فقر زنانه؛ آغازی بر گسترش آسیب‌های اجتماعی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83855 تاریخ انتشار:  1396-12-05 - 05:45 تعداد بازدید:  115
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فقر زنانه؛ آغازی بر گسترش آسیب‌های اجتماعی

اجتماعی

فقر واقعیتی تلخ است که زن و مرد نمی‌شناسد، اما وقتی فقر در زنان ابعاد و عمق بیشتری می‌گیرد می‌تواند به نقطه‌ای بر آغاز بسیاری از آسیب های اجتماعی و تهدیدی برای سلامت جامعه تبدیل شود و این معضلی است که در استان اردبیل آرام آرام رخ می‌دهد.
به گزارش ایرنا، در سال‌های اخیر در کشور به واسطه تغییرهای فرهنگی از جمله تغییر در سبک زندگی، افزایش سوانح و مرگ و میر سرپرستان خانوار و نیز آمار رو به رشد طلاق نقش زنان به عنوان نان آور خانواده افزایش یافته و در نتیجه خانواده‌های نیازمند نیز در حال افزوده شدن است.
اخیراً پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام (ره) گفته است: از یک میلیون و 700 هزار خانوار تحت حمایت این نهاد، یک میلیون نفر را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند و این رقم قابل توجه زنگ هشداری برای برنامه‌ریزان و متولیان اجتماعی و فرهنگی جامعه است.
شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی هم گفته که امروزه با افزایش زنان سرپرست خانوار، افزایش نرخ طلاق و سوانح رانندگی و فقر، سالمندی و سرپرستی به سوی زنانه شدن پیش می‌رود.
آسیب‌شناسان اجتماعی معتقدند زنان سرپرست خانوار با معضلات اجتماعی و فردی بیشتری مواجه هستند چرا که به تنهایی از پس مشکلات خود و فرزندانشان بر نمی‌آیند و همین باعث شده پیوندی با فقر برقرار کنند و این وضعیت باعث می شود که فقر کم کم در جامعه زنانه شود.
به گفته کارشناسان، نگاه تحلیلی به پدیده فقر با توجه به اولویت بندی نیاز فقرا در شرایط کنونی امری ضروری محسوب می شود، همچنین ضرورت دارد قوانینی نظیر بیمه تأمین اجتماعی اجباری در جهت پیشگیری از پیامدهای بعد از وقوع حوادث در مجلس تدوین شود تا با وجود یک حادثه برای سرپرست خانواده، زندگی افراد دچار مشکل نشود.
این کارشناسان معتقدند که در سال های اخیر رشد آمار طلاق و فوت همسر باعث شده که به تعداد زنان سرپرست خانوار افزوده شود، البته سن بیوه شدن زنان نیز در حال کاهش است و همین موضوع سرپرستی باعث شده که زنان با مشکلات و آسیب‌های زیادی مواجه شوند.
کارشناسان اجتماعی اعتقاد دارند که زنان سرپرست خانوار با معضلات اجتماعی و فردی بیشتری مواجه هستند چرا که به تنهایی از پس مشکلات خود و فرزندانشان بر نمی‌آیند و پیوندی با فقر برقرار می‌کنند بطوری که با این روند فقر نیز کم کم در جامعه زنانه وارد خواهد شد.
بخشی از زنان که اکنون مسئولیت سرپرستی خانوار را بر دوش دارند خود قربانی معضلات و مشکلاتی اجتماعی هستند که بدون داشتن شغل و درآمد خاصی مسئولیت بیشتری که همان تأمین نیازهای خانواده و فرزندان است را هم عهده دار شده‌اند که اینها نیازمند کمک و حمایتی فراتر از مستمری نهادهای حمایتی هستند.
بنا به نظر کارشناسان، زنانی که مهارت و توانمندی لازم برای بدست آوردن شغلی که تأمین کننده درآمد و نیاز خانواده تحت سرپرستی شان را ندارند ، به ناچار وارد بازار کار غیر رسمی و ناامنی می‌شوند که مقدمه برای ورود آنها به چرخه‌ای از آسیب‌های اجتماعی است.
آنها تأکید می‌کنند: باید در کنار قوانینی که برای حمایت از زنان سرپرست خانوار در کشور مصوب می‌شود، پیشگیری و آموزش مهارت‌های زندگی نیز باید مورد توجه جدی نهادهای فرهنگ ساز و حمایتی باشد.
شناساندن آسیب‌های اجتماعی در کمین خانواده‌ها، آموزش مهارت‌های زندگی، آموزش‌های قبل، حین و بعد از ازدواج و افزایش سهم زنان در اقتصاد و توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی بانوان از جمله راهکارهای اساسی برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر این پدیده خطرناک است.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه سال آینده برای کاهش و یا ریشه‌کن کردن فقر مطلق در جامعه بودجه اختصاصی به کمیته‌امداد کشور به 70 هزار میلیارد ریال می‌رسد.
محمد فیضی افزود: با این افزایش اعتبار مالی هر خانوار چهار نفره زیرپوشش کمیته‌امداد حدود هفت میلیون ریال به صورت مستمری ماهانه و بلاعوض از کمیته امداد دریافت می‌کند که این امر ‌می‌تواند نویدی بزرگ برای کاهش پدیده فقر بویژه در میان بانوان جامعه باشد.
در این راستا دولت نیز وظایفی نیز به عهده دارد که باید انجام دهد، افزایش میزان مستمری بانوان سرپرست خانوار و کمک به آموزش‌های شغلی و مهارتی و همچنین ارائه تسهیلات کم بهره به این قشر می‌تواند به خروج آنها از وضعیت فعلی کمک کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com