■ خروج بیگانگان از خلیج فارس با اتحاد کشورهای حاشیه خلیج
فردا 10 اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده که سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیج فارس است. شاه عباس صفوی با کمک انگلیسیها در این روز در سال 1621 میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتقالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیکی یاد شود.
خلیج فارس بعد از خلیج مکزیک و هادسون سومین خلیج بزرگ جهان است و اهمیت آن از دید هیچکس پنهان نیست.
این خلیج، که در مسیر انتقال نفت و گاز ایران و کشورهای عربی قرار گرفته، سرشار از معدنهای نفت و گاز است و به همین دلیل جزو منطقههای استراتژیک و پر اهمیت در سطح بینالمللی است.
طی سالهای گذشته برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تلاش کردهاند که نام این خلیج را تغییر دهند.
این در حالی است که تا اوایل دهه 1960 درباره نام خلیج فارس هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده است و در تمام منابع اروپایی و آسیایی و امریکایی، دانشنامهها و نقشه های جغرافیایی این کشورها نام از خلیج فارس درتمام زبان ها به همین نام یاد شده است.
با افزایش تنشها و اقدامات برخی از این کشورهای عربی برای تبلیغ نام دروغینی که برای خلیج فارس انتخاب کرده بودند، دولتِ وقت در سال ۱۳۸۰ تصمیم گرفت برای پاسداری و محافظت از این گنجینه گرانبها اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز را در تقویم به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری کند.
روند نامگذاری این روز پروسهای طولانی را طی کرد و در مناسبتها و رویدادهای گوناگونی درباره این موضوع سخنرانی شد و در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی این مناسبت یعنی دهم اردیبهشت را بهعنوان این روز ملی انتخاب کرد.
در طول تاریخ کشورمان همواره خلیج فارس همواره برای کشورمان از ارزش بالایی برخوردار بوده و سایر کشورها به روشهای مختلف طی دههها و قرنها چشم طمع به این دردانه ایرانی داشتهاند.
اختلاف نظر میان ایران و کشورهای عربی بر سر نام خلیج فارس بیشتر یک بهانهجویی و یک ادعای بیپایه و اساس است که اسناد معتبری در رد این موضوع وجود دارد.
با این حال طی چند سال اخیر با افزایش تنشها میان ایران و برخی از کشورهای عربی، حضور بیگانگان در این منطقه افزایش داده است.
قالیباف: نیروی نظامی خارجی باعث تهدید و ناامنی در منطقه است
رئیس مجلس شورای اسلامی روزگذشته در همایش مجازی "خلیج فارس خانه ماست" که در دانشگاه عالی دفاع ملی، با بیان اینکه حضور قدرتهای نظامی خارج از منطقه در خلیج فارس موجب ایجاد ناامنی است، گفت: حضور نیروهای نظامی بیگانه مانند آمریکا در منطقه سبب تهدید و ناامنی در منطقه است که سبب از بین رفتن فرصت های اقتصادی در منطقه و خارج از منطقه میشود.
محمدباقر قالیباف دلیل شکاف امنیتی میان شمال و جنوب خلیج فارس را حضور آمریکاییها عنوان کرد و گفت: آنها آمدهاند تا پدیدهها و روندهای متعدد را در منطقه ایجاد کنند و کنترل کنند و فرایندهایی که منافع آنها را از بعد ساختاری تامین می کند سازماندهی و مدیریت کنند تا اصلی ترین عامل در نا امنی خلیج فارس محسوب شوند.
وی اظهار داشت: ایران دست آمریکاییها را از شمال خلیج فارس قطع کرد و امیدواریم کشورهای منطقه در کنار هم پای آنها را از منطقه قطع کنند و روز اخراج نظامی های بیگانه از خلیج فارس از منطقه را جشن بگیریم.
همانطور که قالیباف نیز به آن اشاره کرد حضور نیروهای نظامی کشورهای بیگانه در خلیج فارس همواره هزینههای امنیتی و به طبع اقتصادی را برای کشورهای حاشیهای این خلیج غنی افزایش داده است.
این در حالی است که برای جلوگیری از ورود و دخالت نیروهای نظامی دیگر کشورها از جلمه آمریکا در منطقه نیاز به هم پیمانی و کاهش تنشها و اختلافات میان کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
بنسلمان: ما خواهان روابط خوب با ایران هستیم
ولیعهد عربستان سه شنبه شب در گفتوگو با شبکه خبری روسیا الیوم گفت که کشورش خواهان روابط خوب با ایران است.
محمد بن سلمان، با بیان این که شک نداریم که ارتباط قوی بین حوثیها و ایران وجود دارد، گفت: اما امیدواریم حوثیها منافع یمن را قبل از هر چیزی در نظر بگیرند.
وی با اشاره به برنامه هستهای، موشکی و "اقدامات نیابتی ایران" گفت: "مشکل ما با رفتار منفی ایران است."
ولیعهد عربستان با این حال افزود: ما در حال کار با شرکای منطقهای و جهانی خود هستیم تا راه حلی برای این مشکلات بیابیم و امیدواریم بتوانیم برای ایجاد روابطی خوب که همه بهرهمند شوند، بر این مشکلات فائق آییم.