همدان نخستین استان تاب‌آورکشور شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  115162 تاریخ انتشار:  1399-10-25 - 09:21 تعداد بازدید:  323
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدان نخستین استان تاب‌آورکشور شد

اجتماعی

■  راه‌اندازی دبیرخانه کشوری شهرهای تاب‌آور در همدان

■ معاون رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: رویکرد اصلی تاب‌آوری طراحی با آسیب‌پذیری کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتر است

تاب‌آوری موضوعی مهم است که می‌تواند بر رشد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اثر بگذارد و یکی از ارکان اصلی و مهم مصوبه ارزیابی اجتماعی پروژه‌هاست و این الزام وجود دارد که در شهر و استان هر پروژه‌ای که اجرا می‌شود از نظر تاب‌آوری بررسی شود تا حداقل با بحران ناشی از پروژه برخورد نشود.
دبیرخانه کشوری شهرهای تاب‌آور با حمایت سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و سایر شهرداری‌ها به‌طور رسمی به شهرداری همدان واگذار شد.
نشست ویدئوکنفرانسی برنامه‌ریزی تبیین تاب‌آوری شهرهای استان و نحوه اقدامات دبیرخانه در همدان با حضور معاون رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و مدیران کشوری و استانی به‌منظور ارائه طرح برنامه‌ریزی تبیین و همکاری اجرایی تاب‌آوری شهرهای استان همدان تشکیل شد.
معاون رئیس مدیریت بحران کشور روز گذشته در این مراسم با بیان اینکه تأمین ایمنی و افزایش تاب‌آوری شهری نیازمند وجود ساختار‌های مدیریتی یکپارچه، چابک و پویا است، افزود: در شرایط حساس باید بتوان بحران‌های شهری را مدیریت کرده و آسیب‌ها را به حداقل رساند.
 اقدامات شهرداری همدان در زمینه مدیریت بحران در کشور نمونه بوده است
محمدفرید لطیفی افزود: برای داشتن شهر‌هایی تاب‌آور در برابر حوادث متعدد باید توجه ویژه به مدیریت بحران و ایمنی شهر‌ها داشته باشیم.
وی ابراز کرد: استان همدان برای تحقق این راهبرد، نخست ارتقای تاب‌آوری شهرستان‌ها، سپس شهر‌های استان و در مرحله نهایی روستا‌های پرجمعیت را با عضویت این پویش دنبال کرد.
معاون رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تأکید کرد: اداره مدیریت بحران شهرداری همدان به‌عنوان دبیرخانه پویش شهر‌های تاب‌آور استان معرفی شد و شهرداری همدان فعالیت رسمی خود را در این زمینه آغاز کرد.
لطیفی اظهار کرد: تاب‌آوری مفهوم جدیدی در طراحی شهری است که رویکرد اصلی آن طراحی با آسیب‌پذیری کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتر برای شهر‌ها در برابر تنش‌ها و حوادث است، به‌گونه‌ای‌که یک شهر تاب‌آور، شهری آماده است که در مواقع اضطراری به‌سرعت به شرایط جدید پاسخ داده و با کمترین آسیب به کار خود ادامه می‌دهد.
 شهرداری همدان دبیرخانه و مرکز شهر‌های تاب‌آور کشور شد
در این راستا مدیرکل ستاد بحران استان همدان نیز بیان کرد: پیرو درخواست تشکیل دبیرخانه کشوری شهر‌های تاب‌آور در شهرداری همدان از سوی شهرداری و مدیریت بحران استان از سازمان مدیریت بحران کشور، در تاریخ ۲۴ شهریور امسال، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نامه‌ای با این درخواست موافقت کرد و شهرداری همدان دبیرخانه و مرکز شهر‌های تاب‌آور کشور شد.
 علیمردان طالبی افزود: اقدامات مؤثر همدان در حوزه‌های مختلف مدیریت بحران اعم از اقدامات پژوهشی و اجرایی مانند مهار سیل و نیز اقدامات مثبت یک سال گذشته شهرداری همدان زمینه‌ساز عهده‌داری این مسئولیت بوده است.
وی بیان کرد: از آنجا که اقدامات شهرداری همدان در زمینه مدیریت بحران در کشور نمونه بوده، واگذاری این مسئولیت به شهرداری همدان به‌منظور انتقال تجارب تاب‌آوری به دیگر شهر‌های کشور انجام شده است و همدان باید دانش خود را در زمینه تاب‌آوری با دیگر شهر‌های کشور به اشتراک بگذارد.
وی اظهار کرد: براساس ابلاغی که از سوی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور صادر شد و با حمایت و همکاری نهاد‌های دولتی از جمله استانداری، مدیریت بحران استان و نهاد‌های محلی از جمله شورای شهر، شهرداری، معاونت خدمات شهری و ستاد پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری همدان، شهرداری همدان دبیرخانه کشوری شهر‌های تاب‌آور شد.
شهردار همدان نیز اظهار کرد: در دبیرخانه شهرهای تاب‌آور تلاش خواهیم کرد ضمن شناسایی ظرفیت‌ها و ارزیابی و نظارت با هم‌فکری و هم‌افزایی شهرداری‌های کشور فرهنگ ایمنی و تاب‌آوری را در جامعه نهادینه کنیم و به اتخاذ تدابیر زیست‌‌محیطی، اجتماعی و فرهنگی بپردازیم.
عباس صوفی با اشاره به اینکه دبیرخانه شهرهای تاب‌آور تلاش دارد با استفاده از دانش و نوآوری و آموزش شهروندی، فرهنگ ایمنی و تاب‌آوری را در جامعه نهادینه و آمادگی برای واکنش مؤثر در تمام سطوح را تقویت کند.
وی تصریح کرد: امیدوارم با اقدامات هماهنگ شاهد ارتقای تاب‌آوری در شهرها و با نظارت و راهبری سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان شهرداری‌ها و واحدهای استانی شاهد ارتقای تاب‌آوری در سطح کشور باشیم.
رئیس شورای شهر همدان نیز با قدردانی از مدیریت بحران استان در موضوع ایمنی شهرها و مطالعات علمی و کاربردی، ادامه داد: با ایمن شدن شهرها در برابر حوادث غیرمترقبه می‌توان گام‌های بلندی برداشت.
سیدمسعود عسگریان افزود: انتخاب همدان به‌عنوان دبیرخانه کشوری شهرهای تاب‌آور، موجب استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های این استان می‌شود.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com