1403-10-141403-10-24bool(false) 1403-10-141403-10-24bool(false) برخی انتظارات غرب در مذاکرات هسته‌ای غیرمنطقی و نامعقول است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 24 دي 1403

Today : Mon, January 13, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  59942 تاریخ انتشار:  1394-03-30 - 05:45 تعداد بازدید:  503
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کارشناس امنیتی امریکا:
برخی انتظارات غرب در مذاکرات هسته‌ای غیرمنطقی و نامعقول است

بین الملل

جیمز والش کارشناس امنیتی آمریکا برخی از انتظارات مطرح شده در گفت‌وگو‌های هسته‌ای با ایران را به دور از واقع‌بینی و غیرمنطقی خواند و گفت: هیچ کشوری حاضر نخواهد شد به کشور دیگری اجازه بازرسی از تأسیسات نظامی خود را بدهد.
جیمز والش کارشناس امنیت بین المللی و پژوهشگر ارشد انستیتوی مطالعات امنیتی دانشگاه ماساچوست در گفت و گو با ایرنا افزود انتظار بازرسی از تأسیسات نظامی و گفت‌وگو با دانشمندان هسته‌ای صرفاً جنبه شعاری پیدا کرده‌اند.
وی افزود: ما از طرفی می‌شنویم که در آمریکا می‌گویند هر وقت و هر جا که ما بگوییم باید اجازه بازرسی به ما داده بشود و طبعا در ایران هم این موضوع را یک مسأله مربوط به امنیت ملی خود می‌دانند و می‌گویند هرگز و تحت هیچ شرایطی حاضر به قبول چنین توقعاتی نخواهند شد.
این کارشناس با سابقه مسائل امنیتی گفت که هیچ کشوری در جهان از جمله ایران و آمریکا حاضر نخواهند شد به کشور دیگری اجازه بازرسی از تأسیسات نظامی خود را بدهد و چنین چیزی غیر ممکن است.
والش با تأکید بر غیر منطقی بودن چنین انتظاراتی گفت که حتی در صورت امکان مطرح کردن چنین انتظاری طبعا به فرجه‌های زمانی و ارائه اسناد و مدارک کافی و قابل دفاع دال بر ضرورت انجام چنین بازرسی‌هایی نیاز خواهد بود و نمی‌توان قبول کرد که کشوری بتواند بدون دادن پیش آگاهی‌ها و به طور ناگهانی خواستار چنین بازرسی‌هایی بشود.
پژوهشگر ارشد انستیتوی مطالعات امنیتی دانشگاه ماساچوست ادامه داد: البته در گذشته و در زمینه کنترل سلاح‌های هسته‌ای توافقی نظیر این بین کشور‌های آمریکا و شوروی سابق صورت گرفت که یک توافق دوجانبه و لازم‌الاجرا برای هر دو کشور و مشروط بر آنچه که به طور سنتی به آن «دسترسی تحت کنترل» گفته شده است، بود.
بنابراین هیچ کشوری نمی‌تواند به طور ناگهانی بگوید که در این لحظه مایل است از تأسیسات نظامی کشور دیگری دیدن کند و باید ابتدا اسناد و مدارکی را دال بر مشروعیت نگرانی خود و ضرورت و فوریت اینگونه بازرسی‌ها ارائه بدهد.
وی افزود: در چنین صورتی هم کشور مقابل حق دارد، پس از مطالعه و بررسی دقیق اسناد ارائه شده و راستی‌آزمایی این مدارک زمینه بازرسی از نقاط مشخص و خاصی را برای طرف مقابل فراهم کند و این تنها شکل قابل تصوری است که در صورت مطرح شدن چنین انتظاراتی می‌تواند در گفتگو‌های هسته‌ای باید مورد بررسی و بحث قرار بگیرد.
والش درباره حمله امریکا به عراق بر اساس ادعاهایی مبنی بر وجود سلاح‌های کشتار جمعی گفت که در زمان جنجال‌های مربوط به عراق و سلاح‌های کشتار جمعی به صراحت گفته است که چنین اتهامی از نظر او قابل قبول نیست و هانس بلیکس رئیس آژانس انرژی هسته‌ای هم چنین ادعاهایی را رد کرده بود اما از نظر او کاملاً روشن بود که دولت بوش تصمیم خود رابرای حمله به عراق گرفته است و صرفاً به دنبال بهانه‌ای ولو واهی ودور از حقیقت برای توجیه این تصمیم می‌گردد.
وی ادامه داد: اگر کسی بگوید ایران توانسته است تأسیسات غنی‌سازی عظیمی را به طور مخفیانه بنا کند که قابلیت غنی‌سازی در حجم بسیار زیاد و درجه بالا را دارد، به نظر من چنین ادعاهایی پوچ و مسخره هستند؛ چراکه اگر تهران تأسیساتی با چنین عظمتی را ساخته باشد که قادر به تولید اروانیوم غنی شده در ابعاد مورد ادعای آن‌ها باشد، طبعاً باید بشود آن را از طریق ماهواره رصد کرد بنابراین مطرح کردن چنین ادعاهایی که حاکی از ضرورت بازرسی‌ها باشد به سادگی ممکن نیست و حتی غیرممکن است.
این کارشناس درباره جنجال‌های اخیر کنگره آمریکا و نامه سناتور جمهوریخواه باب کورکر به اوباما و نگرانی‌های مطرح شده در رابطه با خطرات امنیتی ناشی از توافق با ایران اظهار کرد: گرچه هنوز این نامه را به دقت مطالعه نکرده است با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل تعیین شده باید انتظار این گونه جنجال‌ها از سوی کنگره را داشت و دلیل آن هم این است که کنگره هیچ اطلاعی در مورد جزییات این گفت‌وگو‌ها ندارد و تلاش می‌کند با طرح این نگرانی‌ها حضور خود در تصمیم‌گیری‌های مربوط به سیاست‌های خارجی این کشور را مطرح کند.
والش در پایان گفت که از نظر او نباید اینگونه واکنش‌ها و انتقادات کنگره آمریکا را جدی گرفت و نمایندگان کنگره آمریکا زمانی نگران کند بودن روند این مذاکرات بودند و می‌گفتند برای تسریع آن باید فشارها و تحریم‌ها علیه ایران را افزایش دهند و حالا ابراز نگرانی می‌کنند که مذاکرات سریع پیش می‌رود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com