سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان گفت که ما در وین براساس پیشنویسهایی که دادیم برای رفع تحریمها و هم چگونگی توقف اقدامات جبرانی ایران در مقابل رفع تحریمها از سوی طرفهای موافق مذاکره میکنیم و همانطور که پیش از این نیز گفتهام چیزی به نام توافق گام به گام و یا طرحهای موقت اساساً مطرح نیست.
به گزارش ایرنا، سعید خطیبزاده در نشست هفتگی خود در پاسخ به پرسشی در ارتباط با اظهارات وزیرخارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایران در مورد بازگشت به تعهداتش در برجام جدی نبوده و در همین چارچوب ما به هفتمین دور گفت وگوهای وین پایان بخشیدیم، افزود: طرفی که عضو برجام نیست و همه تعهداتش را نه تنها متوقف کرده، بلکه همه تلاشش را در سالهای گذشته به کار گذاشته که هیچ کس پایبند به برجام نباشد و هر کس پایبند به برجام بوده است را مورد تنبیه قرار داده اساساً در جایگاهی نیست که بخواهد چنین اظهاراتی را مطرح کند.
وی تأکید کرد: آمریکاییها به جای اینگونه اظهارات که بیشتر در چارچوب مقصرنمایی و فرار از مسئولیتهایشان است بهتر است به راه سادهتر برگردند و آن این است که به تعهداتشان بازگردند و تعهداتشان را انجام دهند.
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با مذاکرات گفت: مردم از هیأت مذاکرهکننده انتظار دارند که منافع آنها به صورت قطعی و با دقت لحاظ شود. ایران عزم قطعی برای رسیدن به توافق دارد و براساس همین ملاحظات این 2 سند از سوی ایران ارائه شده است و بهتر است که طرفهای مقابل با پیشنهادات مشخصی در مورد پیشنهادات ایران بهخصوص بندهای مربوط به رفع تحریمها به وین بیایند.
خطیبزاده در این نشست مطبوعاتی تأکید کرد: همانطور که پیش از این بارها گفتهایم ما چیزی کمتر از برجام را نمیپذیریم و به چیزی بیشتر از برجام نیز تعهد نمیدهیم. تعهدات هستهای ما در چارچوب برجام روشن است و باید تکلیف تحریمها روشن شود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد برخی از فضاسازیها به خصوص فضاسازی رسانههای غربی در مورد هفتمین دور مذاکرات وین و همچنین برخی از مسائلی که در داخل کشور براساس این گزارشات رسانهای در مورد این مذاکرات مطرح شده است، گفت: ما همواره این درخواست را مطرح کردهایم که سیاست خارجی را نباید گروگان سیاست داخلی بکنیم و چنین امری کاری نادرست است. البته این به این معنا نیست که نقد یا اظهارنظری مطرح نشود یا افراد نکاتی که مایل هستند را به ما نگویند، ولی موضوع این است که نباید اجازه داد که رسانههایی که ابزار مذاکراتی غربیها هستند به داخل ایران وارد شوند و ما باید حریم امن آرامش مردم را خود حفظ کنیم.
خطیبزاده با بیان اینکه این سخن به این معنا نیست که رسانهها دیدهبان مردم نباشند و یا رکن چهارم دموکراسی نیستند، بلکه رسانهها باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند، ولی موضوع این است که کسی خدایی ناکرده شیپور رسانههای غربی در داخل کشور نشود، ادامه داد: ما به همه عزیزان توصیه میکنیم که به مذاکرهکنندگان خود اعتماد کنند، حامی آنها باشند، از آنها حمایت کنند و البته نظرات و دیدگاههای خود را نیز چه به صورت توصیه و چه بهصورت انتقاد مطرح کنند و ما را در جریان آن قرار دهند.