احیای توافق هسته‌ای و ضرورت گام‌های عملی طرف‌های غربی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120665 تاریخ انتشار:  1400-08-27 - 09:59 تعداد بازدید:  340
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

احیای توافق هسته‌ای و ضرورت گام‌های عملی طرف‌های غربی

بین الملل

 توافق هسته‌ای برجام در قالب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل با هدف اعتمادسازی در مورد برنامه هسته‌ای ایران و همچنین رفع موانع اقتصادی و برداشتن تحریم‌ها در دوره ریاست حزب دموکرات به رهبری باراک اوباما با ایران و کشورهای 5+1 در ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ منعقد شد. با این‌حال علی‌رغم اجرای صادقانه تعهدات توافق شده برجام توسط جمهوری اسلامی ایران، اما متأسفانه اجرای این تعهدات به‌صورت یکطرفه توسط تیم جمهوری‌خواه حاکم بر ایالات متحده نقض گردید.
این تیم به رهبری دونالد ترامپ همواره و از همان ابتدای روی کار آمدن برجام را بدترین توافق خوانده و با هدف نابودی کامل آن، اقدام به خروج غیرقانونی از توافق و بازگشت مجدد تحریم‌ها برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت کرد. این اقدام یکجانبه ترامپ در اعمال تحریم‌های ظالمانه که بر اساس سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی صورت گرفت، آسیب زیادی به مردم و اقتصاد ایران وارد ساخت.
تحریم‌های حداکثری به منظور تأثیرگذاری بر ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران، امنیت اقتصادی اقشار مختلف مردم را هدف قرار داده و حتی در شرایط فراگیری کرونا از هیچ اقدام انسانی علیه سلامت مردم ایران فروگذار نکردند.
با پایان دوران 4ساله پر فراز وفرود و سراسر تحریم‌های دونالدترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، و همزمان با ورود تیم‌ جدید دموکرات به کاخ‌سفید، بایدن همواره از همان ابتدا بر بازگشت به توافق هسته‌ای تأکید کرد. به گونه‌ای که حتی در یک یادداشت رسمی که وی در سپتامبر ۲۰۲۰ برای شبکه «سی‌ان‌ان» تهیه کرد، به‌طور صریح تأکید داشت چنانچه ایران به تعهدات سختگیرانه برجام پایبند باشد، آمریکا نیز به توافق هسته‌ای بازخواهد گشت، اما با این وجود پس از گذشت نزدیک به یک سال ما همچنان شاهد رویکرد اشتباه دولت جدید ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی ایران هستیم، طوری که علی‌رغم وعده وعیدهای تیم جدید آمریکا، نه تنها شاهد رفع تحریم‌ها نبوده‌ایم، بلکه برخی از نمایندگان تیم سیاست خارجی بایدن از جمله آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حتی آشکارا در برنامه زنده تلویزیونی هدف دولت بایدن را ایجاد اجماع به منظور اعمال تحریم‌های هدفمند علیه ایران و منزوی کردن تهران می‌دانند.
سیاست یک بام و دو هوای رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۱۸ آبان ماه که «وضعیت اضطراری ملی» در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد، بار دیگر این چهره آمریکا در قبال ایران را نشان داد که واشنگتن فاقد حسن نیت و غیرقابل اعتماد است. بدون شک چنین اقدامات مستقیم و غیرمستقیم مقامات آمریکایی که سلامت و معیشت مردم ایران را هدف قرار گرفته‌اند، نافی وجود اراده آن‌ها برای گفت‌وگوی سازنده در قالب بازگشت به برجام و فاقد حسن نیت است.
دولت آمریکا باید بداند که جمهوری اسلامی ایران همانطور که مکرراً اعلام کرده است، عمل را با عمل پاسخ خواهد داد و متناسب با رفع تحریم‌ها، و بازگشت دیگر اعضا به توافقنامه هسته‌ای، به همان شکل و صورت به تعهدات خود عمل می‌کند، بنابراین بایدن باید به خوبی به این نکته توجه داشته باشد که هم‌اکنون بازگشت مجدد آمریکا به برجام به معنی رفع تحریم‌های بسیار گسترده‌ای است که دولت ترامپ براساس قوانین مختلف و فرمان‌های اجرایی متعددی ازجمله تحریم ‌نفتی و در چارچوب قانون مبارزه با تروریسم، حقوق بشر و... آنها را وضع کرده است.
به گزارش ایسنا، بر این اساس در حال‌حاضر و با آغاز مذاکراتی در اوایل ماه آینده، جز با برداشتن کامل تحریم‌ها و عمل به تعهدات قبلی از طرف آمریکا و اروپا، جمهوری اسلامی ایران به بازگشت مجدد آمریکا به برجام رضایت نخواهد داد. باید تاکنون برای آنها روشن شده باشد که هرگز سیاست‌های زیاده‌خواهانه آمریکا و برخی از متحدان منطقه‌ای آنها، ایران را مرعوب نخواهد کرد تا از اهداف کلان منافع ملی خود دست بردارد.
با توجه به خلف‌وعده و نقض فاحش قوانین بین‌المللی و اقدامات خصمانه آمریکا در سال‌های اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران، اکنون نوبت این کشور است تا نسبت به بازسازی اعتماد و چهره غصب شده ایالات متحده آمریکا در نزد ملت ایران، حسن نیت خود را با لغو کامل تحریم‌ها به مردم ایران و همچنین جامعه بین‌الملل نشان دهد.
 در این راستا ضرورت دارد تا ایالات متحده برای نشان دادن این حسن نیت، موارد زیر را مدنظر داشته باشد:
۱- لغو کامل تحریم‌های مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای اعمال شده توسط آمریکا علیه کشورمان
۲-  تعهد به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل در چارچوب اجرای قوانین بین‌المللی
۳- بازگشت به اجرای کامل برجام و لغو تحریم‌های تسلیحاتی و تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و تحریم‌های غیرقانونی علیه افراد و شرکت‌ها و سازمان‌های ایرانی
۴- خروج  نیروهای تروریستی آمریکا از منطقه و لزوم دخالت نداشتن در بحران‌های منطقه‌ای
۵- تضمین آمریکا  برای خروج نداشتن از توافق  برجام حتی در صورت تغییر هیأت حاکمه آمریکا
۶- عذرخواهی و محکوم کردن اقدامات تروریستی از جمله به شهادت رساندن سردارشهید سلیمانی که خود با تروریست‌های دست‌پرورده داعشی مبارزه می‌کرد.
۷- تأمین و تأدیه خسارت‌های وارد شده اقتصادی توسط آمریکا به جمهوری اسلامی ایران به دلیل نقض تعهدات این کشور در قبال برجام و قطعنامه سازمان ملل.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com