تحویل سردار سلیمانی به آمریکا در ازای برداشتن تحریم های بانکی یا همان FATF؛ شنیده ای که این روزها در فضای مجازی و برخی رسانه های منتقد دولت دیده می شود. این موضوع برای نخستین بار از زبان نبویان نماینده سابق تهران و رئیس ستاد رئیسی در مازندران در بحبوحه تبلیغات انتخابات شنیده شد اما اکنون با روشن شدن نتیجه انتخابات عده ای در پی انتشار مجدد آن هستند.
21 اردیبهشت ماه امسال نبویان در مازندران گفته بود:« آمریکا برای ایجاد روابط بانکی جدید از دولت خواسته حاج قاسم سلیمانی ( سردار سلیمانی) را به ایالات متحده تحویل دهند و تاسفبرانگیز است که ظریف چنین تعهدی نیز داده است».
این گفته در حالی در ایام تبلیغات دست به دست شد که محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در آن زمان هیچ واکنشی به آن نشان نداد. ظریف روز گذشته اما در پاسخ به این گفته نبویان به انتشار یک بیت شعر به این شرح در صفحه اجتماعی خود اکتفا کرد " "تو با خدای خود انداز کار و دل خوش دار / که رحم اگر نکند مدعی، خدا بکند". اما صریح تر از ظریف این سخنگوی وزارت امور خارجه بود که به گفته های نبویان واکنش نشان داد و مساله «تحویل سردار سلیمانی به آمریکائیها» را خنده دار عنوان کرد.
بهرام قاسمی روز گذشته در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که موضع شما در خصوص اظهارنظر یکی از منتقدین مبنی بر توافق دولت یازدهم با دولت آمریکا در خصوص تحویل دادن سلیمانی چیست، بیان کرد: در خصوص این مساله که گفته شد اطلاع دقیقی ندارم اما کلیت مطلب اینطور نشان می دهد که شبیه یک مساله خنده دار باشد. امیدوارم چنین مواردی در کشور وجود نداشته باشد و یک فرد ایرانی در حدی از درک و درایت باشد که چنین بی پروا به دروغ گویی نپردازد، نمی دانم این قبیل حرف ها بر اساس کدام اصول عقلی و اخلاقی مطرح می شود اما اینها صحبت هایی است که از داخل موساد و سیا شنیده می شود و نمی توانم باور کنم کسی از درون ایران به این راحتی اتهاماتی را به دروغ مطرح کند.
او حتی از احتمال شکایت در دستگاه قضایی علیه انتشاردهندگان این مطالب خبر داد و گفت: علی رغم همه بی حرمتی هایی که در سال های اخیر نسبت به ما مطرح شد، ما سیاست صبر و مدارا را پیش گرفتیم و هرگز به فکر مراجعه به دستگاه قضا نبودیم اما اگر این مساله که مطرح کردید بحث جدی باشد این موضوع را با قاطعیت از طریق دستگاه قضایی پیگیری خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در واکنش به مسائل بحرین گفت: تاریخ باید به آنها آموخته باشدکه متصل کردن مشکلات داخلی به خارج و سرکوب نهایتا تا یک زمانی می تواند پاسخگو باشد ولی در نقطه جوش خود فوران خواهد کرد.
به گزارش مهر بهرام قاسمی پیرامون برخی کشورهای مرتجع عربی منطقه، اظهار داشت: باید با هوشیاری تمام از حقوق ملت ایران دفاع کنیم؛ سیاست های به طرز درستی همچون گذشته ادامه پیدا خواهد کرد.
قاسمی افزود: اجلاس ریاض با اهداف خاصی صورت پذیرفت هر چند که مشکلات متعددی را هم با خود به همراه داشت که برخی از آن مشکلات خیلی زود خودش را نمایان ساخت و برخی دیگر نیز در آینده خود را نشان خواهند داد.
وی اظهار داشت: دولت عربستان از برخی کشورهای اسلامی و عربی برای حضور در اجلاس دعوت به عمل آورد، ما آن اجلاس را به دقت رصد کردهایم و در تماسهایی که قبل و بعد از آن اجلاس، کشورهای اسلامی و عربی با ما داشتند، اینطور گفتند که هیچ اطلاعی از بیانیه پایانی آن اجلاس نداشته و با مفاد آن موافق نیستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه برخی از کشورها این مخالفت خود را علنی مطرح کردند و برخی دیگر سکوت اختیار داشتند، گفت: بیانیه عربستان یک بیانیه یکجانبه از طرف میزبان بود و سیاستهای قدرتهای بزرگ در منطقه از گذشته تابهحال هیچگاه کمککننده به صلح و دوستی در منطقه نبوده است.
قاسمی گفت: برخی صحبتهایی هم که امروز میان کشورهای حاشیه خلیجفارس صورت میگیرد، ناشی از برگزاری همان اجلاس است و اینکه در آن مقطع زمانی، قرارداد سنگینی در خصوص خرید تسلیحات از سوی عربستان صورت گرفته است.وی ادامه داد: سیاست ما در قبال همسایههای خود روشن است و همواره سعی بر آن داشتیم که با زبان مودّت و دوستی با همسایگان خود صحبت کنیم. روابط ما با کشورهای عمان، کویت، قطر و دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس از گذشته تاکنون وجود داشته و علیرغم اختلافنظرهایی که وجود دارد و طبیعی هم است، این گفتگوها میان ما ادامهدار خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ما برای دیگران تعیین تکلیف نمیکنیم که چه سیاستی را اتخاذ کنند، گفت: قبل از اجلاس ریاض، ما به کشورهای منطقه هشدار دادیم که در قبال سیاستهایی که از سوی رژیم صهیونیستی و برخی قدرتهای خارج از منطقه به جهت ایجاد انشقاق در منطقه صورت میگیرد، هوشیار باشند تا بتوانیم شاهد فضای صلح، دوستی و امنیت بیشتری در منطقه خود باشیم.
رفع تحریم های غیرهسته ای امکان پذیر است
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا رفع تحریم های اولیه در دولت دوازدهم آنگونه که رئیس جمهور گفت شدنی هست یا خیر، گفت: بحث برداشته شدن باقی تحریم ها که توسط رئیس جمهور صورت گرفت، شدنی است. نگاه کلان ما به جهان، احترام به همه کشورها، رابطه بهتر و ایجاد فضای مناسب تر با اتکای به قدرت دیپلماسی است که فکر می کنم می توان این کار را با برنامه ریزی مناسب و با اتکا به قدرت حضور مردم انجام دهیم و بسیاری از ناشدنی ها را شدنی کنیم لذا این امر امکان پذیر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: بحث سنای آمریکا و تصویب تحریم های جدید علیه ایران موضوع جدیدی نیست و از این قبیل موارد در یک سال گذشته ده ها مورد داشتیم که به جایی نرسیده و برای ما هم قابل اعتنا و اجرا نیست. مباحثی در برخی کمیسیون های آنها مطرح می شود اما برای ما ملاک نیست چرا که سیاست های اجرایی دولت آمریکا در صحنه عمل را ما ملاک خود قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه اگر این طرح ها به امضای رئیس جمهور آمریکا برسد، قابلیت اجرایی پیدا می کند، افزود: در این صورت ما باید واکنش لازم را نشان دهیم و البته برای هر شرایطی هم آمادگی داریم، لذا هیچ گونه نگرانی در قبال این مساله نداریم. وی افزود: اگر طرح تحریم ها که در سنای آن کشور تصویب شده به امضای رئیس جمهور آمریکا برسد، ما نیز اقدامات متقابل خود را که مقتضی با عمل آنها خواهد بود اعلام خواهیم کرد.