1403-01-271403-02-06bool(false) تنش‌های خانگی در روزهای طولانی قرنطینه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  107522 تاریخ انتشار:  1399-01-28 - 08:55 تعداد بازدید:  238
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تنش‌های خانگی در روزهای طولانی قرنطینه

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 کرونا این روزها علاوه بر این‌که با جان بسیاری از افراد بازی می‌کند آثار زیان‌باری نیز بر روح و روان افراد گذاشته و موجب اختلافات عمده‌ای در بین اعضای خانواده شده است. با توجه به همه‌گیر شدن آن در سراسر دنیا، دولت ایران تصمیم گرفت تا به‌گونه‌ای از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کند که همین موضوع به ماندن مردم در خانه‌ها منجر شد و با شعار «در خانه بمانیم تا ایمن بمانیم» به تشکیل یک قرنطینه همگانی منجر شد، اما در همین رابطه با ادامه‌دار شدن دوره کرونایی و طولانی‌شدن روزهای قرنطینه خانگی آمار مشاجره‌های خانوادگی و خشونت‌های خانگی نیز افزایش یافته است، خشونت‌هایی علیه زنان، مردان و خشونت‌هایی نسبت به کودکان را دربر داشته است.
این پدیده حاصل مشکلات اقتصادی و فشارهای روحی، روانی مربوط به گسترش این بیماری است که به تنش‌ها و چالش‌هایی در امور زندگی منجر شده است که در این رابطه سازمان بهزیستی کشور با پشتیبانی مددکاران اجتماعی به شماره‌های 123 و 1480، اورژانس اجتماعی دایر کرده است که به‌صورت شبانه روزی پاسخگوی مشکلات مردم هستند.
 مهارت ارتباطی جزو مهارت‌های ده‌گانه زندگی است
معاون اجتماعی فرهنگی اجتماعی شهرداری شهر همدان در این‌باره بیان کرد: حضور بلندمدت زن و شوهر در خانه، مانند تیغ دولبه است که برای کانون خانواده هم فرصت و هم تهدید است، در زندگی و روابط انسان‌ها، معیارهای متأثر از عوامل متعددی وجود دارد که به بهداشت روان افراد کمک می‌کند و هرچه شدت این عوامل زیادتر باشد تأثیراتش هم بیشتر خواهد بود، عواملي هم‌چون برآورده نشدن نيازهاي اوليه، ناكامي، استرس مداوم، يادگيري، مسائل اجتماعی و رسانه‌های جمعی و... که از عمده‌ترین تأثیرگذاران بر بهداشت روانی است.
حسین رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ما عنوان کرد: مهارت ارتباطی جزو مهارت‌های ده‌گانه زندگی است ولی اگر در خانواده، زن و شوهر هردو یا یکی‌از آن‌ها این مهارت را نداشته باشند با کوچکترین اختلاف جزئی دچار تنش‌ها و چالش‌هایی می‌شوند که به رویارویی و خشونت‌های جدی روانی در محیط خانواده منجر می‌شود.
وی معتقد است مهارت‌های خانوادگی جزو مهارت‌های ضروری محسوب می‌شود و با توجه به این‌که آمار مشاجره‌های خانوادگی بالاست و ریشه در ناآگاهی کافی در مهارت‌های ارتباطی دارد، متغیرهای ناکامی در مسائل اقتصادی که فشارهای مضاعفی را در بین افراد به‌وجود آورده و موجب پایین آمدن آستانه تحمل افراد شده است اما با داشتن توکل و توسل و آرامش روحی و تسکین قلبی که در گذر زمان آموخته می‌شود، نبود آن را می‌توان جبران کرد.بهترین راه برای آگاهی و هوشیاری خانواده اطلاع‌رسانی است که از طریق سامانه اورژانس اجتماعی به‌صورت رایگان برای مواجهه با این پدیده اطلاع‌رسانی و راهنمایی لازم انجام می‌گیرد.
این پژوهشگر به این نکته اشاره کرد: با توجه به این شرایط که افراد خانواده زمان زیادی را با یکدیگر در خانه سپری می‌کنند و همین موضوع سبب می‌شود که مدیریت خانواده در چنین شرایطی دشوار شود، ما برای نخستین‌بار است که با چنین بحرانی روبه‌رو شده‌ایم و به‌دلیل نداشتن تجربه کافی در این زمینه، فشارهای روحی و روانی روی افراد خانواده است که درنهایت به پرخاشگری و خشونت منجر شده است.
 کرونا اختلاف‌های خانوادگی را افزایش داد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان با اشاره به این نکته گفت: تأکید بر خانه‌نشینی مردم به‌منظور شکست این ویروس، موجب افزایش محسوس بروز اختلاف‌های خانوادگی بین زوجین در همدان شده است.
حسن خانجانی در گفت‌‌‌وگویی با ایرنا اظهار کرد: اخطار افزایش تنش‌های خانوادگی در دوران قرنطینه پیش‌از عید نوروز در ستاد مدیریت و مبارزه با ویروس کرونا مطرح و مقرر شد که دانشگاه علوم پزشکی همدان در این زمینه پیگیر شود.
وی افزود: ماندن زن و شوهر در خانه در کنار بروز یکسری مشکلات اقتصادی ناشی از بیکاری سرپرست خانواده، مطالبات زن خانواده و نداشتن پول برای رفع این نیازها، به بروز اختلاف بین زوجین منجر می‌شود.
خانجانی اظهار کرد: باید خانواده در این موقعیت همدیگر را درک کنند و با توجه به برخی کمبودها و بیکاری همسر، او را در سپری کردن این روزها تا زمان شکست کرونا و بازگشت وضعیت به شرایط عادی یاری دهند.
 راه‌اندازي خط تلفن 123 اورژانس اجتماعي به‌صورت شبانه‌روزی
کارشناس مسئول آسیب‌های اجتماعی، مشاجرات خانوادگی را عامل تنش‌های قرنطینه خانگی دانست و در این‌باره بیان کرد: در بحث قرنطینه خانگی به‌دلیل این‌که اعضای خانواده ساعت‌های طولانی را در یک فضای محدودی در کنارهم سپری می‌کنند و با توجه به محدود شدن سرگرمی‌ها و کاهش درآمد و مسائل اقتصادی و قرنطینه خانگی شرایط خاص خود را دارد، انسان‌ها به آن عادت نداشته و در این شرایط قرار نداشتند منجر به اختلافات و کم‌حوصله شدن افراد شده است.
الهام آزادنام افزود: ما در موضوع خشونت‌های خانوادگی افزایش آماری چندانی نداشتیم و بیشترین مسأله مربوط به همین مشاجرات خانوادگی است که درگیری‌های لفظی و کلامی را در بین اعضا ایجاد کرده است.
وی در ادامه با بيان اين كه راه‌اندازي خط تلفن 123 اورژانس اجتماعي به‌صورت شبانه‌روزی در 3 شیفت با راهنمایی مددکاران اجتماعی پاسخگوی مشکلات و آسیب‌های اجتماعی هستند.
یکی دیگر از مددکاران اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بیشترین تماسی که با ما گرفته می‌شود، مطرح کردن مشکلاتی اعم از مشکلات اقتصادی است که فشار روانی حاصل از وحشت این بیماری به تعطیلی کسب‌وکارها و بیکاری منجر شده و خشونت خانگی را تشدید کرده است و تأثیرآن را روی روابط خانواده می‌گذارد.
فاطمه بهنام‌جو ادامه داد: از طرف دیگر چون افراد زمان بیشتری را در کنار هم هستند و مهارت‌های ارتباطی بین افراد پایین آمده است و به‌دلیل این‌که تحت فشارهای روحی و روانی و ترس از ابتلا به این بیماری هستند، سبب ایجاد تنش‌های زیادی شده است، تبعات روانی این مسأله موجب شده است که همه به کوچکترین مسائل واکنش‌های تندی نشان دهند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com