درباره سانتریفیوژها رئیس‌جمهوری باید دستور بدهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 29 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  64435 تاریخ انتشار:  1394-07-28 - 05:45 تعداد بازدید:  507
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عراقچی: سندی درباره راکتور اراک در حال نهایی شدن است
درباره سانتریفیوژها رئیس‌جمهوری باید دستور بدهد

بین الملل

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه سندی درباره راکتور اراک در حال نهایی شدن است که پس از امضای وزیران ایران و 1+5، کار درباره این راکتور آغاز می‌شود، درباره تعداد سانتریفیوژها بر اساس تعهد در برجام نیز گفت: رئیس‌جمهوری باید دستور آغاز کار را بدهد که در روزهای آینده انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سید عباس عراقچی روز گذشته پس از پایان نخستین نشست کمیسیون مشترک برجام در جمع خبرنگاران در وین در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ایران جمع‌آوری سانتریفیوژهایش را آغاز کرده است؟، گفت: خیر، هنوز آغاز نکرده‌ایم. ما تازه دیروز را به عنوان «روز تصویب» اعلام کردیم. اکنون باید رئیس‌جمهوری به سازمان انرژی اتمی دستور آغاز کار را بدهد. این کار نیازمند مقدماتی است که در روزهای آینده انجام خواهد شد.
عراقچی درباره ارزیابی خود از نخستین جلسه کمیسیون مشترک برجام نیز اظهار كرد: نخستین جلسه کمیسیون مشترک را برگزار کردیم. هدف از کمیسیون مشترک در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و به‌ویژه ضمیمه شماره چهار ذکر شده و وظایف مختلفی برای این کمیسیون مشترک در برجام پیش‌بینی شده است.
وی اظهار داشت: همه طرف‌ها بر تعهد، جدیت، تداوم و استمرار این نشست‌ها تأکید کردند و تلاش خود را در این زمینه ادامه خواهند داد.
 تهیه پیش‌نویس سندی درباره راکتور اراک
عراقچی درباره موضوع راکتور تحقیقاتی اراک نیز توضیح داد: در خصوص مدرنیزه کردن راکتور اراک، پیشرفت‌های خوبی تا الان انجام شده است و مذاکراتی که طی سه ماه گذشته در جریان بود تا قبل از شروع روز تصویب، ما مذاکرات را در خصوص اراک آغاز کنیم.
وی ادامه داد: اعلامیه‌ای بین سه کشور ایران، چین و آمریکا روز گذشته تدوین و منتشر شد که سه کشور اراده خود را برای مدرنیزه کردن اراک در زمان مقرر اعلام کردند.
معاون وزیر امور خارجه اظهار كرد: غیر از آن، موضوعی که برای ما مهم است، سندی رسمی است که باید بین ایران و هر شش کشور عضو گروه 1+5 امضا شود که پیش‌نویس این سند توسط کارشناسان ما آماده شده و در حال طی مراحل نهایی آن است که ان‌شاءا... بین وزرای ایران و شش کشور دیگر امضا خواهد شد که بعد از امضا، کار بر روی اراک آغاز خواهد شد و امیدواریم که در زمان کوتاهی این کار هم به انجام برسد. به گزارش ایرنا، خبرنگاری از عراقچی پرسید: «روز اجرا» چقدر طول می‌کشد و چه کارهایی باید انجام شود؟ معاون وزیر خارجه ایران پاسخ داد: همانطور که می‌دانید، ما دیروز، «روز تصویب» را اعلام کردیم و همزمان، اروپا و آمریکا اجرای تحریم‌ها را متوقف کردند، اما لغو تحریم‌ها در روز اجرا عملی خواهد شد. روز اجرا چه روزی است؟ ما دقیقاً نمی‌توانیم بگوییم، اما خیلی به این بستگی خواهد داشت که طرف ما با چه سرعتی تعهداتش را انجام دهد.
عراقچی تصریح کرد: این تعهدات بسیار روشن هستند و در پیوست پنجم برجام فهرست شده‌اند. ما به سرعت تعهداتمان را انجام خواهیم داد. انتظار ما این است که این فرآیند در چند هفته انجام شود و امیدوارم تا پایان سال جاری میلادی به سرانجام برسد.
** نشست ویژه کمیسیون مشترک برجام پیش از روز اجرا
خبرنگار دیگری درباره کار کمیسیون مشترک برجام سؤال کرد که عراقچی پاسخ داد: ما امروز نخستین جلسه را داشتیم. در این نشست، پیشرفت امور را بررسی کردیم. این نشست بلافاصله پس از روز تصویب بود؛ بنابراین، لازم بود برای هفته آینده برنامه‌ریزی کنیم که چطور کارها را پیش ببریم و چگونه هر دو طرف به تعهدهایشان پایبند باشند؛ زیرا وظایف تنها متوجه ایران نیست، بلکه طرف مقابل نیز تعهدهایی دارد. مثلاً باید راهکار لغو تحریم‌ها را تهیه و خود را برای روز اجرا آماده کنند؛ البته ما در این زمینه نیازمند هماهنگی هستیم و تصمیم گرفتیم که هر سه ماه یکبار چنین نشست‌هایی برگزار کنیم و البته اگر لازم شد، زودتر هم آن را برگزار خواهیم کرد.
عراقچی افزود: همچنین تصمیم گرفتیم که پیش از «روز اجرا» نیز یک نشست ویژه داشته باشیم. باید بگویم نشست اخیر، بسیار موفق و در فضایی مثبت بود. همه بر تعهدشان بر مفاد برجام تأکید کردند.
 گزینه تبادل اورانیوم در حال بررسی است
عراقچی درباره تبادل اورانیوم نیز گفت: «درباره ذخایر، همانگونه که می‌دانید، دو گزینه وجود دارد؛ یکی از گزینه‌ها رقیق‌سازی و دیگری فروش مواد اتمی به یک خریدار و خرید اورانیوم طبیعی به جای آن است. ما مذاکرات خوبی داشته‌ایم و فکر می‌کنم به جای رقیق‌سازی، می‌توانیم تبادل کنیم. این گزینه در حال بررسی است و ما امیدواریم که عملی شود.»


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com