تناقض‌ها در سن قانونی ازدواج باید حل شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75365 تاریخ انتشار:  1395-10-14 - 05:45 تعداد بازدید:  146
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تناقض‌ها در سن قانونی ازدواج باید حل شود

اجتماعی
 مدیرعامل جمعیت امام علی(ع) با بیان اینکه مخالف ولایت و اذن پدر در ازدواج فرزندان نیستیم، گفت: مشکل ما سن ازدواج پایین نیست. بلکه مشکل ما تبعات ازدواج در سنین پایین برای جامعه و برای خود کودکان هست. 
زهرا رحیمی در مورد شائبه فمنیستی شدن قضیه ازدواج دختران گفت: در مورد ازدواج کودکان چه دختر و چه پسر صحبت کرده‌ایم و آسیب ازدواج کودکان در پسران هم بالاست. مثلاً در خانواده‌های کولی دختر و پسر در سن ۱۲، ۱۳ سالگی با هم فرار و ازدواج می‌کنند و باعث تکرار چرخه کار کودک و ازدواج کودک می‌شوند.
وی ادامه داد: مسئولان اخیراً آماری ارائه کردند که ۱۱ میلیون از جمعیت کشور حاشیه‌نشین هستند که رقم پایینی نیست. معضل ازدواج کودک را بیشتر در حاشیه شاهدیم و در بالاشهر کمتر است. ریخت‌شناسی ازدواج کودک به صورت معاوضه دختران با مبلغی پول است.
وی بیان کرد: ازدواج امری شخصی است تا جایی که نظم عمومی و مناسبات اجتماعی را بر هم نزند. ازدواج کودک مناسبات اجتماعی را تحت شعاع قرار می‌دهد. اکثر این بچه‌هایی که در سن کم ازدواج می‌کنند، سرپرست و ولی معتاد دارند. این دختر که در ۷ سالگی ازدواج می‌کند و ۱۲ سالگی بچه‌دار می‌شوند تا 30 سالگی ۷، ۸ فرزند به دنیا می‌آورد. این کودکی که خودش در دوران کودکی کار می‌کرده است حالا بعد ازدواج بچه‌های کوچکش را به جای خود به گدایی می‌فرستد. این به طور مداوم در حال تکرار است.
رحیمی گفت: دختری که در سن پایین ازدواج کرده جامعه مهارتی برای تشکیل خانواده به او آموزش نداده است. اگر قرار است دختران و پسرانمان در ۱۳ سالگی ازدواج کنند باید سیستم آموزش‌وپرورش و جامعه تغییر کند مراودات اجتماعی باید تغییر کند. لبه تیغ سنت و مدرنیسم هستیم اگه مدرنیست را قبول کرده‌ایم پس باید قوانینمان مطابق با آن باشد اگر قرار است به سنت برگردیم المان‌ها هم باید به سنت بازگردد. بچه در مدرسه جغرافی و تاریخ تا سوم می‌خواند بعد در ۹ سالگی می‌خواهد ازدواج کند و مهارت فرزندپروری و مهارت‌های زندگی و دانش و بینشی را که برای زندگی نیاز دارد به او داده نشده. بعد از تعداد بالای تولد به فروش کودک در خانواده‌ها می‌رسیم و با اعتیاد پدر به تن‌فروشی زن خانواده برای تأمین هزینه‌ها می‌رسیم و همه این مسائل با هم در ارتباطند و این مسائل با تشکیل یک سلول جدید تشدید می‌شود. یعنی سلول مخرب را تکثیر می‌کنیم.
وی ادامه داد: اگر ازدواج به تنهایی راه حل آسیب‌های اجتماعی بود، خیلی از کشورهای دنیا این الگو را به کار می‌بستند. چرا در کل دنیا سن قانونی ازدواج در حال بالا رفتن است؟ آیا دشمن مردمشان هستند؟ چرا در ۱۰۱ کشور جهان ازدواج زیر ۱۶ سال نداریم؟ خیلی از اینها مسلمان هستند. ما صرفاً داریم بر اساس بلوغ جنسی که البته بلوغ جنسی هم محرز نیست در سن ممیزی اتفاق بیفتد قضاوت یک طرفه می‌کنیم.
به گزارش مهر، مدیرعامل جمعیت امام علی در خصوص تناقضات سن قانونی در کشور گفت: تناقضاتی در این مسأله هست که پاسخ گویی نداریم. اگر دختر ۱۳ سال به بلوغ می‌رسد چرا پس حق رای و حق ادعا در دادگاه و باز کردن حساب را ندارد؟ اگر عقلش ناقص است، پس چرا اجازه ازدواج دارد؟ این تناقض وجود دارد. ما اذن ولی را زیر سؤال نبردیم. اما می‌گوییم سن ازدواج از ۱۳ یا ۱۵ سال به بالا باشد و همراه اجازه سرپرست و ولی. ما بین شرع و عرف و قانون تعارضی نمی‌بینیم. شرع نبایدها را صریح بیان کرده است اما ما سؤالمان حال روی بایدهاست. وضعیت مطلوب و آنچه باید باشد. شرع کف را مشخص می‌کند یعنی زیر سنی که شرع می‌گوید دیگر مطلقاً نمی‌توان ازدواج کرد اما بالاتر از آن را با توجه به مسائل اجتماعی، آسیب‌ها و نظم عمومی باید در نظر گرفت. متأسفانه در حال حاضر برای ازدواج کف سن ازدواج مشخص نشده است.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com