رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه توسعه بازارهای صادراتی و غیرنفتی مدنظر این سازمان قرار دارد، بر حمایت قاطع دولت از بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان میان ایران و قطر تأکید کرد.
به گزارش ایرنا از سازمان توسعه و تجارت، در فاصله چند ماه مانده تا آغاز جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، خبر گزارش دفتر وزارت امور خارجه ایران در کشور قطر مبنی بر انعقاد بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به ارزش اولیه ۳۰۰ میلیون دلار که با حضور سفیر ایران در قطر و وزیر دارایی این کشور و جمعی از شخصیتهای سیاسی و اقتصادی 2 کشور، فی مابین یکی از برندهای شاخص زعفران ایران و یکی از بزرگترین و خوشنامترین تجّار قطری منعقد شد، در صدر اخبار اقتصادی ایران جزء کشورهای فعال در بازار زعفران جهان قرارگرفت.
اکنون چند ماه پس از رسانهای شدن این قرارداد و پس از پایان فصل برداشت، با جوسازیهای ایجاد شده به دلیل مصاحبههای پیدرپی برخی از دلالان و مافیای زعفران در رسانهها برای زیرسؤال بردن این قرارداد و همچنین ایجاد جو روانی در بازار برای کاهش قیمت زعفران در فصل برداشت طلای سرخ، بازار زعفران ایران اوضاع خوبی را سپری نمیکند.
در این رابطه «علیرضا پیمانپاک» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تأیید صحّت بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان و اعلام حمایت قاطع دولت از این قرارداد، گفت: این قرارداد منعقد شده و ما در سازمان توسعه تجارت ایران وظیفه داریم که توسعه بازارهای صادراتی و غیر نفتی را مد نظر قرار دهیم.
وی افزود: در این راستا سازمان توسعه تجارت سعی میکند با بررسی پتانسیلهای بازار کشورهای منطقه اقدامات لازم را برای توسعه بازار از طریق ارتباط با تجار، بازرگانان و هیأتهای تجاری کشورهای مختلف، برگزاری و حضور در نمایشگاهها و همچنین فعالیت در پلتفرمهای فعال منطقه به انجام رساند و در نتیجه بررسی و تحقیقات انجام شده، کشور قطر یکی از بازارهای مطلوب و جزء اهداف توسعه تجارت ایران است.
وی در خصوص قرارداد تجاری انتقال و فراوری زعفران میان ایران و قطر گفت: قرارداد قطر، فی مابین یکی از برندهای معروف و شاخص کشور و یکی از تجار بزرگ و معروف قطر با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات 2 کشور امضا شدهاست.
پیمان پاک در ادامه خاطرنشان کرد: به دلیل حساسیتهای موجود در بازار زعفران جهان تاکنون طرف ایرانی این قرارداد بنابرصلاحدید از انتشار اخبار ابعاد مختلف آن خودداری کردهاست.
وی ادامه داد: قراردادی با ارزش اولیه ۳۰۰ میلیون دلار منعقد شد و طبق آخرین آمار دریافتی توسط سازمان توسعه تجارت ایران از طرفهای قرارداد، بخش اول این محموله تجاری به ارزش تقریبی ۱۵ میلیون دلار آماده ارسال شده و قرار است پس از تحقق، برندینگ و فراوری و بستهبندی از طریق قطر به دیگر کشورهای دنیا ارسال شود که قطعاً با تحقق این قرارداد حجم قابل توجهی از زعفران تولیدی کشور صادر شده و ارزآوری خوبی برای کشور خواهد داشت.
وی در خصوص زمان بندی پیش بینی شده جهت تحقق کامل این قرارداد تأکید واظهار کرد: انجام تعهد کامل این قرارداد نیاز به زمان و پیگیریهای طرفین دارد.