همدانپيام: رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از اعلام اعتراض جمهوری اسلامی ایران به استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو در خاک ترکیه به سران این کشور، خبر داد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به سفر اخیر هیأت عالیرتبه پارلمانی کشورمان به ترکیه گفت: بنده و تعدادی از نمایندگان در چارچوب روابط دوجانبه بین مجالس ایران و ترکیه و جلسات دورهای رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی دو کشور، بنا بر دعوت رسمی رئیس کمیسیون امنیت ملی پارلمان ترکیه به این کشور سفر کردیم.
علاءالدین بروجردی افزود: در جریان این سفر مذاکرات مفصلی با همتایان خود داشتیم که در آن با رئیس کمیسیونهای دفاعی و سیاست خارجی پارلمان ترکیه دیدار و گفتوگو صورت گرفت.
اعلام مراتب اعتراض ایران به سران ترکیه
"فاز اول گفتوگوها در همه مذاکرات مربوط به گسترش روابط بود"، این نکتهای دیگری است که بروجردی به آن اشاره کرد و در ادامه افزود: سامانه دفاع موشکی یا راداری ناتو که قرار است در خاک ترکیه مستقر شود نیز در جریان مذاکرات رسمی مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت و من مراتب مخالفت و اعتراض جمهوری اسلامی ایران با استقرار این سامانه را به سران ترکیه منتقل و اعلام کردم.
وی در ادامه افزود: آمریکاییها با هدف مشخصی اقدام به استقرار سامانه دفاع موشکی در خاک ترکیه کردهاند و با توجه به اینکه امروز اسرائیل یک تهدید برای منطقه است و این رژیم غاصب با دارا بودن صدها کلاهک هستهای موجب ناامنی در منطقه شده است، اما جمهوری اسلامی از توانمندی بالایی برخوردار بوده و رژیم صهیونیستی نمیتواند تهدیدات خود را عملی کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: سامانه دفاع موشکی یا راداری ناتو مستقر در ترکیه، در واقع چشم رژیم صهیونیستی در منطقه است و این کار به امنیت ترکیه و کشورهای منطقه کمکی نمیکند؛ بلکه برای ایجاد ناامنی پیشبینی شده است لذا این مسأله را ضمن بیان مخالفت کشورمان به مقامات رسمی ترکیه از جمله رئیس مجلس و وزیر امور خارجه این کشور اعلام کردم.
شرط سران ترکیه به كشورهاي غربي
بروجردی ادامه داد: البته در مذاکراتی که انجام شد، سران ترکیه میگفتند که ما برای استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو با کشورها شرط کردهایم که به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که از خاک ترکیه برای تعرض به جمهوری اسلامی ایران استفاده شود.
ارائه پیشنهاد ایران برای حل مناقشه سوریه
وی در این باره افزود: استدلال ما این بود که سوریه کشوری است که سالها در کنار مقاومت برای مقابله با زیادهخواهیهای رژیم صهیونیستی در خط مقدم قرار دارد و از حماس، مقاومت اسلامی و حزبا... حمایت میکند لذا رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال این هستند که سوریه را به عنوان خط مقدم مقاومت با مشکل داخلی مواجه کرده و نظام سیاسی این کشور را تغییر دهند. همچنین در این دیدارها گفتم که ماهیت تحولات سوریه با مصر، تونس، لیبی، یمن و بحرین متفاوت است؛ چراکه در این کشورها یک حاکمیت همراه با رژیم صهیونیستی و آمریکا حکومت میکند، اما در سوریه دقیقاً مسأله متفاوت است و مردم سوریه نیز قویاً از نظام خود دفاع میکنند.