نه متحدان به ترامپ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 27 اسفند 1403

Today : Sun, March 16, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109237 تاریخ انتشار:  1399-03-22 - 09:12 تعداد بازدید:  305
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا بدون پشتوانه ماند
نه متحدان به ترامپ

بین الملل

 آمریکا در این توطئه به موفقیت نخواهد رسید و ما توانمندی دفاعی خود را بالا می‌بریم. این را باید بفهمند که ما توانمندی دفاعی ایران در شرایط سخت و تحریم بالا برده‌ایم. در این سال‌ها بهترین سیستم‌های پدافند هوایی را درست کردیم و با همان پهپاد آمریکایی را هدف قرار دادیم.
به گزارش ایسنا،‌ رئیس‌جمهور روز گذشته در جلسه هیأت دولت با اشاره به تاریخ اتمام تحریم تسلیحاتی ایران طبق قطنامه ۲۲۳۱ گفت: آمریکایی‌ها از اکنون عصبانی هستند، ناراحت هستند و می‌خواهند این موضوع را به شورای امنیت ببرند. ما از ۴ کشور دائم می‌خواهیم در برابر آمریکا به‌دلیل منافع دنیا بایستند. به‌ویژه از 2 کشور دوستمان روسیه و چین توقع داریم در برابر این توطئه ایستادگی کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی با بیان اینکه همه تلاشمان را به‌کار می‌گیریم تا فشار اقتصادی بر مردم کمتر شود، اظهار کرد: رئیس بانک مرکزی آمار مثبتی در جلسه هیأت دولت ارائه کرد و نشان داد حرکت ما درست است. در 3 ماهه چهارم سال ۹۸، کارگاه‌های بزرگ صنعتی رشد ۱۰/۵ درصد داشته‌اند. امیدوارم رشد اقتصادی با وجود تحریم‌ها و کرونا منفی نباشد، البته علائم بیانگر این است که رشد اقتصادی بدون نفت منفی نخواهد بود. علائم خوبی برای کاهش تورم وجود دارد و تروم نقطه به نقطه ۱۶ درصد کاهش داشته است. ما به آینده امیدواریم و معتقدیم که امسال، سال جهش تولید است.

 

وضعیت نامساعد دولت آمریکا که بیشتر در بعد بین‌الملل بود، پس از شیوع ویروس کرونا در جهان دامنه این شرایط نامطلوب از لحاظ سیاسی و اقتصادی وسعت پیدا کرد و مسائل داخلی آمریکا را نیز به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است. دونالد ترامپ با تمام مشکلاتی که در مسائل بین‌الملل برای آمریکا به‌وجود آورده بود، به‌دلیل یک‌سری عملکرد‌ها از مقبولیت نسبی در این کشور برخوردار بود.
یکی از اقداماتی که رئیس جمهور آمریکا انجام داده ‌است و آن‌ را دلیل رضایت مردم این کشور از خود می‌داند، کم کردن نرخ مالیات است. البته این اقدام به تشدید کسری بودجه و افت شاخص بورس آمریکا منجر شده است.با این‌حال پس از شیوع ویروس کرونا، شرایط داخلی آمریکا با بحران‌هایی روبه‌رو شده که در تاریخ سال‌های گذشته این کشور بی‌سابقه است و بر مقبولیت رئیس جمهور تأثیر منفی گذاشته است.
نحوه عملکرد ضعیف وی در مواجه با بحران‌هایی از جمله شیوع ویروس کرونا، سقوط قیمت نفت و اعتراضات علیه نژادپرستی سبب افزایش نارضایتی عمومی از این دولت شده است.
از آخرین اقدامات وی می‌توان گفت که ترامپ سه‌شنبه با بازنشر پیام یک کاربر در توئیتر که حاوی تصاویری از خرابی‌های ادعایی به بار آمده در نتیجه تظاهرات‌های اخیر آمریکا است، نوشت: «باید به پلیس اجازه می‌دادیم کارشان را انجام بدهند و گارد ملی را روز نخست [به میدان] می‌آوردیم نه روز چهارم.
رونامه واشنگتون پست در تحلیلی به قلم «مکس بوت» در انتقاد به اقدامات دونالد ترامپ، او را بدترین رئیس جمهور آمریکا پس از جنگ جهانی دوم دانست. این درحالی‌است که حمایت جمهوری‌خواهان از «جو بایدن» رقیب انتخاباتی حزب دموکرات، مُهر تأیید بر انتقادات از عملکرد وی می‌زند. کالین، وزیر خارجه اسبق آمریکا که یک چهره شناخته‌شده در حزب جمهوری‌خواه است، در مصاحبه با «CNN» رئیس‌جمهور آمریکا را «دروغگو» خواند و خبر داد، در در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به «جو بایدن» رأی خواهد داد.
همچنین طبق گزارش این رسانه نزدیک به دموکرات‌ها، افراد آشنا به افکار جورج بوش پسر رئیس جمهور اسبق آمریکا به نیویورک تایمز گفتند که او در انتخابات از ترامپ حمایت نخواهد کرد و طبق گزارش نیویورک تایمز، جب بوش هم اعلام کرده که او مطمئن نیست که به چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری رأی می‌دهد.
 هشدار روسیه به آمریکا درباره بحران در شورای امنیت
بر اساس یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا ۵ سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده بود، در اکتبر سال ۲۰۲۰ (اواخر مهرماه ۱۳۹۹) منقضی می‌شود و پس از آن ایران امکان خرید جنگ‌افزار از دیگر کشورها را خواهد داشت.
با نزدیک شدن به موعد انقضای تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، شاهد افزایش تلاش‌های آمریکا برای تمدید این تحریم یا بازگرداندن تحریم‌های پیشین سازمان ملل هستیم.
با این‌حال، احتمال موفق شدن ترامپ در این زمینه کم است؛ زیرا آمریکا از توافق هسته‌ای و به‌تبع آن از قطعنامه شورای امنیت در تأیید برجام (قطعنامه 2231) خارج شده است، به همین دلیل نمی‌تواند از مکانیسم احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران استفاده کند. از سوی دیگر، امکان بازگشت آمریکا به برجام وجود ندارد، زیرا اجماعی میان اعضای دائم شورای امنیت ملل متحد نیست.
از لحاظ حقوق بین‌الملل مادامی که چین و روسیه از ایران جانب‌داری کنند، امکان اقدام مؤثر برای تحریم تسلیحاتی ایران وجود ندارد و اگر ایران روزی با این تحریم‌ها مواجه نباشد، تأمین‌کننده این سلاح‌ها چین و روسیه خواهند بود؛ بنابراین به‌دلیل منافع مالی خود، بعید است که طرف آمریکا بایستند، در نتیجه آمریکا راه سختی در پیش دارد و از نظر عملی غیرممکن است.
آمریکا چندین بار استراتژی خود را تغییر داده اما براساس برجام و رویه حقوق بین‌الملل، قطعنامه جدید برای تکرار تحریم‌ها و قطعنامه ۲۲۳۱ وجود ندارد. اگر آمریکا عضو برجام باقی می‌ماند شاید می‌توانست با استفاده از «مکانیسم ماشه» اقداماتی علیه ایران انجام دهد.
طبق گزارش منتشرشده از فارس، وزرای خارجه روسیه و چین در نامه‌هایی به اعضای شورای امنیت سازمان ملل، درباره تلاش‌های آمریکا برای سوءاستفاده از این شورا برای احیای تحریم‌ها علیه ایران و همچنین نابود کردن برجام هشدار دادند.
«وانگ یی» وزیر خارجه چین و «سرگئی لاوروف» همتای روسی او در نامه‌هایی جداگانه به ۱۵ کشور عضو شورای امنیت و همچنین «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل، تلاش‌های آمریکا علیه ایران را به‌دلیل خروج یک‌جانبه این کشور از توافق هسته‌ای و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مردود و غیرقابل قبول دانستند.
وانگ در این نامه تصریح کرد: «ایالات متحده پس از کنار کشیدن، دیگر عضوی از برنامه جامع اقدام مشترک (توافق هسته‌ای) نیست و هیچ حقی برای درخواست از شورای امنیت برای فعالسازی [مکانیسم] بازگشت [تحریم‌ها] ندارد».
وزیر خارجه روسیه به یک دیدگاه حقوقی با قدمت ۵۰ ساله متوسل شد که می‌گوید: «دادگاه‌های بین‌المللی می‌گویند اگر یک طرف از توافقی خارج شود یا تعهداتش ذیل آن را انجام ندهد، نمی‌تواند از حقوقی که ذیل آن رابطه داشت، برخوردار شود. ایالات متحده قطعنامه شورای امنیت را نقض کرد و از اجرای توافق هسته‌ای امتناع ورزید، پس امکان استفاده از بندهای احیای [تحریم‌ها] را از دست داد».
این درحالی است که پیش از ویرایش این نامه وی با هشدار درباره عواقب وخیمی که تفسیر به رأی آمریکا از توافق هسته‌ای ایران خواهد داشت، گفت بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران، منجر به بحران در شورای امنیت می‌شود.معاون وزیر امور خارجه روسیه در نشست ویدئوکنفرانسی اندیشکده «شورای روابط خارجی» در نیویورک گفت: تلاش‌های آمریکا برای احیای تمام تحریم‌های لغوشده سازمان ملل علیه ایران ذیل برجام، می‌تواند بحرانی جدی را داخل شورای امنیت ایجاد کند.
ریابکوف توضیح داد: «به نظرم اینکه آمریکا اکنون تلاش می‌کند آزادانه چیزهایی را انتخاب کند که در خدمت منافعش برای رد کامل نظرات دیگران و حتی رد کامل عقل سلیم در تلاش برای به شکست کشاندن برجام است، بیدادگرانه است.
این درحالی است که در این میان متحدان اروپایی آمریکا نیز نه‌تنها از سیاست‌های ترامپ حمایت نمی‌کنند بلکه منتقد او هستند.
طبق گزارش منتشرشده از فارس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین دیدار و گفت‌وگو کرد.
«جوزپ بورل» در واکنش به تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در چارچوب برجام در کنفرانس خبری گفت: آمریکا از برجام خارج شده و نمی‌تواند ادعا کند هنوز عضوی از آن است. آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک خارج شده و آنها درحال‌حاضر نمی‌توانند ادعا کنند که هنوز عضوی از برجام هستند تا درباره این موضوع (تحریم تسلیحاتی) از (دیدگاه) توافق برجام به تعامل بپردازند. کاملا واضح است که آنها خارج شده‌اند.»
وی در پاسخ به خبرنگار روزنامه وال‌‌استریت ژورنال، در این‌باره که آیا با وزیر امور خارجه چین درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل صحبت کرده یا خیر، گفت: «ما بر این موضوع توافق داریم که تحریم در زمانی خاص و با جدول زمانی به‌خصوصی انجام شده است.»
به گزارش منتشرشده از تسنیم، «برایان هوک» مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اختلاف دولت متبوعش با کشورهای اروپایی بر سر مسأله تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در یک نشست خبری تأکید کرد که اختلاف آن‌ها یک اختلاف ذاتی و راهبردی نیست، بلکه یک اختلاف «تاکتیکی» است.
البته انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا به آمریکا نزدیک شده و شاید به‌عنوان یکی از اعضای برجام بخواهد مکانیزم ماشه را استفاده کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com