همدانپيام: انگلستان با اعلام حمایت و آمادگی از حمله نظامی به ایران و به دنبال آن، تحریم بانک مرکزی ایران، تلویحاً به مقامات تهران خاطرنشان کرده که روی خود را از روابط با تهران برگردانده است.
به گزارش تابناک، نمایندگان مجلس ایران نیز به ظاهر در واکنش به این اقدامات و همین طور اقدامات سابق انگلیس، برای چندمین بار به فکر طرح کاهش ارتباط با دولت پادشاهی انگلیس افتادند و دو فوریت طرح کاهش ارتباط با انگلیس را تصویب کردند.
ماجرای تحصیل فرزندان مسئولان در انگلیس
در اين راستا بايد يكي از عواملي را كه همواره تأخير تصويب اين طرح در مجلس را شكل داده است تحصيل فرزندان مسئولان در اين كشور دانست.
افکار عمومی، تحصیل فرزندان مسئولان کشور در انگلیس را یکی از موانع اجرای این طرح میدانستند، در همین ارتباط، برخی از نمایندگان مجلس، آماری از حضور فرزندان مسئولان در انگلستان میدادند که از سه هزار نفر تا چهارصد نفر در نوسان بود. در همین باره، محمد مهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در همان زمان تحصیل نزدیک چهارصد نفر از فرزندان مسئولان کشور در انگلیس را به عنوان یک مورد از مباحث کمیسیون امنیت ملی در زمینه نقاط ضعف در رابطه ایران و انگلیس برشمرد.
واکنش انگلستان به تصمیم مجلس
گاردین گزارش داده است که وزارت خارجه انگلستان به همراه اظهار اطلاع از تصمیم نمایندگان مجلس ایران برای کاهش روابط با انگلستان از چنین کاری، اظهار تأسف کرده، ولی در عین حال افزوده که هنوز زود است در این باره اظهار نظر کنیم.
کاهش روابط ایران و انگلستان یک ژست دیپلماتیک است
صادق زیباکلام در اين خصوص در روزنامه شرق اظهار داشت: اگر مجلس یا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اساساً خواهان قطع روابط دیپلماتیک با لندن میشدند مطلب قابلفهم بود یا اگر مجلس از دولت درخواست میکرد تا سفیر انگلستان را از تهران در اعتراض به سیاست بریتانیا علیه ایران فرابخواند، این تصمیم هم باز قابل درک بود، اما تقلیل سطح روابط دیپلماتیک از سفیر به کاردار، معلوم نیست که در رابطه با انگلستان از چه اهمیت و کارکردی برخوردار است؟ به همین خاطر است که مصوبه مجلس یک ژست دیپلماتیک است تا یک تصمیمی که دربرگیرنده تبعات معناداری در عرصه دیپلماتیک باشد. در 32سال گذشته، منهای هشت سال اصلاحات، روابط میان لندن و تهران «در عمل» از حد سطح کاردار هم پایینتر بوده است.