عطای چهارشنبه‌سوری را به کرونا ببخشید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  106990 تاریخ انتشار:  1398-12-27 - 09:29 تعداد بازدید:  255
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همدستی ترقه و کرونا برای مرگ آدم‌ها
عطای چهارشنبه‌سوری را به کرونا ببخشید

اجتماعی

 امسال برخلاف سال‌های گذشته نه خبری از صدای بمب است نه ترقه، دستفروش‌ها هم به‌ندرت در بساطشان فشفشه یا هر چیزی که یادآور رسیدن چهارشنبه آخر سال باشد دیده می‌شود.
پایان اسفند و آغاز فروردین همواره برای ایرانیان با سنت‌ها و رسم و رسومی خاصی همراه است از چهارشنبه‌سوری و دیدوبازدید نوروز گرفته تا سیزده ‌به‌در همه به‌نوعی در کنار هم بودن و باهم بودن خلاصه می‌شود.
بسیاری از این رسم و رسومات ایرانی در طول تاریخ به‌دست فراموشی سپرده شده و برخی از آنها در گذر زمان دستخوش تغییرات اساسی قرار گرفته است اما خصلت خوب دورهمی خود را از دست نداده‌اند.
چهارشنبه‌سوری یکی‌از جشن‌های ایران باستان محسوب می‌شود که متأسفانه چند سالی است بیشتر رسوم زیبای این شب به یاد ماندنی جای خود را به صداهای مهیب و وحشتناک داده است، صدای ترقه و نارنجک‌های دست‌ساز که گاهی به قیمت جان سازنده آن تمام می‌شود که هرساله گوشزد دوری از رفتارهای پرخطر در رسانه‌ها از شهروندان خواسته می‌شود.
یادگارهای به‌جا مانده از آتش چهارشنبه‌سوری سال گذشته مستند بر آمار اورژانس استان، 44 مصدوم است که از مجموع آسیب‌دیدگان 4 مورد آسیب جدی از ناحیه چشم بوده است که 3 مورد در بیمارستان‎های همدان تحت درمان قرار گرفتند و یک مورد به درخواست خانواده آسیب‌دیده به بیمارستان فارابی تهران اعزام شد.
بر اساس همین آمار، بیشترین آسیب‏ها از ناحیه دست، صورت و چشم ناشی شده است؛ حال با ورود کرونا باید گفت امسال تمام حرف و حدیث چهارشنبه‌سوری به رفتارهای پرخطر آن تمام نمی‌شود، این روزها با توجه به شیوع کرونا، مأموریت‌های کادر درمان بیش از پیش شده و آن‌ها را به‌شدت درگیر مسأله کرونا کرده است اما با فرا رسیدن چهارشنبه‌سوری و حوادث ناشی از سهل‌انگاری‌ها در این روز، به‌نظر می‌رسد نگرانی فشاری مضاعف را برای کادر درمان مراکز درمانی در همدان به‌وجود آورده است که تنها توجه به اهمیت در خانه ماندن است که می‌تواند شدت آسیب‌های این روز را به حداقل برساند تا در شرایط کرونایی حاضر، چهارشنبه‌سوری امسال غوز بالا غوزی برای اورژانس و بخش درمان نشود
بر همین اساس به‌نظر می‌رسد در این شرایط اگر حوادث چهارشنبه‌سوری نیز اتفاق بیفتد کار بیمارستان‌ها و کادر درمان دوبرابر شده و کار را تاجایی پیش می‌برد که تخت‌های بیمارستانی جوابگوی ورودی‌های بیماران نخواهد بود.
در همین راستا رئیس روابط‌عمومی علوم‌پزشکی همدان  با اشاره به اینکه چهارشنبه‌سوری سالجاری با شیوع بیماری کرونا، در یک بازه زمانی قرار گرفته‌اند، در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام، اظهار کرد: در حال‌حاضر از زمان شیوع بیماری کرونا، مأموریت‌ها درباره انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی افزایش پیدا کرده زیرا از طرفی مأموریت‌های مربوط به بیماری کووید۱۹ و انتقال بین بیمارستانی انجام می‌شود و از سوی دیگر اورژانس در برخی مواقع به افرادی که به‌دلیل ابتلا به بیماری کرونا در خانه قرنطینه شدند و نیاز به دریافت خدمات پزشکی یا انتقال به بیمارستان دارند نیز خدمت‌رسانی می‌کنند.
دکتر محمد طاهری، ادامه داد: بیمارستان‌ها نیز تقریبا تمام ظرفیت‌های خود را به بیماران کرونایی اختصاص داده‌اند علاوه بر این‌ها ما به‌صورت روزانه مصدومان و بیماران دیگری نیز داریم که به علل دیگری به بیمارستان‌ها منتقل می‌شوند و  باید به آن‌ها خدمات ارائه کنیم.
وی تأکید کرد:  اگر قرار باشد مثل سال‌های گذشته در روز چهارشنبه‌سوری شاهد حوادثی مثل سوختگی و قطع عضو و .. باشیم با این وضعیت کار بیمارستان‌ها افزایش بسیاری پیدا می‌کند و با این شرایط شاید امکان هماهنگی به حداقل ممکن می‌رسد.
طاهری گفت: این موضوع را هم باید درنظر بگیریم که اگر فردی که دچار سوختگی یا قطع عضو شده است به بیمارستان منتقل شود در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار می‌گیرد علاوه بر این موضوع باید این را هم درنظر داشت که درصورتی‌که شهروندان برای برگزاری مراسم چهارشنبه‌سوری دورهم جمع شوند احتمال ابتلای آن‌ها افزایش می‌یابد، زیرا ممکن است هر یک از آن‌ها ناقل بیماری باشند اما علامتی نداشته باشند.
طاهری افزود: همه این مسائل نشان می‌دهد که امسال با توجه به شرایط، مردم نباید از خانه‌ها بیرون بروند و چهارشنبه سوری نباید برگزار شود. علاوه بر این‌ها دیدوبازدید عید نیز ‌نباید انجام شود و افراد می‌توانند به‌صورت اینترنتی یکدیگر را ببینند تا این مشکلات حل شود و در آینده همه با سلامت در کنار یکدیگر حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه این ایام که با بیماری کووید۱۹ دست‌وپنجه نرم می‌کنیم فرصت مناسبی برای برگزاری مراسم چهارشنبه‌سوری و انجام دیدوبازدیدهای نوروز نیست، گفت: ما به‌صورت روزانه تمام اقدامات خود را با حداکثر ظرفیت انجام می‌دهیم؛ امدادرسانی‌ به بیماران و مصدومان، خرید تجهیزات موردنیاز برای خدمت رسانی به افراد و.. انجام می‌دهیم و واقعا باید در این شرایط کمک کنیم تا بار اضافی بر کادر درمان تحمیل نشود.
در همین خصوص یک متخصص ویروس‌شناسی نیز به خبرنگار ما گفت: ویروس کرونا از طریق زخم‌های پوستی انتقال نمی‌یابد، شایع‌ترین راه انتقال ویروس کرونا از طریق تنفسی است که به شدت مسری محسوب می‌شود بر این اساس ویروس کرونا از طریق ذرات تنفسی انتقال پیدا می‌کند که بیشتر از طریق عطسه و سرفه و نزدیکی تماس با افراد مبتلا این اتفاق می‌افتد.
وی که خواستار حفظ نام خود بود، گفت: با افزایش مرگ‌ومیرهای کرونایی و هشدار درمانی که درباره این بیماری در بیمارستان‌های استان وجود دارد اگر کسی چهارشنبه‌سوری یک نفری اجرا کند مشکلی ندارد، اما معمولا، چون چهارشنبه‌سوری بهانه‌ای برای دورهم جمع شدن و وقت بیشتری را در کنار عزیزانمان سپری کردن است، که سبب شیوع بیشتر ویروس کرونا می‌شود.
وی تأکید کرد: تنها راه مقابله با بحران کرونا در خانه ماندن است به همین دلیل اگر مردم سلامتشان برایشان اهمیت دارد باید دقت کنند که چهارشنبه‌سوری امسال غیر از تمام خطراتی که همه ساله بوده الان بحث اجتماع افراد را دارد که وقتی کنار هم قرار بگیرید سبب انتشار بیشتر این ویروس می‌شوید.




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com