1403-01-181403-01-28bool(false) عذاب روستاییان برای تهیه دارو در کبودراهنگ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74091 تاریخ انتشار:  1395-07-25 - 05:45 تعداد بازدید:  3872
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عذاب روستاییان برای تهیه دارو در کبودراهنگ

اجتماعی

■ رقابت داروخانه‌هاي خصوصي و دولتي، مردم را دچار مشكل مي‌كند
 كبودراهنگ- عظيمي‌مجذوب- خبرنگار همدان‌پيام: «با دفترچه‌هاي بيمه خدمات درماني روستايي بدون ارجاع پزشك درمانگاه نمي‌توان از بسياري از داروخانه‌ها، دارو دريافت كرد؛ مگر اينكه پزشك درمانگاه، بيمار را با كد ارجاع (مهر و امضاي ارجاعي) به پزشك متخصص ارجاع دهد. باید پزشك متخصصی كه با بيمه خدمات درماني همكاري و قرارداد همكاري داشته باشد، بيمار را ويزيت و براي او دارو تجویز کند و اين امر براي بيماران، طي كردن مراحل زيادي را دربر دارد كه موجب صرف هزينه و وقت براي بيماران خواهد بود.»
اين مطلب سخنان مردي 53 ساله‌ کبودراهنگی بود که با مراجعه به يك داروخانه بخش خصوصي مطرح کرد؛ داروخانه‌ای که از پذيرش دفترچه بيمه او امتناع مي‌كرد. وی از اهالی یکی از روستاهای بخش گل‌تپه است که به اجبار، راهش به شهر کبودراهنگ افتاده است و حالا برای این وضعیت درمانده بود. از طرفی داروخانه هم علت را قرارداد نداشتن با بيمه خدمات درماني روستايي اعلام می‌کند.
 زحمت بیماران روستایی بیشتر می‌شود
مسئول یکی از این داروخانه‌ها به خبرنگار همدان‌پیام مي‌گويد: بيش از 90 درصد جمعيت روستاهاي شهرستان كبودراهنگ تحت پوشش بيمه خدمات درماني روستايي هستند كه از زيرشاخه‌هاي بيمه سلامت است و از خدمات بيمه خدمات درماني روستايي برخوردارند و اين بيمه به طور مستقيم با دانشگاه علوم پزشكي استان قرارداد مي‌بندد تا به بيماران خدمات ارائه دهند؛ به طوري كه داروخانه‌هاي بخش خصوصي با دانشگاه قرارداد همكاري مي‌بندند و مستندات خدمات‌دهي‌‌اش- كه برگه‌هاي دفترچه‌هاي خدمات درماني روستايي است- را به دانشگاه علوم پزشكي استان خود مي‌دهند و دانشگاه هزينه ارائه شده توسط داروخانه‌ها را از بیمه دريافت و به داروخانه‌ها پرداخت مي‌كند و دانشگاه نقش واسطه‌اي را دارد كه علاوه بر تحميل هزينه به بيمار و داروخانه‌هاي بخش خصوصي، مراحل خدمات‌گيري بيمار را افزايش مي‌دهند.
 واگذار نشدن داروخانه‌های دولتی به خصوصی
وی که نخواست نامش آورده شود، ادامه می‌دهد: با اجراي طرح تحول نظام سلامت براي ارائه خدمات بيشتر و بهتر به مردم، داروخانه‌هاي كشور به بخش خصوصي واگذار شده است تا با عقد قرارداد و تفاهمنامه همكاري با بيمه‌هاي مختلف به مردم بيشترين خدمات را با كمترين هزينه ارائه دهند و دولت با طرح تحول نظام سلامت به صورت پرداخت يارانه‌اي (دارو و درمان) سلامت تحميل هزينه درمان را از دوش مردم برمي‌دارد؛ اين در حاليست كه بيشتر داروخانه‌هاي شهرستان كبودراهنگ به‌ويژه شهر شيرين‌سو و گل‌تپه- كه با سرمايه بخش خصوصي راه‌اندازي شده- هنوز نتوانسته با دانشگاه علوم پزشكي- كه مجري طرح تحول است- قراردادي مبني بر ارائه خدمات به دارندگان دفترچه خدمات درماني روستايي داشته باشد.
به گفته یکی دیگر از داروخانه‌داران، با توجه به اينكه مقرر شده بود داروخانه‌هاي بخش دولتي هم به بخش خصوصي واگذار شود تا خدمات يكساني ارائه دهند و دانشگاه علوم پزشكي كه مسئولیت داروخانه‌هاي دولتي را برعهده دارد، حاضر به واگذاري اين مراكز به بخش خصوصي نشده است. در حالي كه طبق بند 16 آيين‌نامه وزارت بهداشت و درمان براي واگذاري داروخانه‌ها به بخش خصوصي در مناطق محروم، در صورتي كه بخش خصوصي در فاصله كمتر از 500 متر از داروخانه بخش دولتي تأسيس شود، داروخانه بخش دولتي موظف است اين بخش خود را تعطيل کنند و از داروخانه بخش خصوصي بهره‌مند شوند.
 صرف هزینه و زمان روستاییان برای دریافت دارو
يكي از شهروندان شيرين‌سو كه در اين داروخانه‌ها حضور داشت، مي‌گويد: در رقابت بين داروخانه‌هاي دولتي و خصوصي، تنها كسي كه از گرفتن خدمات به ‌موقع و با هزينه مناسب محروم مي‌شود بيماراني هستند كه بايد مراحل زيادي را براي دريافت داروي خود با قيمت مناسب‌تر طي كنند و واسطه‌اي مثل پزشك متخصص و كد ارجاع و دانشگاه علوم پزشکي براي پرداخت هزينه به داروخانه براي دارندگان دفترچه‌هاي بيمه خدمات درماني روستايي، فقط هزينه و زمان دارد.
وی ادامه می‌دهد: همچنين پزشك معتمد بيمه سلامت يا همان خدمات درماني كه در درمانگاه‌هاي روستايي مستقر است، دارويي را به بيمار مراجعه‌كننده تجويز مي‌كند كه ليست آن را قبلاً از دانشگاه علوم پزشكي سفارش گرفته و اين اقلام دارو كمتر از 460 مورد است و كمتر پيش مي‌آيد پزشك درمانگاه دارويي را به بيمار نسخه دهد كه در داروخانه‌اش (داروخانه درمانگاه) نداشته باشد. يعني بيمارانی كه داروي آن در داروخانه روستا يا مركز بهداشت خودشان موجود نباشد، بايد با كد ارجاع به متخصص مراجعه کنند؛ در حالي كه همان پزشك مي‌تواند در صورت داشتن اقلام دارويي بيشتر در همانجا دارو را برای بيمار (بیماری که سطح آن يك است) تجويز کرده و درمان کند.
 راه‌اندازي داروخانه خصوصي به شرط ضوابط دانشگاه
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان همدان با تشريح وظايف سازماني بيمه و دانشگاه مي‌گويد: بيمه سازمان مستقلی است كه با افراد، ارگان‌ها و نهادها و خود داروخانه‌ها قرارداد همكاري مي‌بندد و در صورت ارائه خدمات مورد نظر به افراد و نهادهاي تحت پوشش هزينه‌هاي خدمات را پرداخت کند. بیمه سلامت و زيرشاخه آن يعني بيمه خدمات درماني هم با دانشگاه علوم پزشكي استان براي ارائه خدمات پزشكي، بهداشتي، درماني در روستاها و... قراردادي دارد كه دانشگاه موظف به انجام تعهدات خود طبق قرارداد عقد شده بوده و ارائه خدمات داروخانه‌ها يكي از اين خدمات است.
بنابراين داروخانه‌هاي بخش خصوصي مي‌توانند با تمام بيمه‌ها، تفاهمنامه‌هاي همكاري منعقد کنند و در مقابل با ارائه خدمات تعهد شده در قراردادهاي خود به افراد تحت پوشش، بيمه با بيمه‌هاي مورد نظر خود همكاري هزينه‌هاي خدمات‌دهي خود را مستقيم از بيمه دريافت کند.
سید حبیب‌ا... موسوي‌بهار در خصوص واگذاري داروخانه‌هاي دولتي به بخش خصوصي هم تأکید کرد: در صورتي كه بخش خصوصي بتواند تمام شرايط و ضوابط مدنظر دانشگاه علوم پزشكي را رعايت كند و متعهد به ارائه خدمات طبق خواست دانشگاه باشد، راه‌اندازي می‌شود و در صورت راه‌اندازي، داروخانه دولتي تعطيل و داروخانه بخش خصوصي فعاليت خواهد كرد.
وی معتقد است: متأسفانه اكثر داروخانه‌هاي بخش خصوصي نتوانسته‌اند همسو و منسجم با اهداف دانشگاه براي ارائه خدمات درست و به موقع به مردم عمل کنند، بنابراين داروخانه‌هاي بخش دولتي بايد به فعاليت خود ادامه دهند تا مردم دچار مشكل نشوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com