سربازان آبی پوش در خط مقدم کووید 19 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106589 تاریخ انتشار:  1398-12-13 - 09:53 تعداد بازدید:  359
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دیوار کوتاه پرستاران در سیل، زلزله و حالا هم کرونا!
سربازان آبی پوش در خط مقدم کووید 19

اجتماعی

 آمار قربانیان کرونا هر روز، روند تصاعدی‌تری به خود می‌گیرد تا جایی که هزار و ۵۰۱ نفر مبتلا و ۶۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند، اما این‌ها آماری است که از سوی رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام می‌شود در حالی که به نظر می‌رسد آن سوی اخبار ‏رسمی، آمارها قابل تأمل است.
‏براساس آنچه مسئولان در روزهای گذشته اعلام کرده‌اند در خوشبینانه‌ترین حالت تا عید و در بدبینانه‌ترین حالت تا پایان اردیبهشت و حتی خرداد ممکن است، این بیماری به طول انجامد.
این درحالی است که در روزهای گذشته تعطیلی مدارس و اماکن پرتردد اتخاذی برای جلوگیری از گسترش بیشتر شیوع این بیماری به شمار رفته است و سخنگوی دولت معتقد است مطابق تماس‌های مردمی مدارس تا آخر این هفته تعطیل خواهد بود.
علی ربیعی همچنین می‌افزاید در صورت لزوم پنجشنبه یا جمعه صبح درجلسه تصمیم‌گیری خواهیم کرد. من از طرف دولت از سازمان صدا و سیما سپاسگزاری می‌کنم که برای آموزش از راه دور تدابیری آغاز کردند.
 با وجود روند تصاعدی ابتلا به کرونا ‏و موارد فوتی آن و از طرف دیگر هراسی که به جان مردم افتاده، وزارت بهداشت با قرنطینه کردن موافق ‏نیست، با این توضیح که: «چینی‌ها هم از قرنطینه راضی نبودند. قرنطینه کردن تبعاتی دارد.» ملاحظات ‏وزارت بهداشت در اعلام آمارها، با انتقاد رسانه‌ها و برخی مسئولان ‏همراه شده است.
در استان همدان هنوز بیرون آمدن اطلاعات از منابع رسمی قطره‌چکانی است و کماکان انگشت اتهام محافظه‌کاری به سوی وزارت بهداشت است با این حال شنیده‌ها آمار مبتلایان به کرونا در همدان را بیش از مرز 20 نفر و قربانیان را حدود 8 نفر می‌داند این در حالی است که همچنان معاونت بهداشت علوم‌پزشکی مرگ 2 نفر را تأیید  و از گفتن آمار مبتلایان خودداری می‌کند.
‏حالا اما در دایره مبتلایان به کرونا که هر روز هم بزرگ‌تر می‌شود، کادر درمان هم دیده می‌شوند، پرستاران و ‏پزشکانی که در روزهای گذشته، بیماران مشکوک و قطعی را پذیرش و مداوا کرده‌اند. از گوشه و کنار ‏خبرهایی از ابتلای نیروهای کادر درمان در بیمارستان‌های پذیرش‌کننده بیماران مشکوک به گوش می‌رسد که مستندترین آن هم مرگ پرستار لاهیجانی، نرگس حاجعلیزاده است.
در همدان هم گلایه پرستاران در بیمارستان‌های در نظر گرفته شده برای پذیرش کرونا به‌ویژه سینا که مرکز رسمی درمان این ویروس در استان شناخته شده است هم جای تأمل دارد.
یکی از پرستاران این بیمارستان معتقد است که هیچ‌کس به اندازه کادر درمان در معرض ابتلا به کرونا قرار ندارد.
ف. م، هم مانند پزشکان و پرستاران سایر بیمارستان‌ها تأکید می‌کند که امکانات بیمارستانی برای حفاظت از کادر درمان کافی نیست و در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما می‌گوید: بخش‌هایی از بیمارستان برای بستری‌کردن بیماران مبتلا به کرونا تخلیه شده، این درحالی است که این بیمارستان مرکز تخصصی بیماری‌های تنفسی نیست.
به گفته وی متخصصان عفونی در بیمارستان‌های همدان بیش از دیگر کادر درمان در معرض این بیماری قرار دارند، آن‌طور که اطلاع دارم و به گوش می‌رسد یکی از پرستاران بیمارستان هم آزمایشش مثبت اعلام شده است.
یکی از رزیدنت‌های این بیمارستان نیز می‌گوید: کادر درمانی با کمبود امکانات مواجه است و در بسیاری از مواقع ماسک‌ها تخصصی نیست، همان معمولی‌ها هم تعدادشان کم است و به تعداد نیست، درحالی‌که ماسک‌های معمولی برای پیشگیری از انتقال بیماری تا فاصله یک متری در نظر گرفته می‌شود.
وی افزود: شرایط ایزوله به‌طور کامل رعایت نمی‌شود و حتی کادر درمانی ما در بیمارستان با مشکل پوششی ضد نفوذ همراه هستند.
یکی از نیروهای درمان بیمارستان بوعلی می‌گوید: این بیمارستان از همان روزهای نخست اعلام شیوع این بیماری، ماسک و اقلام ویژه برای ١٠٠ نفر از نیروهای بیمارستان خریده، این در حالی است که این بیمارستان مرکز پذیرش‌کننده بیماران مبتلا به کرونا نیست.
وی که خواستار حفظ نام خود بود، می‌گوید: برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی قصد دارند به اجبار پرسنل بیمارستانی را به مراکز پذیرش‌کننده بیماران مبتلا به کرونا، منتقل کنند.  با گذشت چیزی حدود 15 روز از اعلام نخستین قربانیان کرونا، پزشکان و پرستاران حالا بیشترین خطر ابتلا را دارند تا جایی که دبیرکل خانه پرستار، نگران سلامت پرستاران است و معتقد است که پرستاران بیشترین خدمات بهداشتی درمانی را به بیماران ارائه می‌دهند و در صف نخست درمان قرار دارند، به همین دلیل بیشترین خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر را دارند.
این در حالی است که در برخی بیمارستان‌های استان ما، از پرستاران و پزشکان خواسته‌اند تا ماسک نزنند زیرا ممکن است این اتفاق به نگرانی سایر بیماران منجر شود، درحالی‌که این مسأله سلامت کادر درمان را با خطر مواجه می‌کند.
بنابر گفته یکی از پرستاران مراقبت بیماران کرونا در بیمارستان‌های همدان امکانات تشخیصی کافی تا چند روز گذشته در اختیار نبود به‌طوری‌که برای تشخیص آزمایش افراد مبتلا آزمایش‌ها به تهران فرستاده می‌شد، به عبارتی می‌توان گفت امکانات به‌طورکلی در این بیمارستان کم است.
س. ر می‌افزاید: با توجه به نبود کیت‌های تشخیصی کافی، درمانگران نمی‌توانند موارد ابتلای قطعی را اعلام کنند و هر کس هم که مشکوک است، از او آزمایش می‌گیرند که این آزمایش بسیار مقدماتی است و خیلی نمی‌توان به نتیجه آن اطمینان پیدا کرد.
یکی دیگر از رزیدنت‌ها نیز ابراز گلایه می‌کند که بسیاری از پزشکان خودشان برای معالجه بیماران نمی‌آیند و اینترن‌ها را می‌فرستند.
وی افزود: متأسفانه با اینکه درحال‌حاضر پرستاران و کادر درمان در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند اما کمتر توجهی به سلامت آن‌ها می‌شود تا جایی که در برخی موارد شاهد کمبود سهمیه اقلام بهداشتی اختصاص داده شده به آن‌ها هستیم از طرفی کمیاب شدن ماسک و الکل در سطح شهر عاملی که برخی افراد از اموال عمومی بیمارستان مصارف شخصی کنند و حتی از سهمیه پرستاران زده و برای دوستان و آشنایان خود از آن استفاده کنند.  پرستار بخش آی.سی.یو یکی از بیمارستان‌های شهر هم می‌گوید: ما در بیمارستان از 8 صبح تا آخر شب شیفت هستیم و گلایه‌ای نیست زیرا خدمت‌رسانی به مردم را از هر چیزی واجب‌تر می‌دانیم اما در این میان برخی بی‌مهری‌ها قابل چشم‌پوشی نیست.
وی افزود: متأسفانه مسئولان شیفت و مدیران بین بخشی بیمارستان آنگونه که باید به سلامت پرستاران توجه ندارند و در مقابل تقاضاهای آنان برای تجهیزات بهداشتی رفتار‌های نامناسبی بروز می‌دهند.
 آخرین خبرها از کرونا
بنابر گفته سخنگوی دولت سررسید وام‌های مرتبط با کسب‌وکارها و برخی دیگر از وام‌ها، 2 ماه به عقب می‌افتد.
علی ربیعی گفت: برای کاهش فشار بر مردم مقرر شد سررسید وام‌های مرتبط با کسب و کارها و برخی دیگر از وام‌ها، 2 ماه به عقب بیفتد. این مسأله فردا در شورای عالی پول و اعتبار مطرح و تصمیم‌گیری می‌شود و همتی، رئیس بانک مرکزی اطلاع‌‌رسانی‌های لازم را انجام می‌دهد.
سخنگوی دولت با اعلام اینکه مقرر شد برای استمهال بدهی‌های مالیاتی تسهیلاتی ارائه شود، ادامه داد: اگر لازم بود در جلسه سران قوا مطرح می‌شود. هرچند فکر می‌کنیم اختیارات لازم در دست دولت هست و تا آخر هفته در این باره تصمیم‌گیری می‌شود.
 بیمه سلامت متوقف نمی‌شود
ربیعی با بیان اینکه دولت مقرر شده تا درباره تشکیل مجامع شرکت‌های بورسی و حل مشکلات بیمه‌ای تا آخر هفته تصمیمات حمایتی از سوی دولت اتخاذ شود، گفت: از جمله مسائل دیگر مطرح شده هزینه درمان بیماری برای مردم بود که مقرر شد بیمه سلامت متوقف نشود و در این‌باره هم به مردم به‌ویژه طبقات آسیب‌پذیر فشاری وارد نخواهد شد.
سخنگوی دولت با اشاره به رفع ممنوعیت واردات و لغو سود بازرگانی برای کالاهای مرتبط با کرونا، تأکید کرد: اعمال محدودیت صادرات در این رابطه به وزارت «صمت» واگذار شد. وزارت‌خانه‌های «صمت» و بهداشت گزارش دادند که برای رفع کمبود اقلام بهداشتی ۱۰۷ کارگاه جدید راه‌اندازی و تغییر کاربری برای تولید مواد ضدعفونی ساده داده شده است.
وی ادامه داد: همچنین طبق گزارشی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه داد تولید ماسک‌های نانو n۹۵ ویژه پرسنل بیمارستانی نیز تا پایان هفته به روزی ۳۰۰ هزار عدد خواهد رسید و تمامی دستگاه‌های تولید این ماسک‌ها در داخل کشور است.
 تعرفه واردات ماسک را کاهش دادیم
ربیعی گفت: تعرفه واردات ماسک را کاهش دادیم. بیش از 700 داروخانه در سراسر کشور برای فروش ژل ضد عفونی و ماسک اعلام شده است. در کارخانه‌هایی که الکل و ماسک تولید می‌کنند ناظران مستقر شدند. آمارهای تولید این محصولات به وزرات‌خانه بهداشت و درمان و وزارت‌خانه «صمت» گزارش داده می‌شود.  وی خاطرنشان کرد: از مردم شریف می‌خواهم از فروشگاه‌های آنلاین هم استفاده کنند که چرخه کسب و کار تعطیل نشود. درباره تولید الکل روزانه 400 هزار لیتر تولید می‌شود. ما در این زمینه کمبودی نداریم و خطوطی که تغییر خط دادند روز به روز گسترده‌تر می‌شوند. تولید مواد شوینده هم گسترده‌تر شده و حتی در متروها هم به مردم ارائه داده می‌شود.




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com