دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل گفت: اگر آمریکا و عربستان کارشکنی و اقدام به پیگیری حمایت از تروریستها و گروههای مسلح بیمسئولت نمیکردند، اوضاع سوریه اکنون در مسیر حل سیاسی متمرکز بود.
به گزارش ایلنا، حسین امیرعبداللهیان در دیدار با بورگه برنده وزیر خارجه نروژ با اشاره به مسائل منطقه به اوضاع 3 کشور سوریه، یمن و عراق گفت: آمریکاییها تمایل زیادی به حل مسائل منطقه به صورت دوجانبه با ایران داشتند، اما بدعهدیهای آمریکا و سوابق تاریخی رفتاری آمریکا در قبال ایران مانع جدی هرگونه اعتماد به آمریکا در مسائل منطقهای است، با اینکه مسائل منطقه را باید در منطقه و با اهل منطقه به گفتوگو نشست.
وی به نقش مثبت گروه بینالمللی حمایت از سوریه و تلاشهای نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه اشاره کرد و افزود: اگر آمریکا و عربستان کارشکنی و اقدام به پیگیری حمایت از تروریستها و گروههای مسلح بیمسئولیت نمیکردند، اوضاع سوریه اکنون در مسیر حل سیاسی متمرکز بود.
وی ادامه داد: موضع ایران از آغاز این مناقشات برحل مسأله از طریق گفتوگوهای سیاسی و ناکارآمد بودن روشهای امنیتی و نظامی بوده است. دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل همچنین به اوضاع کشور عراق اشاره کرد و گفت: ما همچنان به کمکهای مستشاری خود به عراق و سوریه در مبارزه با تروریسم ادامه میدهیم.
وی افزود: بشار اسد این آمادگی را دارد که در چارچوب دموکراتیک مصالحه سیاسی صورت گیرد و دولت با معارضین معتقد به راهکار سیاسی به مذاکره بنشینند. ولی نباید از او انتظار داشت کلید حکومت را به مخالفان تسلیم کند. بشار اسد نمیتواند در برابر نقض امنیت و ثبات کشورش و تحرکات تروریستی که با حمایت خارجی انجام میشود، بیتفاوت باشد. وی به شرایط بحرین اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر به اوضاع حقوق بشر در این کشور شد.
امیرعبداللهیان با اشاره به لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم، این حرکت را خلاف اصول انسانی دانست و ادامه داد: قدمت حضور اجداد شیخ عیسی قاسم در حوزه جغرافیایی بحرین دهها سال بیشتر از حضور آل خلیفه در بحرین است و نقض تابعیت این روحانی عالیقدر نمونه بارزی از نقش حقوق بشر در بحرین است.
بورگه برنده وزیر امور خارجه نروژ نیز با اشاره به دیدارهای مهم خود با مسئولان ایرانی آمادگی کشورش برای کمک به حل مسائل و مناقشات منطقه از جمله سوریه را مورد تأکید قرار داد.
وزیر خارجه نروژ افزود: نروژ از راه حل سیاسی در سوریه حمایت و به تسریع این روند نیز کمک میکند و از طرفین میخواهد که به یک اصول مشترک برسند.
وی به همکاری گسترده ایران و روسیه در بخشهای مختلف اشاره کرد و این را برای حل بحران سوریه مناسب دانست.
وی از وجود دیدگاههای متفاوت کشورها در مورد بشار اسد و سوریه گفت.
وزیر امور خارجه نروژ همچنین با تبیین دیدگاههای کشورش در مورد تحولات عراق و بحرین، بر ضرورت رعایت حقوق ملتها تأکید کرد.