برای جلب توجه اطرافیان خود صرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: اطرافیان و به ویژه والدین کودکان ۸ تا ۱۲ ساله باید بدانند که در واقع، این دوره، دوره شروع هیجانات فردی است و تمركز آنها بیشتر روی یادگیری و آموزش از اطرافیانشان متمرکز می‌شود و قدرت تاثیرپذیری کودکان در دوره فوق بسیار بالا و قابل توجه‌ است.
این روانشناس حوزه كودک و خانواده، در ادامه اظهار كرد: كودكان بین ٨ تا ١٢ سال، زمان ورود به مدرسه وارد گروه های دوستی می‌شوند و برای باقی ماندن در این گروه‌ها، باید رفتار و عملکرد خود را با خواسته ها و معیارهای مورد پذیرش اعضای گروه، مطابقت بدهند تا در نتیجه از طرف آن‌ها تأیید و پذیرفته شوند.
اما این تایید طلبی این روزها به شکل لایک گرفتن در اینستاگرام خود را نشان می‌دهد. محمد 8 ساله که عاشق لایک گرفتن است ‌می‌گوید: زمانیکه پست‌هایم را لایک می‌کنند یعنی آنها مرا دوست دارند و من هم سعی میکنم عکس‌های بیشتری بگذارم.
آرمین هم که هم سن و سال محمد است می‌گوید: یه آقایی که پیجش را فالو کرده‌ام، یکی از افراد مورد علاقه من است و سعی می‌کنم مثل اون لباس بپوشم.
 حسن عماری در این باره گفت: كودكان بین ٨ تا ١٢ سال به شدت نیازمند دریافت تاثیر اطرافیان خود هستند و یا به قول امروز‌ی‌ها در انتظار لایک ها و نظرات سایر كاربران هستند و آن را نوعی تأیید اجتماعی می‌دانند.
وی تصریح كرد: در حال حاضر فضای مجازی مركز رد و بدل شدن اطلاعات و برقراری ارتباطها است و همچنین باعث شکل گیری سایر دوره همی‌های مجازی در جامعه شده‌است.
این روانشناس اضافه کرد: به دلیل در دسترس بودن فضای مجازی، راحتی ظاهری و ناشناس بودن شخص در این فضا باعث می‌شود كه هر روز بر تعداد کاربران فضای مجازی افزوده شود.
عماری گفت: فضای مجازی، فضایی برای خودآرایی افراد است كه منِ دروغین خود و آرمان‌هایشان را به نمایش می‌گذارند.
وی تأکید کرد: در صورت اینکه افراد وقت خود را صرف دریافت جلب توجه دیگران و تأیید طلبی آن‌ها کنند، این موضوع به تدریج به یک ناهنجاری اجتماعی تبدیل می‌شود.
عماری در ادامه گفت: جلب رضایت اطرافیان مهم ترین موضوع پیش روی کودکان ۸ تا ۱۲ ساله است و تایید طلبی حاکم در بین گروه همسالان و دوستان باعث می‌شود كه افراد برای تایید، انرژی و وقت بیشتری را صرف كنند.
نیاز به محبت، تایید و توجه والدین ودر دسترس بودن والدین از نیازهای اصلی کودکان است.حال زمانی که این نیازهای کودک مهم تلقی نشوند و دیده نشوند و اینکه والدین نتوانند درست و به جا به این نیازها جواب دهند، الگوهای رفتاری تأییدطلبانه و مهرطلبانه را در درون فرزندان به شدت تقویت می‌کنند.
این افراد تا اوایل سن رشد خود که بین 8 تا 12 سال است، بهترین الگوی آنها پدر و مادر است که بعد از آن می‌توان به مدرسه اشاره کرد.
والدین با اشتراک گذاشتن مسائل روزمره خود در صفحه  اینستاگرام، برای مطلع ساختن دیگر افراد از امور شخص خود، باعث می‌شوند فرزندان هم با پیروی از این روش و حرکت، آن را در رأس امور روزمره خود قرار دهند.
یکی از مادران کاربران بین 8 تا 12 سال می‌گوید: اصلا قصد خریدن تبلت برای فرزنم را نداشتم اما با رفتن فرزندم به مدرسه، چون اکثر هم کلاسی‌های او تبلت داشتند، من هم مجبور شدم برای فرزندم بخرم.
وي می‌گوید: البته زمانی که فرزندم می‌خواهد از تبلت استفاده کند، زمان های مشخص شده‌ای هستند و خطری را احساس نمی‌کم، چون فقط در حال بازی کردن آنلاین است.
این در حالی است که بر اساس گزارش «زندگی آنلاین نورتون»، تنها یک سوم از والدین در سراسر جهان از سیستم کنترل والدین و نحوه نظارت بر فعالیت‌های اینترنتی کودکان خود آگاه و بهره می‌گیرند.
همچنین بسیاری از آنها متوجه نیستند، ارتباط آنلاین با بیگانگان در همه محیط‌های اینترنتی امکان پذیر است. حتی در بازی‌های آنلاین هم امکان ارسال پیام فوری و چت با کودکان وجود دارد.
حسن عماری، ضمن اشاره به نقش موثر خانواده در جلوگیری از ایجاد این ناهنجاری اجتماعی گفت: خانواده‌ها با حمایت به موقع از فرزندان خود و محبت کافی به آنها و ارائه یک سری آموزش‌ها، می‌توانند کودکان و نوجوانان خود را از فضاهایی که با چنین ناهنجاری‌هایی روبرو هستند، تا حدود زیادی دور كنند.
عماری، روانشناس کودک و خانواده، در پایان افزود: خانواده‌ها باید تعاملات حضوری، مانند تفریحات سالم و مواردی از این دست را در راس امور خود قرار دهند، زیرا با مدیریت صحیح اوقات فراغت برای فرزندان خود می‌توانند از حضور مستمر آنها در فضای مجازی و فراگیری ناهنجاری‌ها و رفتارهای نامتعارف مثل اینکه منتظر دریافت تایید طلبی دیگران باشند، جلوگیری کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com