تصمیم‌های سیاسی در پایتخت‌ها گرفته خواهد شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117713 تاریخ انتشار:  1400-02-30 - 09:40 تعداد بازدید:  590
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیش نویس متن توافق احیای برجام آماده شد
تصمیم‌های سیاسی در پایتخت‌ها گرفته خواهد شد

بین الملل

 نشست کمیسیون مشترک‌برجام در پایان دور چهارم گفتگوها پایان یافت. در نتیجه این رایزنی ها و نیز تلاش های هیات های کارشناسی طرف های درگیر در گفتگوها، پیش نویس متون تا حد زیادی تدوین و تنقیح شده و به مرحله ای رسیده است که جز برخی موارد اختلافی پیچیده که نیازمند تصمیم های سیاسی در پایتخت های کشورها است، بقیه بخش های متن تقریبا آماده است. به گزارش انتخاب؛ در این نشست که با حضور هیأت‌های ایران و کشورهای عضو برجام در محل گراندهتل وین برگزار شد، روسای هیات ها مروری بر پیشرفت های حاصله در دور چهارم و آخرین وضعیت متن ها کرده و به تبادل نظر در خصوص مسیر پیش رو پرداختند.
هیات ها با اشاره به متن های تهیه شده که در نتیجه نشست های متعدد دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف حاصل شده اند، از وضعیت کلی مذاکرات و مسیر طی شده اظهار رضایت کردند و بر ضرورت حفظ شتاباهنگ کنونی در ادامه گفتگوها تاکید کردند. گفتنی است در دو هفته اخیر، مذاکرات و رایزنی های مختلف میان هیات ها چه در سطوح معاونین و چه در سطوح کارشناسی به صورت فشرده در جریان بود؛
هیات ها در پایان این دور از گفتگوها عازم پایتخت های خود شدند.

 فردا جمعه 31 اردیبهشت ماه توافق سه ماهه ايران و آژانس بين المللي كه به آژانس اجازه نظارت بر فعاليت‌هاي ايران را مي‌داد، به پایان خواهد رسید.
اواخر سال گذشته نمایندگان مجلس قانونی به نام اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تصویب کردند و آن را به دولت ارجاع دادند. طبق این قانون اجرای پروتکل الحاقی و نظارت‌های فراپادمانی آژانس متوقف شد.
برخی کارشناسان و دیپلمات‌های اسبق کشور این قانون مجلس را در شرایطی که ایالات متحده خواستار بازگشت به برجام شده را با اقدام چند سال پیش برخی در کشور علیه سفارت عربسان در ایران مقایسه می‌کردند. با این حال سازمان انرژی اتمی با آژانس بین‌المللی هسته‌ای به توافقی رسیدند که می‌توانست فرصت لازم را برای شکل‌گیری مذاکرات در اختیار طرف‌های برجام و آمریکا گذارد.
طی یک ماه گذشته مقامات ایرانی و مقامات دیگر اعضای برجام همواره از پیشرفت مذاکرات صحبت به عمل‌ آورده‌اند. با این حال بازگشت تمامی تحریم‌ها آمریکا علیه کشورمان با موانعی در داخل آمریکا روبه‌رو است.
شاید بتوان گفت که اصلی‌ترین اختلاف میان ایران و آمریکا در شرایط حال حاضر، اختلاف بر سر بازگشت تمامی تحریم‌ها یا بخشی از آن‌ها است.
 ایران خواستار رفع تمامی تحریم‌ها شده و برای رفع این تحریم‌ها اعلام کرده که عجله‌ای ندارد، از سوی دیگر دولت کنونی ایالات متحده می‌خواهد هرچه سریع‌تر (تا قبل از تغییر دولت در ایران) به برجام بازگردد، با این حال رفع برخی از تحریم‌های کنونی علیه کشورمان با موانعی از جلمه گره خوردن آن‌ها با تحریم‌های امنیتی-تروریستی در دولت ترامپ، روبه‌رو است.
حال پایان فرصت سه ماهه ایران به آژانس می‌تواند شرایط را برای طرف‌های برجام و آمریکا در وین دشوارتر از قبل کند، این در حال است که به علت برخی از تلاش‌های رژیم صهیونیستی اسرائیل مذاکرات وین تا حدی تحت شعاع شرایط حال حاضر منطقه قرار گرفته است.
با این حال خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در رابطه با احتمال تمدید فرصت سه ماهه آژانس، اعلام کرد "صحبت‌هایی شده با توجه به پیشرفت‌های خوبی که صورت گرفته، به این فرصت فرجه‌ای داده شود که بررسی‌ها در حال انجام است و اگر مذاکرات تا آن روز در مسیر درستی قرار داشته باشد شاید جمهوری اسلامی این تصمیم داخلی را بگیرد، ولی در هر دو صورت دسترسی‌های فراپادمانی به آژانس داده نخواهد شد".
البته گفتنی است که از همان ابتدا مهلت سه‌ ماه به آژانس به مذاق نمایندگان خوش نیامده بود و در حال حاضر نیست با تمدید آن نیز مخالف هستند. طی چند روز اخیر و با نزدیک شدن به پایان مهلت سه ماهه، اظهارات دولت مردان از احتمال تمدید مهلت سه ماهه واکنش نمایندگان مجلس را به همراه داشته است.
روزسه‌شنبه 200 نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای اعلام کردند که "اگر صددرصد تحریم‌ها لغو نشود، هیچ تحریمی لغو نشده است".
بنویان نماینده تهران در این خصوص می‌گوید" ما می‌گوییم در دوران ترامپ ۱۶۰۰ تحریم علیه ایران اعمال شده اما حرف آمریکایی‌ها این است که تعداد تحریم‌ها ۱۵۰۰ مورد است".
ذوالنوری یکی دیگر از نمایندگان مجلس یازدهم در واکنش به اظهارات عراقچی در مورد تمدید بازرسی ها در صورت نیاز، گفت: اظهار نظر آقای عراقچی اشتباه بود، تمدید بازرسی و موافقت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اختیار وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی نیست، این کار با نظر مجلس شورای اسلامی باید انجام شود یا در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها با صلاح دید شورای عالی امنیت ملی انجام می شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com