وزیر امور خارجه ایران گفت که در دیدار دوجانبه با جان کری درباره موضوع نحوه برداشته شدن تحریمها و اجرای تعهدات آمریکا گفتوگو شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، شب شنبه با جان کری، همتای آمریکاییش در وین دیدار و گفتوگو کرد، دیداری که 3 ساعت به طول انجامید. این دیدار در حاشیه اجلاس بینالمللی بررسی بحران سوریه صورت گرفته است.
وزیر خارجه کشورمان پس از این دیدار گفت: نیاز بود تا از توضیحات طرف آمریکایی با توجه به نظرات مقام معظم رهبری اطمینان حاصل کنیم که آنها به تعهدات خود عمل کردهاند.
وی با اشاره به گفتوگوهای تخصصی و جدی که با طرف آمریکایی انجام شد، اظهار کرد امیدواریم در زمان لازم یعنی بین اواسط دسامبر تا اواخر دسامبر بتوانیم کارهای باقی مانده را تا روز اجرا انجام دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره سند بازطراحی اراک گفت: تقریباً تمام وزیران این سند را امضاء کردند و یک یا دو وزیر باقی ماندهاند که طی امروز و فردا امضا خواهند کرد و سند قطعی خواهد شد.
ایران در توافق جامع هستهای با ۱+۵ پذیرفته است که رآکتور اراک را به نحوی نوسازی کند که پلوتونیوم با قابلیت استفاده در تسلیحات هستهای در آن تولید نشود.
مطابق توافق هستهای ایران موظف است که تا پیش از لغو تحریمها ساختوساز در اراک را متوقف کند و قلب رآکتور آب سنگین را از آن خارج کرده و منافذ آن را با بتن پر کند به طوری که بعدا قابل استفاده نباشد. کشورهای ۱+۵ پذیرفتهاند که به ایران در بازطراحی و بازسازی اراک کمک کنند. در همین حال عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه روز شنبه ۲۳ آبان گفته بود: امضای سند رسمی بازطراحی راکتور اراک تا روز دوشنبه نهایی خواهد شد.
سند رسمی بازطراحی رآکتور اراک هفته آينده امضا میشود
رئيس سازمان انرژي اتمي ایران نيز اعلام کرد: سند رسمي بازطراحي رآکتور اراک، تا پايان اين هفته يا حداکثر اواسط هفته بعد، به امضاي وزراي امور خارجه ايران و ۱+۵ ميرسد. به گزارش صداوسیما، علياکبر صالحي گفت: محتواي اين سند رسمي مورد توافق دو طرف قرار گرفته است، اما براي اينکه رسميت يابد بايد به امضاي همه اعضا برسد. وي افزود: دو طرف همواره مترصد بودند که وزراي خارجه در جايي جمع شوند تا آن را امضا کنند و احتمال دارد، در حاشيه نشست وين که جمع کثيري حضور دارند اين سند امضا شود.
معاون رئيسجمهور اضافه کرد: اگر برخي وزراي خارجه نيز در اين نشست نباشند ممکن است آن را از طريق اسکن امضا کنند. صالحي همچنين گفت: بر اساس اين سند، جمهوري اسلامي ايران به عنوان کارفرما و صاحب پروژه و چين به عنوان هماهنگکننده ايران و ۱+۵ تلقي ميشود.
رئيس سازمان انرژي اتمي افزود: رآکتور اراک با کار مشترک ايران، چين و آمريکا بازطراحي خواهد شد.