شاید بیشتر ما این جمله معروف را شنیده باشیم که « هرگاه که دشمن عصبی شده است، راه را درست رفتهایم». مصداق این حرف میتوان اقدامات و فعالیتهای رژیم صهیونیستی اسرائیل در یک سال اخیر علیه کشورمان باشد.
در پایان ریاستجمهوری دونالد ترامپ، هنگامی که اسرائیلیها سیاست فشار حداکثری این رئیسجمهوری وقت ایالات متحده علیه کشورمان را شکست خورده دیدند، دست به اقدامات خرابکارانه علیه کشورمان زدند. در آن زمان که شکست ترامپ در مقابل جوبایدن رئیسجمهوری فعلی آمریکا نیز محتمل شده بود، شاهد این مسأله بودیم که اتحادی از جانب کشورهای رقیب ایران در منطقه، اسرائیل و ایالات متحده علیه کشورمان تشکیل شد که حتی برخی اظهارات و اخبار پس از خروج ترامپ از کاخ سفید، از قصد این رئیسجمهوری برای اقدام و درگیری نظامی با کشورمان حکایت دارد.
پس از پیروزی بایدن در انتخابات برخی از کشورهای منطقه از دایره اتحاد علیه کشورمان خارج شده و به سمت ایران آمدند. با اینحال شاهد این مسأله بودیم که طی این مدت هرگاه روند رفع تحریمها علیه کشورمان، روندی مثبت و روبهجلو میشد، این رژیم صهیونیستی دست به اقدامات خرابکارانه علیه کشورمان زده است.
نکته قابل توجه در عرصه بینالملل این مسأله است که اسرائیل پس از اینکه حمایتهای همهجانبه ترامپ و متحدهای خود در منطقه علیه کشورمان را از دست داده، همواره به اقدامات خود ادامه داده است. چراکه بهطور قطع هزینه و تبعات درگیری نظامی اسرائیل با ایران، برای این رژیم صهیونیستی بسیار افزایش یافته است.
پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، در چند هفته اخیر مقامات منتصب این دولت از قصد خود برای بازگشت به مذاکرات وین صحبت کردهاند. کمتر از 10-15 روز پس از توجه رسانهها به موضوع مذاکرات و اظهارنظرهای مقامات طرفین این مذاکرات، علیه کشورمان حمله سایبری صورت گرفت و جایگاههای سوخت از کار افتاد. البته اوایل هفته جاری نیز هکرهای ایرانی، سرورهای یک شرکت اینترنتی اسرائیلی را مورد حمله قرار دادند.
در رابطه با عزم دولت سیزدهم برای رفع تحریمها علیه کشورمان، باید گفت که بهصورت کلی و نه تنها در رابطه با مسائل سیاست خارجی، همواره اهداف کلی در میان دولتها و جریانهای سیاسی یکسان بوده، اما روشها متفاوت بوده است.
تاکنون دولتمردان دولت حجتالاسلام رئیسی در رابطه با مذاکرات و سیاستخارجی، اظهاراتی را مطرح کردهاند. از سوی دیگر تحلیلها و تفسیرهای زیادی نیز پیرامون اظهارات ایشان مطرح میشود که این مسأله بر ابهام برنامههای دولت سیزدهم درخصوص سیاست خارجی مورد نظر این دولت میافزاید.
با اینحال میتوان گفت که تاکنون با وجود برخی از حواشی که پیرامون دولت سیزدهم به وجود آوردهاند، تمامی موقعیتها در حوزه بینالملل مورد توجه و استقبال این دولت قرار گرفته است.
امیدواریم در ماههای آتی و تا قبل از نوروز 1401، موضع اتخاذی دولت سیزدهم، چارهساز شده و تحریمها علیه کشورمان رفع شود. از سوی دیگر سایر موقعیتهای اقتصادی در حوزه بینالملل که دولت سیزدهم نشان داده که به جد پیگیر آنها است، زمینه را برای رفع مشکلات اقتصادی فراهم کند.